Gå till innehåll
torsdag 25 april 2024
Gäst
Gäst

Bra svensk start i Antigua Week.

  • I halvtid efter tre seglingar i Karibiens största regatta Antigua Week ligger de fyra svenska båtarna 2:a, 2:a, 4:a och 38:a. Konkurrensen är battre än någonsin och vindarna starkare än på flera år, vilket ställer krav på besattningarna. Två seglingar kvar.

I halvtid efter tre seglingar i Karibiens största regatta Antigua Week ligger de fyra svenska båtarna 2:a, 2:a, 4:a och 38:a. Konkurrensen är battre än någonsin och vindarna starkare än på flera år, vilket ställer krav på besattningarna. Två seglingar kvar.Totalvinnaren av Antigua Sailing Week de senaste åtta åren Jan Söderberg, som seglar för KSSS i Stockholm, hade oflyt i första seglingen genom att hamna i en kort stiltje, vilket slutade med en elfte plats sammanlagt av de ca 100 charterbatarna som kappseglar i Division B. Men i den andra och tredje seglingen visade denne Drakeseglare på nytt vad han kan genom att vinna totalt båda seglingarna.

 

Han har dock bra konkurrens av Curt Gelin och Hans Hamel, som seglar for GKSS. De ligger på fjarde plats sammanlagt efter serien 2-2-4.

 

Även Olle Karlsson och Roger Fjellman som seglar för Karlstads SS i denna Västindiens största och festligaste regatta, ligger hyggligt till på 19:e plats av totalt 92 batar.

 

Fjärde svenskbaten seglad av Pereric Berggren Lidingö SS ligger pa 38:e plats, vilket innebär att besattningen har kampat väl i de friska förhallandena med kraftig dyning och 12 m per sek.

 

Nu återstår två seglingar och spänningen stiger vilka placeringar i årets Antigua Week? I klass, totalt och i finalen Bareboat Championships som seglas på lördag?

 

- Underbar segling, friska vindar, stark sol, men kanske lite tufft med tanke på att svenskbesättningarna består av seglare med olika kappseglingserfarenhet och ibland mycket liten sadan. Detta sagt med perspektivet att de två ledande batarna i Bareboat Class seglas av vana kappseglare fran USA respektive Tortola, menar Hans Hamel som seglar sin andra Antigua.

 

Som vanligt bjuder Antigua Week på glimrande seglingsförhållanden, makalösa båtar från hela världen och festivitas varje kväll veckan lång. Förutom den egna seglingen står vyerna av jättebåtar som Mari Cha IV 139 fot, Sojana 115 fot, Pyewacket och Morning Glory på 86 fot för upplevelsen. Plus att hamnen i Falmouth är proppad med skinande yachter som Visione, Hyperion och Mamaouche. Plus nya Skagenbyggda J-replikan Ranger och orginalen Endeavour och Velsheda. För seglare är och förblir Antigua Week No 1 av alla seglingshappenings.

 

 

Curt Gelin

 

 

 

Ställning efter tre seglingar i Antigua Week Barreboat Class

 

 

1 Carnival, Tortola 5 p First 45f5

 

2 Rosco Jan Söderberg KSSS 14 p Dufour 50

 

2 Carrie On, USA Oceanis 461 14 p

 

4 Valdolese Curt Gelin o Hans Hamel GKSS 16 p

 

19 Karlstad Olle Karlsson o Roger Fjellman KSS 65 p

 

38 Interval Pereric Berggren LBK




Användar Respons

Rekommendera Kommentarer

Det finns inga kommentarer att visa



Skapa ett konto eller logga in för att kommentera

Du måste vara medlem för att kunna kommentera

Skapa ett konto

Skapa ett konto på maringuiden.se. Det är lätt!

Registrera ett nytt konto

Logga in

Medlem på maringuiden.se? Logga in här.

Logga in nu

×
×
  • Skapa nytt...