Jump to content
Friday 27 January 2023
Guest
Guest

Båtbyggarskolor på Båtmässan

Sign in to follow this  
  • Sweboat - Båtbranschens Riksförbund - presenterar fem av landets båtbyggarskolor i sin monter på årets Båtmässa. Dessutom finns RacerCruiser 22 i montern - en modern sportbil för sjön - utvecklad från det motormässigt bästa på land och det båtmässigt bästa på sjön. Den gör 70 knop!

Sweboat - Båtbranschens Riksförbund - presenterar fem av landets båtbyggarskolor i sin monter på årets Båtmässa. Dessutom finns RacerCruiser 22 i montern - en modern sportbil för sjön - utvecklad från det motormässigt bästa på land och det båtmässigt bästa på sjön. Den gör 70 knop!Båtbyggare och båttekniker ut bildas på gymnasienivå för sina framtidsyrken. Yrken med speciell svensk kvalitet som kännetecken.

Att arbeta i båtbranschen är inspirerande och eleverna får utrymme för en stor portion självständighet, kreativitet och omväxling.

Hur det kan vara att jobba med båtbyggeri kan får besökarna nu veta av lärare och elever från några av de fem båtbyggarskolor som deltar i Sweboats monter på Båtmässan.

De kan också diskutera hur man CE-märker en båt som är begagnad eller som inte är märkt.

Besökarna får också veta hur man startar och driver ett båtbyggnadsprojekt. Vad man ska tänka på, t ex ide, utveckling, marknadsundersökning, projektupplägg, kalkylering av kostnader och budget, finansiering, ritningar, mönster och upphovsrätt, CE märkning, samarbeten, leverantörer, marknadsföring, tillverkning av plugg, form, skrov, däck osv.

En av flera aktiviteter i Sweboats monter är att elever från båtbyggarskolorna skall bygga installationstavlor på plats. Dessa ska sedan användas på den skola dom går i.

En annan aktivitet är CE-märkning av båten på bilden ovan - RACE CRUISER 22 - och som visas upp.

 

Fler båtbyggare behövs

Den svenska båtbyggartraditionen är välkänd över hela världen och inte minst i tävlingssammanhang gör vi oss gällande med åtskilliga VM- och OS-framgångar genom åren.

Under de senaste åren har omsättningen i båtbranschen ökat med 15-20 procent om året. Det innebär en försäljningsökning med 75-100 procent under en kort tid.

Båtbranschen genomgår en snabb utveckling inte bara när det gäller försäljningen. Samtidigt som god byggnationskonst ständigt utvecklas så utvecklas också ny teknik i allt snabbare takt. Det gäller vid konstruktion och tillverkning av båtar, vid installation av utrustning och vid servicearbeten.

 

Båtmässan i Göteborg 31 jan-8 feb.

Sweboat Monter B 00:12

Kontakta: Per Lilliehöök

0704-93 01 82

 

 

 


Sign in to follow this  


User Feedback

Recommended Comments

There are no comments to display.Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...