Jump to content
Tuesday 28 May 2024
siteadmin
siteadmin

Lagoon 40 på Båtmässan i Göteborg

Sign in to follow this  
  • Navigare Yachting fortsätter sin satsning på Båtmässan i Göteborg, i år tar Navigare Yachting in en katamaran i mässhallarna och förväntar stort intresse från besökarna. Lagoon 40 heter båtmodellen som ställs ut och den säljs både som privatbåt i Sverige och genom investeringsprogram i varma vatten.

Intresset för att segla katamaran ökar kontinuerligt och Navigare kan nu konstatera att 46% av hela flottan består av katamaraner, samtidigt som att katamaranen stod för 77% procent av bolagets båtförsäljning 2019. Navigare Yachting fortsätter att öka i omsättning och 2019 omsatte bolaget för ca 45 miljoner euro, 2018 omsatte bolaget ca 30 miljoner euro.

 

Företaget meddelar även en ändring i bolagsstruktur, där man tar tillbaka resebyrådelen gällande all uthyrning av charterbåtar som under de senaste 5 åren hanterats under Navigare Moments. Navigare Moments som bolagsnamn upphör i samband med detta. Alla resor som har med segling att göra hanteras direkt av Navigare Yachting och övriga skräddarsydda resor runtom i världen hanteras av MOMENTS, som drivs vidare av Andreas Axelsson före detta VD hos Navigare Moments.

 

I samband med förändringar i bolaget och ökad efterfrågan av båthyra och båtinvestering i varma vatten har Navigare anställt en Global Sales Director som skall ansvara för alla försäljningsben i bolaget framåt.
Global Sales Director, Peter Svensson har en bred bakgrund inom service, försäljning och resebranschen, med bakgrund bland annat hos Ticket och senast Hertz biluthyrning som Sales Director i Sverige.
”Jag ser fram emot att få arbeta vidare och ta försäljningen och uthyrningen av båtar till nästa nivå. I Sverige upplever vi konstant ökad efterfrågan gällande segling i varma vatten, vårt fokus kommer fortsatt vara på den svenska marknaden samtidigt som vi kommer att inta den tyska och norska marknaden på allvar”, säger Peter
Svensson.

 

Peter meddelar även öppning av ny bas på Seychellerna under 2020. ”Intresset för den enkla formen av båtägarskap, som det innebär att ha sin båt i charter i t.ex. Medelhavet ökar. Förutom att all service och underhåll av båten tas omhand, finns det attraktiva finansieringsformer som innebär att man kan nöjas med att betala ca halva priset för en helt ny båt och sedan låta charterintäkterna finansiera resten, vilket attraherar många”, berättar Björn Harkell, båtförsäljningschef hos Navigare Yachting.

 

Dotterbolaget Navigare Properties meddelar fortsatt framgång. Bolaget erbjuder liknande koncept som moderbolaget men här investerar man i lägenheter i bland annat populära skidorten Saas Fee i Schweiz.

 

Flexibiliteten och användandet erbjuder liknande upplägg som när man investerar i båt. Du kan investera i en lägenhet och inom investeringsprogrammet även få tillgång till segling i hela världen, genom Navigare Yachtings flotta. Båtinvesterarna får i sin tur tillgång till lägenheterna. Navigare Properties senaste projektlansering som nu är öppen till försäljning, är hus i Kroatien. Även de är representerade under Båtmässan.

Edited by siteadmin


Sign in to follow this  


User Feedback

Recommended Comments

There are no comments to display.Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...