Jump to content
Saturday 28 January 2023
Guest
Guest

Den amerikanska drömmen har kommit till Sverige

Sign in to follow this  
  • Chris-Craft har än en gång erövrat de svenska båtälskarnas hjärtan. På 1960-70-talen var man fast förankrad här men stod tillbaka i decennier för hemmamarknaden. Nu återlanseras USA:s populäraste båt i vårt land och finns att beskåda på Båtmässan.

     

     

Chris-Craft har än en gång erövrat de svenska båtälskarnas hjärtan. På 1960-70-talen var man fast förankrad här men stod tillbaka i decennier för hemmamarknaden. Nu återlanseras USA:s populäraste båt i vårt land och finns att beskåda på Båtmässan.

 

Det är hallandsföretaget Gulves som marknadsför Chris-Craft i Norden. Man är också generalagent för andra kända amerikanska båtfabrikat som Donzi, Formula och Baja. Alla väletablerade på den svenska marknaden.

- Vi har redan mött ett mycket stort intresse för Chris-Craft och är glada över att vi kan presentera denna vackra skapelse, säger Thomas Gulve.

Redan som standard är Chris-Craft mycket välutrustad. Den finns nu för leverans direkt härifrån Sverige och har en 420 hk Volvo Penta 8,1 liters Gxi-motor.

 

Chris-Craft blev redan 1874 förebilden för vad som än idag är gängse för framtidens båtar. Ingenting har förändrats sedan dess.

Den har blivit en amerikansk legend i fråga om fart och kvalitet och är alltjämt den i särklass främsta båtupplevelsen i USA Det gedigna hantverket finns inte enbart i det man ser utan i alla detaljer som gömts i båtens konstruktion, inredning och sjöduglighet. I hastighet av 40 knop kan man fortfarande höra hjärtats slag överrösta motorljudet. Den gör båtturen till en upplevelse som man sent glömmer.

 

En daycrouser för finsmakare

När man konstruerade Chris-Craft var målsättningen att göra den så som varvets grundare Chris Smith själv skulle ha byggt den, om han levt idag.

Den passar utmärkt som familjens första-båt och uppfyller dessutom båtveteranens vildaste förväntningar.

Med sina 25 fot erbjuder den det sanna nöjet att komfortabelt glida ut över det öppna vattnet. Styrkan, designen, de vackra linjerna, känslan...

Inredningen i Chris-Craft är smakfullt anpassad till det bekväma båtlivet. Förarplats, instrumentering och utrustning är väl genomtänkt och övriga utrymmen gjorda för rekreation och vederkvickelse.

Chris-Craft är tillverkad i Florida och skapad för de extrema förhållanden som räder där. Den är alltså särskilt lämpad för våra korta somrar. Vacker, bekväm tålig, stark och snabb...

Kan man önska sig mera?


Sign in to follow this  


User Feedback

Recommended Comments

There are no comments to display.Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...