Gå till innehåll
torsdag 25 april 2024
siteadmin
siteadmin

America Cup-legendaren Dennis Conner till Allt för sjön

  • En verklig legendar i den internationella seglarvärlden, Dennis Conner, kommer till båtmässan Allt för sjön för att avslöja världspremiären av en ny internationell nationstävling med elitseglare.

Allt för sjön, 1-10 mars på Stockholmsmässan, får i år verkligt storfrämmande ¬när den amerikanske seglarveteranen Dennis Conner, 76, kommer på ett exklusivt besök första helgen, 1-3 mars. Conner har deltagit i 28 VM-tävlingar och tog bronsmedalj i OS 1976, men störst uppmärksamhet har han rönt genom sitt framgångsrika deltagande i seglartävlingen America’s Cup som han vunnit inte mindre än fyra gånger: 1974, 1980, 1987 och 1988. Så det är inte särskilt konstigt att han fått smeknamnet ”Mr America’s Cup”, eller för den delen att han prytt omslagen till både Time Magazine och Sports Illustrated.

Före 80-talet var det oftast amatörer som deltog i America’s Cup, men Conner lyfte deltagandet till en helt ny nivå med krav på träning året runt, vilket blev en återgång till de professionella besättningar som präglat tävlingen fram till 30-talet. Dennis Conner deltog i America’s Cup sista gången 2003, 61 år gammal. 1993 valdes han in i America’s Cup Hall of Fame. Nu är alltså Conner i färd med att lansera en helt ny internationell seglingstävling: SSL Nations Gold Cup. En tävling mellan nationer som representeras av sina allra bästa seglare.

– Vi är hedrade över att Dennis Conner besöker Allt för sjön och är förväntansfulla att få vet allt om den nya internationella nationstävlingen som han ska inviga. Hans medverkan och möjligheten att få prata med honom är ett unikt tillfälle för alla seglarintresserade, säger Allt för sjöns projektchef Hanse Thorslund.

Dennis Conner deltar i Allt för sjöns pressträff klockan 11 på öppningsdagen 1 mars, och håller dessutom en egen presskonferens kl 12 samma dag. Det kommer att finnas tillfälle för enskilda intervjuer. Inbjudan till pressträffen kommer senare i veckan.

 

 

Läs mer här

Redigerad av stavhammar




Användar Respons

Rekommendera Kommentarer

Det finns inga kommentarer att visa



Skapa ett konto eller logga in för att kommentera

Du måste vara medlem för att kunna kommentera

Skapa ett konto

Skapa ett konto på maringuiden.se. Det är lätt!

Registrera ett nytt konto

Logga in

Medlem på maringuiden.se? Logga in här.

Logga in nu

×
×
  • Skapa nytt...