Gå till innehåll
fredag 19 april 2024
Gäst
Gäst

Eskadersegling i Kroatien

  • Eller kryssning på kanalbåt i Frankrike. Möjligheterna till upplevelser och rekreation är många om du väljer någon av de temaresor som C. Ericsson Charter AB i Gävle arrangerar.

    Du bokar, flyger ner, går ombord och allt är iordningställt för en lyckad vistelse. Du kan åka ensam och får då plats i gemytligt sällskap. Eller så tar du med din familj eller några vänner och förstärker stämningen.

     

Eller kryssning på kanalbåt i Frankrike. Möjligheterna till upplevelser och rekreation är många om du väljer någon av de temaresor som C. Ericsson Charter AB i Gävle arrangerar.

Du bokar, flyger ner, går ombord och allt är iordningställt för en lyckad vistelse. Du kan åka ensam och får då plats i gemytligt sällskap. Eller så tar du med din familj eller några vänner och förstärker stämningen.

Hyr en segelbåt på plats i det nya seglarparadiset Kroatien. Eller varför inte ta en kanaltur i Frankrike. C.Ericsson Charter AB i Gävle arrangerar resor till nya spännande mål.

Du flyger från Arlanda eller Landvetter, bor ombord och gör strandhugg på det mest fantastiska platser. Såhär berättar Christer Ericsson själv om några av eskaderarrangemangen:

 

På kryss i Kornati

Med utgångspunkt från den fina och trevliga marinan Betina på ön Murter strax norr om Sibernik, seglar vi under en eskadervecka, 4 till 11 spetember, ut till nationalparken Kornati med omgivande öar och hamnar. Vi får uppleva en berömd och unik natur med många ankarvikar som lunch eller natthamnar, de allra flesta med en liten restaurang. Det blir omväxlande segling med mestadels korta dagsetapper, vi ordnar t.ex. en guidad stadsvandring för att känna den lokala kulturen och atmosfären, äter gott och umgås förståss i och mellan båtarna. Vi besöker öar och platser som Telascicaviken, Zut, Piskera marina, Zlarin, Skradin och Vodice.

 

Vissa viner är godare

Vin och god mat är temat för denna eskader, fortsätter Christer Ericsson. Kroatien är kanske idag relativt okänt som vinproducerande land, men icke desto mindre finns ett flertal vinhus som håller bra kvalité, och väl värda att utforska.

Vi besöker i detta syfte Brac, Hvar och Vis, 11 till 18 september, där vi på restaurangerna anpassar matsedeln till de lokala och inhemska viner vi också smakar i en regelrätt provningsprocedur. Det finns alltid ett samband mellan lokalt vin och lokalt kök! Övriga dagar och kvällar ägnas åt trivsam eskadersegling med samvaro i lunch- och natthamnarna där vinintresset kanske inte blir lika dominerande.

 

Musik och gemyt

Vi satsar dubbelt upp på 2003 års eskadersuccé med underhållning av musiker och arrangerar två eskadrar samtidigt, vilka ses i samma natthamn tre gånger under veckan, men ligger i skilda hamnar/vikar den övriga tiden, berättar Christer Ericsson. Start och slut blir det i Trogir för båda eskadrarna.

Med basen utifrån Göteborgsflyget och vår samarrangör Yngve Skytt, med musikerkompisar bygger vi en eskader med Elan båtar. Deltagarna som flyger från Arlanda bildar den andra eskadern som seglar Bavariabåtar.

Här har vi också med oss Lasse Heaster med vänner som står för musiken, liksom i förra årets eskader. Det blir ett riktigt tryck de kvällar alla är samlade, med musik i massor, dans, skratt och musikbus, omväxlande med lugnare saker när eskadrarna är mindre. Tid finns ju också att umgås både i och mellan båtarna - fler och fler hittar nya seglarvänner på det här sättet! Vi besöker Brac, Hvar,Vis Palmizana och Drvenik.

 

Med kanalbåt i Frankrike

Så här skriver Thetha Åhs, som förra året deltog i en kanaleskader;

Sju dygn på Canal du Midi i Södra Frankrike. Solbelysta morgnar. Heta dagar och ljumma nätter, Vila och umgänge i salongen på soldäck och i land. Slussning och sightseeing. Luncher och middagar ombord och i land.

Ombord på två chartrade kanalbåtar skulle vi tio bekanta, ett värdpar, researrangören Christer Ericsson med fru, och en journalist tillbringa en vecka på Canal du Midi i södra Frankrike tillsammans.

Den gemensamma golvytan var kanske 20 kvadratmeter. Det egna, privata livsrummet två, tre kvadrat bortsett från The Master Bedroom som hade ungefär det dubbla. Ändå, skulle det visa sig, fanns plats för både privatliv och stunder för meditation.

 




Användar Respons

Rekommendera Kommentarer

Det finns inga kommentarer att visa



Skapa ett konto eller logga in för att kommentera

Du måste vara medlem för att kunna kommentera

Skapa ett konto

Skapa ett konto på maringuiden.se. Det är lätt!

Registrera ett nytt konto

Logga in

Medlem på maringuiden.se? Logga in här.

Logga in nu

×
×
  • Skapa nytt...