Jump to content
Monday 17 June 2024

Leaderboard


Popular Content

Showing content with the highest reputation on 05/23/2024 in all areas

 1. 3 points
  Fredsskadad ska inte tolkas bokstavligt. Problemet är inte att vi haft fred utan att många vaggats in i en vision om en evig fred och att stora delar av samhället varken har minnen från andra världskriget, kalla kriget eller värnplikten. Det i sin tur kan leda till någon sorts aningslöshet där allt för många undrar varför vi ska ha ett militärt försvar och tom. undrar varför vi ska ha ett civilt försvar. I samband med pandemin var det många som fick upp ögonen för att det civila försvaret faktisk skulle ha varit bra att ha när man såg Finland plocka fram det de behövde ur sina förråd medan vi i Sverige stod handfallna och tvingades köpa allt på en överprissatt marknad i konkurrens med drygt 200 andra länder. Nu går det även upp för allt fler att ett militärt försvar är bara att ha, men vissa har fortfarande svårt att förstå att fred byggs med ett starkt försvar så länge det finns galningar i världen som har som mål att erövra sina grannländer.
 2. 1 point
  5756 skriver ju att när "annonsen publicerades så är objektets kondition - NY" Jag antar att det är denna det handlar om.
 3. 1 point
  Tack! Det är min lilla hemlighet hur man får fram kartan, men det är ingen betalversion. . . . . . . . . . . . . Så här, förut hade Eniro en sjökortsfunktion på sin webbkarta, men den togs bort för några år sedan av någon för mig obegriplig anledning. Det går fortfarande att komma åt kartan om man googlar Eniro + sjökort.
 4. 1 point
  När du säger att det kommer in sjövatten låter det ju som att du skulle kunna ha en ventil för tömning av toatanken till vattnet och att den ventilen är öppen helt eller delvis. Bäst är nog att du kollar upp hur allt ser ut i verkligheten med slangar och ventiler eftersom det inte alls är säkert att en Aquador har samma toainstallation som en annan lika dan Aquador.
 5. 1 point
  Antar att du menar att de säger att man ska använda ”snöflinge-läget” när det är UNDER +5 grader? Ctek har en tendens att skicka pulser med ganska hög spänning under korta sekvenser. Det är en del i deras marknadsföring om att deras laddare laddar batterierna snabbare. Detta är vad jag skulle kalla en gimmick. Dessa pulser förstör/åldrar batterierna ganska fort. En annan egenhet dessa laddare har är att de påbörjar en ny laddsekvens så fort de ansluts. Detta gör att de laddar ett kanske nästan fullt batteri med start i bulk-fasen, en fas med ganska hög spänning, vilket också förkortar livslängden. Så, har din laddare ett sk Power Supply-läge är det bra att använda det när batteriet ligget på laddning en längre tid. Annars rekommenderar jag dig att byta laddare till en av Victrons ”smarta” laddare där du kan ställa in laddspänningen själv. Välkommen till MG!
 6. 1 point
  Hej! Jo. Det har suttit en spollampa. Jag har fjädrarna men de är ju som lösa och jag vet inte hur jag ska kunna fästa kablarna på nåt vettigt sätt utan att höljet blir strömförande. Därav funderingar på byte av sockel.
This leaderboard is set to Stockholm/GMT+02:00
×
×
 • Create New...