Gå till innehåll
lördag 20 april 2024
Gäst
Gäst

GKSS Göteborgs Kungliga Segelsällskap välkomnar

  • GKSS Göteborgs Kungliga Segelsällskap välkomnar Göteborg Co satsning på en återkommande Seglarvecka och satsar helhjärtat inför sommar OS i Aten.

GKSS Göteborgs Kungliga Segelsällskap välkomnar Göteborg Co satsning på en återkommande Seglarvecka och satsar helhjärtat inför sommar OS i Aten.Det är OS år i år och alltjämt tillhör segling en av de sommarsporter där svenskar finns med bland favoriterna. Framgångarna har varit många och från GKSS har också många seglare deltagit och bidragit till att Sverige idag framstår som en av världens främsta seglarnationer.

Även under årets OS är förhoppningarna att många GKSS are kommer att representera vårt land. GKSS toppar uttagningarna i flera klasser och några av kandidaterna ser du här nedan. Chanserna är också mycket stora att du träffar på dem på Båtmässan.

Vi är stolta och glada över att vi kan leverera så pass många bra seglare till OS landslaget och det är kul att vi nu även har en fullt satsande besättning klassen Yngling genom Lena Carlsson, Sofia Svensson och Ingrid Söderström, säger Lennart Nilsson, vd på GKSS. Trots att vi har en mycket aktiv utbildningsverksamhet med cirka 1.200 elever i vår seglarskola så vill vi satsa hårdare på att locka fler ungdomar till tävlingsgrenarna.

För oss är det angeläget att delta på Båtmässan och som medarrangör av Göteborg Sailing Week, menar Lennart Nilsson, det är bra PR både för oss och för stan.

 

Omfattande verksamhet

GKSS som är en av landets största idrottsföreningar har 4000 medlemmar och är ledande inom segling.

I Långedrag har GKSS hemmahamn med 550 båtplatser, klubbhus med kansli, restaurang, konferens- och studielokaler samt omklädningsrum med dusch och bastu. Man arrangerar kappseglingar, seglarläger, träning och olika företagsevenemang och driver kursverksamhet.

 

OS på Båtmässan

Tillsammans med Båtmässan och VKSF kommer GKSS varje dag att arrangera matchracingtävlingar med segelbåtsmodeller i bassängen. Fösta priset är en resa till Bermuda Gold Cup i höst! (Detta stycke har inte med OS att göra, skall det flyttas?)

Under årets mässa olympier som kommer att finnas på plats till och från under mässdagarna.

Nytt för i år är också ett flertal seminarier i GKSS-regi. Det är föreläsningar om Matchracing, Sponsring och Båtliv. Flera kända seglarprofiler medverkar.

har GKSS utökat sitt deltagande med en rad intressanta aktiviteter. Du kan träffa och prata med några av GKSS elitseglare.




Användar Respons

Rekommendera Kommentarer

Det finns inga kommentarer att visa



Skapa ett konto eller logga in för att kommentera

Du måste vara medlem för att kunna kommentera

Skapa ett konto

Skapa ett konto på maringuiden.se. Det är lätt!

Registrera ett nytt konto

Logga in

Medlem på maringuiden.se? Logga in här.

Logga in nu

×
×
  • Skapa nytt...