Gå till innehåll
torsdag 28 mars 2024
suzz
suzz

Lägg ett bud och rädda liv.

  • Det var med glädje en strålande sensommardag i slutet på augusti som auktionisten Suzanne Behr tog båten ut till Käringöns sjöräddningsstation för att överlämna resultatet av den första sjöräddningsauktionen till sällskapets VD Rolf Westerström.

     

    - Det är roligt att så många gör så mycket för att utrusta våra frivilliga sjöräddare som faktiskt medverkar i 70 procent av alla sjöräddningsinsatser, säger han. De bidrar till att vi kan tanka och reparera båtarna och är redo för nästa larm. På det sättet bidrar de till att rädda okända människor i sjönöd.

Den fjortonde juni i år hölls den första onlineauktionen till förmån för sjöräddningen. Den ledde till besöket på Käringön med en insättning på 38 668 kronor till Sjöräddningssällskapets 90-konto. Det var gåvor från 27 företag som auktionerats ut till förmån för Sjöräddningssällskapet.

 

- Responsen blev fantastisk med många besökare och varenda krona som samlas in går till Sjöräddningssällskapet, säger Suzanne Behr.

 

- Jag fick själv hjälp av sjöräddningen när jag hamnade i sjönöd utanför Åstol för några år sedan, berättar hon.

 

På två veckor lyckades hon få in 90 gåvor från 27 företag, som auktionerades ut. Köpare kom inte bara från hela Sverige, men också från Spanien, Portugal, Polen, Nederländerna, Estland, Finland, Tyskland, Danmark, Italien och England.

 

– Vi tycker att det är en bra grej och en självklarhet att hjälpa till. Jag talade personligen med alla gåvogivare och de vinnande budgivarna. De var supernöjda, de flesta hade en spännande historia att berätta och en koppling till båtlivet och sjöräddningssällskapet.

 

Det var till exempel en chartersegling i Karibien med Swan 59:an S/Y Thindra som ropades hem av Sven i Umeå, vars far var sjöman och hade en kaffekopp som det stod Sjöräddningssällskapet på. Eller världens största gädda, i form av ett två meter långt gosedjur från Marin & Fritid i Laxå.

 

Nu är nästa auktion på gång. Den kommer att pågå till 27 september.
– Alla både privatpersoner och företagare kan fynda, säger Suzanne. Genom att lägga bud och köpa något på auktionen. Det blir en win-win situation för alla. Det ger också fler möjlighet att ge Sjöräddningssällskapet sitt stöd. Alla kan göra något, allt handlar inte bara om stora sponsorer, utan många bäckar små.

 

Maringuiden.se står som arrangör och auktionen hålls på www.auktionet.se. Suzanne ansvarar för insamlandet av auktionsföremål och gick nyligen runt på Öppna Varv på Orust och samlade in nya bidrag till kommande auktioner.

 

Sjöräddningssällskapet är en ideell förening som medverkar i 70 % av sjöräddningen i Sverige, utan bidrag från staten. De har många frivilliga sjöräddare och en liten administration. Sjöräddningssällskapet har 90-konto, vilket betyder att Svensk Insamlingskontroll kontrollerar att pengarna används på rätt sätt. Det innebär att du kan vara säker på att dina pengar verkligen används till ändamålet: att rädda liv till sjöss. Läs mer på www.sjoraddning.se.

 

Vid frågor kontakta oss gärna på
Maringuiden Nordic AB, Auktion 1 AB, Suzanne Behr
Nostravägen 9, 417 43 Göteborg
Telefon: 031-55 55 55, Mobil: 0708-55 55 90
E-post: suzz@auktionet.se
Hemsida: www.auktionet.se
Hemsida: www.maringuiden.se

 

Foton:
Suzanne Behr träffade Rolf Westerström på Käringön med Rescue Broström i ryggen


Foto: Suzanne Behr träffade Rolf Westerström på Käringön med Rescue Broström i ryggen


Användar Respons

Rekommendera Kommentarer

Det finns inga kommentarer att visa



Skapa ett konto eller logga in för att kommentera

Du måste vara medlem för att kunna kommentera

Skapa ett konto

Skapa ett konto på maringuiden.se. Det är lätt!

Registrera ett nytt konto

Logga in

Medlem på maringuiden.se? Logga in här.

Logga in nu

×
×
  • Skapa nytt...