Jump to content
Saturday 13 July 2024

Leaderboard


Popular Content

Showing content with the highest reputation on 05/18/2024 in Posts

 1. 2 points
  Ja flöt den i höstas utan problem och inget oförutsett har hänt så kommer den att täta till sig. Jag hade en gammal ekbåt som varje år fick hänga kvar i kranen medan pumparna ylade på även fast jag kört med trasmattor o vatten, sen så läkte den inte mycket mer under resten av sommaren. Lärde mej att man börjar blöta ner flera veckor innan sjösättning framför allt ekbåtar.
 2. 2 points
  Trasmattor ut med skrovet på insidan dränkta i vatten så att trät sväller är väl en gammal beprövad tätnings metod. Fungerade i min ungdom när jag hade ork o lust att ha träbåt.
 3. 2 points
  Kanske blev det ett halvt syftningsfel där. Jag menade att om inte den som sålde båten kunde säga vilket märke och modell det var skulle åtminstone jag vara lite misstänksam.
 4. 2 points
  Kontrollera flatstiften till tändspolen. De felet har jag varit med om(glapp).
 5. 1 point
  Om båten flöt i höstas så är förmodligen båten ok. Träbåtar torkar över vinter och måste vattnas / fuktas så trät sväller innan sjösättning. . Följ Wildesides råd om blöta trasmattor ! Trasmattorna är till för att hålla trät fuktigt/blött. Fyll INTE vatten i båten invändigt , bara lite i kölsvinet så trasmattorna har något att suga upp , den är inte byggd för att bära en massa vatten inuti , stor risk att något bord ( bräda) trycks ut ! Börja INTE skrapa eller pilla bort tätningar ! Var båten ok i höstas så lär den nog svälla igen . Tag kontakt med någon lokal träbåtsägare så kan han förklara på plats . Det tar tid för båten att svälla igen . Ek tar längre tid på sej än andra träslag ! Vattna/ fukta tills den har svullit igen , sista läckaget smetar du ettan el dyl på strax före sjösättning . Ha automatisk länspump , livsviktigt, helst två, du kommer att märka att den går mer o mer sällan efter sjösättning pga båten fortsätter svälla . sov i båten första natten ( med en fot på durken 😉 ) för att säkerställa att pump mm inte hakar upp sej . För övrigt så var det en väldigt vacker båt !
This leaderboard is set to Stockholm/GMT+02:00
×
×
 • Create New...