Gå till innehåll
fredag 29 mars 2024
suzz
suzz

Första skarpa uppdragen på Medelhavet

  • I går utförde Sjöräddningssällskapet sina första skarpa utryckningar på Medelhavet. 46 människor räddades ur vattnet under den första dagen. Ytterligare två små barn hittades i vattnet vars liv inte gick att rädda.

Det var under en dramatisk räddningsinsats som Sjöräddningssällskapet undsatte 48 människor som hamnat i sjönöd ost om Samos. Nio personer satt fast på ett otillgängligt skär och ytterligare nära fyrtio personer låg i vattnet.

 

Det första larmet kom strax före klockan tio på förmiddagen och gällde två personer som saknades efter att ha fallit ur en flotte. Både Rescue Handelsbanken Liv och Rescue PostkodLotteriet engagerades i sökinsatsen. Även helikopter och grekisk kustbevakning deltog i söket. Klockan tolv avbröts insatsen när nästa larm kom – en överlastad flotte låg och slog mot de branta klippväggarna på östra Samos och människorna i båten kunde inte ta sig i land. Räddningsinsatsen var dramatisk och skedde i hårt väder. Totalt 48 personer togs ombord på räddningsbåtarna. Ett dykarteam och lokala fiskare bistod i räddningsarbetet. Två små barn överlevde dessvärre inte båtolyckan.

 

De nödställda fördes in till hamnen Pythagorion där ambulans och polis mötte upp.

 

Sjöräddningssällskapets insats på Medelhavet finansieras av Schibsted Medias insamlingskampanj Gula Båtarna samt medel från PostkodLotteriet. Hur mycket pengar som samlas in avgör hur länge båtarna kan vara på plats. Med ombord finns reportrar från Aftonbladet och Svenska Dagbladet.

 

Sjöräddningssällskapet är en ideell förening som räddar liv till sjöss, helt utan statligt stöd. Vi är 2 100 frivilliga sjöräddare längs den svenska kusten och i de största insjöarna, beredda att rycka ut i
alla väder, under årets alla dagar. Vi arbetar även med att förebygga olyckor till sjöss samt att sprida information och kunskap om sjösäkerhet.




Användar Respons

Rekommendera Kommentarer



Skapa ett konto eller logga in för att kommentera

Du måste vara medlem för att kunna kommentera

Skapa ett konto

Skapa ett konto på maringuiden.se. Det är lätt!

Registrera ett nytt konto

Logga in

Medlem på maringuiden.se? Logga in här.

Logga in nu

×
×
  • Skapa nytt...