Gå till innehåll
fredag 29 mars 2024
siteadmin
siteadmin

Årets Segelbåt. Här är alla omdömen.

  • Efter segling på Västkusten/Ellös och Ostkusten/Gustavsberg är nu testerna för Årets Segelbåt avklarade. Juryn har seglat hela tio nominerade båtar först i kuling på Västkusten/Ellös och sedan i labra brisar på Ostkusten/Gustavsberg. Målet var för tredje året att bedöma de nominerade utifrån kriterierna segling, byggkvalitet, finish, miljöhänsyn, innovation, design och prisvärdhet. Här kommer testerna i korthet samt med länk till hela testat!

Prestandaklassen:

 

Luffe 3.6

I frisk vind på Västkusten fick denna slanka, magnifika danska snabbseglare representera skandinaviskt båtbygge på topp. Vakuumgjutet skrov och däck är bra för miljön och ger en mycket lätt, stark båt. Testbåten kom med kolfibermast och formstabila gjutna segel, innovationen plotter- och instrumentkontroll på rorkulten.
Läs hela testet

 

Arcona 380

Denna nyhet från Qviberg & Jansson, konstruktör respektive byggare, menar flera i juryn är en ovanligt lyckad båt. 380 har en rättfram, rymlig inredning i klassisk svensk stil med mahogny och förnämlig finish. Högt pris matchas av dito byggkvalitet via vakuum och av förnämliga seglingsegenskaperna med fingertoppsstyrning och superb kontroll.
Läs hela testet

 

Sea Scape 27

Denna ultramoderna racermässiga superlätta båt blev i september snabbast solo runt Fyn i sin klass och bevisade därmed att konceptet fungerar. Vakuumbyggd, innovativ, tokrolig att segla och möjlig för fyra att sova över i. Utvecklad av ett ungt team i Slovenien med bakgrund från Mini-Transat, som satsar på att ge maximal seglingsglädje till bra pris.
Läs hela testet

 

 

 

Familjeklassen:

 

Dufour 310 Grand Large

En genuin, stor liten båt är Dufours starkaste projekt på flera år. Imponerande utrymmen samsas med kluriga lösningar som dubbla vikdörrar mellan förpik och salong, nerfällbar badbrygga, intagande finish och rigg utan akterstag. Särskilt bra intryck gjorde båten genom att vara synnerligen smidig, lättdriven och pigg att segla för en familj.
Läs hela testet

 

Oceanis 35

Årets trendigaste nykomling för familjer kommer från Beneteau på Atlantkusten, och från Milano, där Nauta Design stylat inredningen. Boxaktigt skrov med skarpa slag, stor bredd och liten vikt visade sig i testerna göra båten lättdriven och rask. Förbluffande utrymmen, dubbla akterkabiner, ultramodern salong, skrovrutor som på motorbåtar ingår.
Läs hela testet

 

Sun Odyssey 349

Franska Jeanneau har tänkt om på sin nyaste familjebåt. Med högre rigg utan akterstag, tilltagen segelyta, liten vikt, skarpa slag ,omvänt språng och smått aggressiv look vill den ta plats som ett alternativ till prestigemärken. Rymlig, funktionell inredning i trendig stil och lågt pris är egenskaper som utmärker denna tiometers familjeseglare.
Läs hela testet

 

Xc 35

Det danska prestigevarvets kanske mest välkomponerade modell någonsin har helgoda seglingsegenskaper, gott om plats under däck, fräsch skandinavisk stil på inredningen och varvets speciella stålbottenram för styrka mot grund. Tilltaget pris för att vara en familjebåt skapar motsvarande förväntningar på kvalitet, finish och snillrika lösningar.
Läs hela testet

 

 

 

Storbåt-Lyxklassen:

 

Amel 55

Denna originella och säkerhetsinriktade långfärdsbåt från Frankrike utmärker sig med förskepp och kollisionsskott som ska klara is och containers, propellern i kölens akterkant, uppdelat segelplan med knapptryckning och vattentätt motorrum. Hardtop, skrovrutor och en spatiös salong i mahogny ingår i det ovanliga konceptet.
Läs hela testet

 

Oceanis 55

Få kan som franska Beneteau bjuda på flärd och lyxkänsla till rimligt pris. Beviset är Oceanis 55, en utstuderad cruiser med fartfrämjande linjer, litet deplacement, dubbla roder och rattar med höga pedestaler. På transport i kuling nådde denna futuristiska bjässe hela 14,8 knop med kontroll som på en katamaran tack vare de djupa dubbla rodren.
Läs hela testet

 

Sun Odyssey 509

Det franska Jeanneauvarvets bidrag i storbåtsklassen är en mäktig seglare med inriktning på behagligt seglarliv. Denna eleganta bjässe på 13,9 ton bjuder på linjer med flyt ritade av yachtdesignern Philippe Briand. Breda skarndäck, indragna vant, stor sittbrunn och intagande stil invändigt hör till båtens trumfkort. Testades i kuling på Bohuskusten.
Läs hela testet




Användar Respons

Rekommendera Kommentarer

Det finns inga kommentarer att visa



Skapa ett konto eller logga in för att kommentera

Du måste vara medlem för att kunna kommentera

Skapa ett konto

Skapa ett konto på maringuiden.se. Det är lätt!

Registrera ett nytt konto

Logga in

Medlem på maringuiden.se? Logga in här.

Logga in nu

×
×
  • Skapa nytt...