Gå till innehåll
torsdag 18 april 2024
suzz
suzz

Ännu en Linjett på långsegling

  • Det som länge varit en dröm blev verklighet när fyra killar sjösatte en Linjett 37 våren 2012. Drygt 2 år senare kastade man loss och det stora äventyret började!

Sen augusti har S/Y Cluck tagit sig till Kanarieöarna. Resan har gått via Kielkanalen, längs kusten ner till Portugal och vidare över till Kanarieöarna.

Hittills har man avverkat 2 700 NM och nått ett viktigt delmål som är Gran Canaria. Härifrån går starten i ARC Rallyt 23 november och Linjett 37:an kommer vara en av segelbåtarna i starten. Målgång beräknas till 10-15 december i St Lucia (Västindien) efter ytterligare 2 700 NM.

En långsegling ställer höga krav på segelbåten och viktiga egenskaper är en trygg och lätthanterad båt med lagom mycket segel. Linjett 37 är dessutom relativt snabb, vilket faktiskt ökar säkerheten. Risken att få sittbrunnen översköljd av vågor från aktern minskar när man seglar fortare än vågorna.

Besättningen är duktiga seglare och väl förberedda, även S/Y Cluck är väl förberedd och har bl.a utrustats med livflotte, AIS, watermaker och satellitkommunikation. För att säkra tillgången till el finns även bränslecell som komplement till solceller. Radar saknas, som kan vara värdefull även för att upptäcka kraftiga oväder, s.k. ”Squalls”.

Ombord är man mycket förväntansfull inför starten i ARC!

- Vi har faktiskt hektiska dagar just nu, bara att proviantera tar mycket tid och planering liksom underhåll av båten, vi går igenom allt. Vi går på många seminarier som kan handla om allt från satellitkommunikation, säkerhet ombord till återresan till Europa. Över 200 båtar har samma förberedelser och det är fantastiskt roligt att bara vara här i gemenskapen som uppstår säger Kent Lövgren, skeppare.

Äventyret fortsätter i Västindien innan resan tillbaka mot Sverige påbörjas och om allt går enligt planerna så beräknas S/Y Cluck vara åter i svenska vatten sommaren 2015. Du kan följa S/Y Clucks äventyr på deras Facebooksida!

 

Rosättra Båtvarv är ett av Sveriges äldsta båtvarv. Idag konstruerar och bygger varvet de vackra Linjettbåtarna.Varvet har anor sedan 1800-talet och är därmed ostkustens äldsta varv.

Idag ett modernt varv med hög kompetens att skapa högklassiga, vackra och välseglande segelbåtar för framtiden. På Rosättra Båtvarv bygger vi din Linjett och erbjuder även förvaring och underhåll för att du skall få ett enkelt båtägande!

http://www.mynewsdesk.com/se/linjettsegelbatar/pressreleases/aennu-en-linjett-paa-laangsegling-1087066




Användar Respons

Rekommendera Kommentarer

Det finns inga kommentarer att visa



Skapa ett konto eller logga in för att kommentera

Du måste vara medlem för att kunna kommentera

Skapa ett konto

Skapa ett konto på maringuiden.se. Det är lätt!

Registrera ett nytt konto

Logga in

Medlem på maringuiden.se? Logga in här.

Logga in nu

×
×
  • Skapa nytt...