Gå till innehåll
torsdag 25 april 2024
Gäst
Gäst

Elan röner stora säljframgångar

  • I bland slumpar det sig så att favoriterna verkar bilda kö. Elan röner stora säljframgångar med sina segel- och motorbåtsmodeller, vilket Knape Marin välkomnar och som gör deltagandet på Båtmässan extra spännande.

I bland slumpar det sig så att favoriterna verkar bilda kö. Elan röner stora säljframgångar med sina segel- och motorbåtsmodeller, vilket Knape Marin välkomnar och som gör deltagandet på Båtmässan extra spännande.Större och alltmer välutrustade båtar byggs samtidigt som mindre modeller och mer ekonomiska småbåtar tränger sig allt längre in på marknaden. Bland båtägarna ökar andelen äldre parallellt med barnfamiljerna.

 

Elan-båtarna har den rätta nischen för att tillfredställa den mångfacetterade målgrupp, menar Johannes Wessman, säljare på Knape Marin som representerar Elan och säljer såväl segel som motorbåtar.

Knape Marin, som ligger intill Fiskebäcks småbåtshamn, har laddat för sommaren och presenterar Elan-båtarna på Båtmässan.

 

Nya Elan 37

Den har en modern design och en ovanlig sittbrunnslösning som kan anpassas efter behov för kappsegling och familjesegling, berättar Johannes. Med enkla handgrepp och en akterspegelmodul kan sittbrunnen förvandlas från racingversion till cruising version med rorsmansbänk. Och bänken kan även användas som landgång. Fall skot och rev är nerdragna till sittbrunnen.

Riggen är en modern friktionsrigg med svepta spridare. Tre olika köldjup kan väljas; 1,65 m, 2,05 m och 2,30 m. Ytorna invändigt för bl a navigation och matlagning är stora. Här finns toalett med dusch och garderob för våta kläder. Inredning är i körsbär. Plats finns för sex personer i dubbla sovkabiner i för och akter.

 

Storsäljaren Elan 31

är minstingen i Elan-familjen. Den är precis som Elan 37 en skapelse av Rob Humphrey som tillsammans med varvet i Elan 31 fått fram en robust och attraktiv Performance Cruiser. Det betyder att den har den rätta balansen mellan komfort och prestanda som ju är kännetecknande för Elan.

Elan 31 erbjuder mycket segling för pengarna och har stort utrymme för en båt av hennes storlek.

 

Sommarens nyheter snart här

De är spännande med Båtmässan, särskilt som vi nu redan vet att vi till sommaren kommer att kunna leverera två sensationer från Elan; cruseirn/racern Impression 43 och motorbåten Elan Power E-35, avslutar Johannes.

 

Johannes Wessman och hans kollegor på Knape Marin presenterar Elan segel och motorbåtar, bl a nya modellen Elan 37, överst och så stor-säljaren, Elan 31 t v.

Här visar han förtryck på Impression 43 och motorbåten Elan Power -E 35.

 

Presstopp inför Båtmässan

Precis lagom till att Båtmässan slår upp sina portar kommer purfärska broschyrer neddimpande direkt från trycket. En presenterar sensationella IMPRESSION 43 (bilden ovan) - Elans senaste i raden komfortabla crusier/racer. 13,4 meter lång och drygt 4 meter bred. Storseglets yta är 45,3 kvm och Genoa 48,8 kvm.

 




Användar Respons

Rekommendera Kommentarer

Det finns inga kommentarer att visa



Skapa ett konto eller logga in för att kommentera

Du måste vara medlem för att kunna kommentera

Skapa ett konto

Skapa ett konto på maringuiden.se. Det är lätt!

Registrera ett nytt konto

Logga in

Medlem på maringuiden.se? Logga in här.

Logga in nu

×
×
  • Skapa nytt...