Gå till innehåll
torsdag 28 mars 2024
suzz
suzz

Ett nytt kryssningsfartyg på väg till Lysekil - m/s Nautica

  • Nu är det snart dags igen. M/s Marinas besök i Lysekil förra året följs av m/s Nautica som kommer till Lysekil den 7 augusti. Lysekil, vackert beläget längst ute på Stångenäset i Bohusläns skärgård är den enda stad i Sverige som får besök.

Efter besöket av m/s Marina förra sommaren skickade rederiet nedanstående meddelande:

 

“I am pleased to advise that, from all accounts, the port call was a great success for the guests and Oceania Cruises. Guests and crew enjoyed very much the port of call, not a single negative feedback received.”

 

Årets resa startar i Köpenhamn och fortsätter sedan till Norge och Ryssland innan de återvänder till södra Skandinavien. Lysekil ligger som näst sista stopp innan Oslo där gästerna mönstrar av. M/s Nautica liksom förra årets m/s Marina tillhör Oceania Cruises.

Framförhållningen runt ett besök av den här digniteten är lång. Planeringen för stoppet i Lysekil är minutiös och aktiviteterna kommer att vara väl förberedda. Fartyget kommer närmast från Ahlborg och innan hon går vidare mot Oslo väntar ett stopp vid Grötö Rev mellan kl.8.00 och 19.00 fredagen den 7:e augusti. Under den tiden har de närmare 700 gästerna möjlighet att boka in sig på en rad aktiviteter i Lysekil med omnejd. De kan boka en kulturhistorisk guidning på cykel, stadsvandring med besök på Havets Hus, sälsafari, kultur och konsttur eller en båttur med besök på Skaftö.

Lysekils hamn startades för över 100 år sedan av stadens handelsmän och har fått äran att ta emot flera kryssningsfartyg tidigare bl.a. ett av världens största seglande kryssningsfartyg Star Flyer som gästade hamnen i maj 2012.

-Vi lärde oss mycket vid m/s Marinas besök och har under året fortsatt att finslipa alla detaljer inför detta besök, säger Tor Carlsen, VD för Lysekils Hamn AB.

Maria Jämting ansvarig för Lysekils Turistbyrå tillägger:
- Vi är oerhört glada över att vi återigen får representera Sverige på detta sätt. Reaktionerna från förra årets besök var mycket positiva så vi vet att vi är ett mycket uppskattat besöksmål för våra kryssningsresenärer.

Tor och Maria konstaterar att Lysekil har etablerat sig som en kryssningshamn i liten skala och kan glädja sig åt att man redan nu ser ett stort intresse för nya anlöp under 2016. Dessutom har hamnen svarat på flera nya förfrågningar från rederier som visat intresse för att komma till Lysekil.

 

[table]


Fakta om fartyget
M/S Nautica


Rederi
Oceania Cruises


Registreringsland
Marshall Islands


Längd
181 m


Antal hytter
342


Antal restauranger
8


Antal passagerare
684


Antal besättning
400


Övrigt
Spa, gym, kasino

[/table]

Lysekil turistbyrå är placerat på Havets Hus i Lysekil AB

Havets Hus är ett havsvattenakvarium som visar och berättar om livet i Västerhavet. Det är ett av Bohusläns populäraste besöksmål med runt 80 000 besökare årligen.



Användar Respons

Rekommendera Kommentarer

Det finns inga kommentarer att visa



Skapa ett konto eller logga in för att kommentera

Du måste vara medlem för att kunna kommentera

Skapa ett konto

Skapa ett konto på maringuiden.se. Det är lätt!

Registrera ett nytt konto

Logga in

Medlem på maringuiden.se? Logga in här.

Logga in nu

×
×
  • Skapa nytt...