Gå till innehåll
fredag 29 mars 2024
Gäst
Gäst

Över all förväntan - nu är det bara hälften kvar!

  • Sjöräddningssällskapets arbete drivs framåt tack vare många eldsjälar och ideellt arbete. Det är vi väldigt tacksamma för. Vi begär inga bidrag från staten utan inkomsterna kommer istället från medlemsavgifter, gåvor och donationer.

Sjöräddningssällskapets arbete drivs framåt tack vare många eldsjälar och ideellt arbete. Det är vi väldigt tacksamma för. Vi begär inga bidrag från staten utan inkomsterna kommer istället från medlemsavgifter, gåvor och donationer.De bidrag vi får går oavkortat till en lokal räddningsstation eller ett specifikt båtprojekt om man så önskar. Det är precis det som Lars Bertil Rystrand, navigatör på Helikopterflottiljen på Säve, har gjort.

 

Jag är övertygad om att vi kommer nå målet - att samla in ytterligare till tre båtar. Uppkallade efter namnet på envar av de omkomna, rescue Oskar Andersson, rescue Tomas Lagerström, rescue Mikael Waerneman, rescue Anders Lindqvist, rescue Ove Persson och rescue Ola Hidenfält säger Lars Bertil.

 

Efter tragedin satt Lars Bertil hemma och deppade. Han funderade på hur han skulle kunna hedra minnet av sina omkomna arbetskamrater och kom då på idén att starta en insamling. Efter ett okej från sin chef har Lars Bertil hjälpt Sjöräddningssällskapet att samla in pengar till de sex Rescue Runners som skall döpas efter de omkomna.

 

Rescue Runnern är snabb och enkel att manövrera, klarar grunt vatten, går att köra upp på land och kan medföras som däcksbåt på de större räddningskryssarna. Den kostar ca 300 000 kronor, vilket är en bråkdel av vad en stor räddningskryssare går på. Rescue Runners kan göra väldig nytta inte minst i samband med stora olyckor. Det går snabbare för dem än för oss i helikoptern att få upp folk. Till exempel Lars Bertil startade sin insamling efter jul. Företag, privatpersoner, studenter och andra ställde upp direkt när han berättade om sin idé. Efter ett par månaders insamling har han samlat in 900 000 kronor, målet är 1.8 miljoner till sex stycken rescue Runners. Den första skall heta rescue Oskar Andersson, efter den värnpliktige ytbärgaren. Han gjorde ju sin plikt mot samhället, medan de andra var avlönade, säger Lars Bertil.

 

Hjälp oss gärna.

Publicera insamlingen, målet och att man kan sätta in pengar på postgiro 900 500 - 0 eller Bankgiro 900 - 5000 och märka med 'Säve'. Alla bidragsgivare får ett tackdiplom och generösa belopp 1.000 och uppåt hamnar på Sjöräddningssällskapets hemsida www.ssrs.se och dessutom i Sjöräddningssällskapet årsbok 2005. Men givetvis är alla belopp små som stora välkomna.

 




Användar Respons

Rekommendera Kommentarer

Det finns inga kommentarer att visa



Skapa ett konto eller logga in för att kommentera

Du måste vara medlem för att kunna kommentera

Skapa ett konto

Skapa ett konto på maringuiden.se. Det är lätt!

Registrera ett nytt konto

Logga in

Medlem på maringuiden.se? Logga in här.

Logga in nu

×
×
  • Skapa nytt...