Gå till innehåll
torsdag 28 mars 2024
suzz
suzz

Marinmuseum utsett till Årets museum 2015

  • Nu står det klart att Marinmuseum i Karlskrona har blivit utsett till Årets Museum 2015 av Riksförbundet Sveriges Museer och Svenska ICOM.

– Vi är såklart fantastiskt glada och hedrade. Detta visar att allt vårt arbete de senaste åren har gett resultat. Jag är otroligt stolt över personalen, säger Mats Sellfrid som är tillförordnad museichef.

 

Bland de nominerade fanns även Arbetets Museum i Norrköping och Livrustkammaren i Stockholm. På Museernas Årsmöte i Sigtuna under onsdagen vann Marinmuseum utmärkelsen med nedanstående motivering.

 

För att de genom ständigt och långsiktigt arbete förankrats lokalt och regionalt både publik- och näringslivsmässigt och skapat nya strategiska arbetsmodeller att inspireras av utsågs Marinmuseum i Karlskrona på onsdagseftermiddagen till Årets museum 2015. Bakom utmärkelsen, som delas ut för nittonde gången, står Riksförbundet Sveriges museer tillsammans med Svenska ICOM (International Council of Museums).

 

Kontaktpersoner:

 

Mats Sellfrid, tillförordnad museichef

0455-35 93 88

mats.sellfrid@maritima.se

 

Hanna Marcolin, kommunikatör

0455-35 93 26

hanna.marcolin@maritima.se

 

Marinmuseum i Karlskrona är Sveriges nationella museum för den svenska marinens historia. Museet ingår i myndigheten Statens maritima museer tillsammans med Sjöhistoriska museet och Vasamuseet.




Användar Respons

Rekommendera Kommentarer

Det finns inga kommentarer att visa



Skapa ett konto eller logga in för att kommentera

Du måste vara medlem för att kunna kommentera

Skapa ett konto

Skapa ett konto på maringuiden.se. Det är lätt!

Registrera ett nytt konto

Logga in

Medlem på maringuiden.se? Logga in här.

Logga in nu

×
×
  • Skapa nytt...