Gå till innehåll
onsdag 24 april 2024
siteadmin
siteadmin

En upptäcksfärd i vikingarnas kölvatten …

  • Följ med när tre vänner förverkligar sin barndomsdröm genom att segla Stockholm - Svalbard tur och retur. Du kommer att kunna följa dom och deras äventyr genom en blogg här maringuiden.

Det började tidigt på gymnasiet med ett rockband och fortsatte med seglingar varje sommar och vinterresor till svenska fjälltoppar för snowboardåkning och natur. Krister och Joakim, barndomsvänner som går tillbaka 25 år och Aaron som varit del av gemenskapen sen 12 år gör att dessa tre karaktärer känner varann. Dom har länge haft samma lust till segling och expeditionsresor. Dom vet hur dom fungerar som grupp och hur dom arbetar ihop och blir därmed ett välsmort team med alla förutsättningar för att tillsammans lyckas med vad dom vill upptäcka.

 

Besättningen på Chiquitita är Aaron, Krister och Joakim. Tre målmedvetna drivna personer med många likheter och med fler olikheter kompletterar dom varann väl. Tillsammans delar dom samma passion för segling och båtliv, musik och snowboard.

 

Info om besättningen:

 

crew_ind_krister.png

Krister Stark | Sjökaptenen

Driven person som sällan sitter still utan finner nytt projekt lagom till föregående knappt tagit slut. Trivs bäst när han känner utveckling och söker därför ofta utmaningar. Arbetat som sågman och truckförare i brädgård, deltidat som ljudtekniker, soldat i utlandsstyrkan, läst Sjökaptensprogrammet på sjöbefälsskolan i Kalmar, har erfarenheter från många typer av fartyg i handelsflottan, engagerar sig som frivillig sjöräddare och arbetar för närvarande som befäl på Segelskutan T/S Älva som går med skolseglingar mellan Sverige och Kanarieöarna.

 

 

crew_ind_aaron.png

Aaron Sterner | Kostnären

Tusenkonstnär med talanger i många kategorier. Arbetat tidigare med musik hos Standstraight studios i Upplands-Väsby och som ungdomsledare på fritidsgård, arbetat i restauranger i både Sverige och Norge men livnär sig numer som sjöman i skärgårdstrafiken, som förare på rib-båt och som butiksbiträde på SeaSea båttillbehör i Nacka. Läst på sjöbefälsskolan i Kalmar till både skärgårdskapten och maskinbefäl gör Aaron kompetent både i maskinrummet och som navigatör.

 

 

crew_ind_joakim.png

Joakim Söderström | Seglaren

Pålitlig och hängiven person som sätter gemenskapen i första rummet. Riktig lagspelare som ser alltid det bästa för gruppen. Erfarenheter av båtliv som fritidsseglare och träbåtsägare. Livnärt sig tidigare som brevbärare och butiksbiträde i skivbutik men gick därifrån till att läsa till möbelsnickare och är talangfull vad gäller träarbete både beträffande design och konstruktion. Arbetsmyra som han är jobbar han nu även på bensinmack för att få till det extra som behövs för att kunna göra det viktigaste, genomföra kommande resa.

 

 

Besättningen har länge haft samma lust till segling och expeditionsresor. Dom vet hur dom fungerar som grupp och hur dom arbetar ihop och blir därmed ett välsmort team med alla förutsättningar för att tillsammans lyckas med vad dom vill upptäcka.

 

Avresan är planerad till Juni 2015

 

Fram tills att bloggen är uppe på maringuiden kan du följa deras förberedelser här

 

Du kan också följa diskussionen om resan bland våra medlemmar i vårt forum.

logo_v4_retina.png




Användar Respons

Rekommendera Kommentarer

Det finns inga kommentarer att visa



Skapa ett konto eller logga in för att kommentera

Du måste vara medlem för att kunna kommentera

Skapa ett konto

Skapa ett konto på maringuiden.se. Det är lätt!

Registrera ett nytt konto

Logga in

Medlem på maringuiden.se? Logga in här.

Logga in nu

×
×
  • Skapa nytt...