Gå till innehåll
tisdag 23 april 2024
Gäst
Gäst

Framåt för Hydrolift SydVest

  • S-24 och T 30v2 visas upp på årets Båtmässa

S-24 och T 30v2 visas upp på årets BåtmässaSedan förra årets Båtmässa har det gått framåt för Hydrolift SydVest. På Nya Varvet i Göteborg har man kommit på plats i nya anpassade lokaler med en utställningshall.

Här ute finns också båtplatser och möjlighet till provkörning, mekanisk verkstad och annan service, säger Jonas Wåhlander som startade sitt Hydrolift Syd Vest AB lagom till fjolårets Båtmässa. Vi är nu laddade inför säsongen med en ny modell C31, en förbättrad T30 och naturligtvis S24, som blev årets Båt 2003 i Norge alla kategorier. Dessutom kan jag presentera en ny medarbetare på marknadssidan, Mattias Persson, Hydroliftconnoiseur och civilekonom, precis som jag, poängterar Jonas.

 

Nyhet 2004

C31 är årets sensationella nyhet med en helt ny skrovdesign, ett stegskrov med s k luftsmorda steg som ökar stabilitet, säkerhet och drastiskt sänker bränsleförbrukningen. Trots toppfart över 70 knop med största motorn är den mycket bränslesnål i marschfart. De första exemplaren kommer att lämna fabriken under våren.

C31 är 9,45 m lång och 2,5 m bred. Motoralternativen är bensin eller diesel, från 300 hk till 800 hk. Vikt från cirka 2 300 kg, med motor. I båten finns övernattningsmöjlighet för 4 personer.

 

Stora framgångar för Hydrolift

S24 var förra årets båtrevolution med en uppseendeväckande design och nyutvecklade sjö- och fartegenskaper. Den valdes till Årets Båt - alla kategorier i Norge, men slog också hastighetsrekordet Fredrikstad, Skagen, cirka 80 distansminuter, på 1 timme 35 minuter och 9 sekunder. Det betyder en medelhastighet av drygt 52 knop på sträckan.

Båten är 7,35 m lång och 2,10 m bred, med bensinmotor från 220 hk till 500 hk, alternativt diesel från 214 hk. Den väger cirka 1 250 kg med motor och hastigheten är mellan 50-70 knop. S24 och T30 utvecklas kontinuerligt.T30v2 står för den största förändringen i form av ett vidareutvecklat skrov samt att priset har sänkts i samband med att produktionen blivit mer rationell.

Kvalitet, säkerhet och prestanda är vad som utmärker de norska båtarna. Hydrolift A/S tar

fortsatt marknadsandelar i länder som USA, Italien och Dubai. Se dom på Båtmässan!

 

Överst på bilden till höger tar Jonas Wåhlander och Mattias Persson en behövlig paus i förberedelserna kring deltagandet i Båtmässan. Mittenbilden visar den vidareutvecklade T-30v2 och på bilden här intill syns S24 an, korad till Årets Båt 2003 i Norge.

 




Användar Respons

Rekommendera Kommentarer

Det finns inga kommentarer att visa



Skapa ett konto eller logga in för att kommentera

Du måste vara medlem för att kunna kommentera

Skapa ett konto

Skapa ett konto på maringuiden.se. Det är lätt!

Registrera ett nytt konto

Logga in

Medlem på maringuiden.se? Logga in här.

Logga in nu

×
×
  • Skapa nytt...