Jump to content
Tuesday 21 May 2024

Leaderboard


Popular Content

Showing content with the highest reputation on 01/24/2024 in all areas

 1. 2 points
  Såg att MacDonalds i Göteborg skulle lansera en ny fiskburgare. McRill🙈
 2. 2 points
  Även manuell ordbehandling kan ställa till det. När jag pluggade på universitetet hade jag en lärare från USA. När han skrev sin doktorsavhandling på 70-talet anlitade han en person för att renskriva allt på maskin. När han fick tillbaks den maskinskrivna texten hade personen "rättat" alla förekomster av "foreset bed" (en del av en sedimentär struktur) till "forest bed"... Många sidor fick skrivas om, eftersom just den typen av struktur var ämnet för avhandlingen!
 3. 1 point
  Det var väl felstavningsprogrammet som vi behandlade i en annan tråd. Idag år jag spagetti och därmed pasta! Makrillen dörjer ju ett tag till.
 4. 1 point
  Du har nog ätit för mycket makrill idag, väven heter väl Markilux och inte Makrilux...😊
 5. 1 point
  Och det fanns i 180 cm brett🙂👍
 6. 1 point
  1. Michael Jackson - Thriller 2. AC/DC - Back in black Vassego. Fast det har lite med rättstavning och ruskprickar att göra. Och 1973 var ett fint år på många andra vis ån album. Då föddes farbror Peter_K enligt säkra källor.
 7. 1 point
  Nej, det tror jag inte. Men undersökningstiden har väl säkerligen tagit slut. Legat ute i nästan två veckor, och skolprojektet måste väl gå vidare till nästa fas någon gång.
 8. 1 point
  Ahh, det där känner jag igen. Även du medlem i Gris- och Skridskoföreningen, https://www.kallesandare.se/ ? Minns när stavningskontrollen var ny, i tidiga versioner av Word. Linköpings Universitet presenterade ekonomin i en rapport som skrivits i Word och underkastats just dess stavningskontroll. Och Microsofts programmerare visste tydligen alltför väl hur det gick till (?) på svenska universitet, då "upplupna intäkter" av Word ändrats till "uppsupna intäkter"....
 9. 1 point
  Nu bor jag ute på bygda, alltså inte inne i nåt lägenhetskomplex. Inom en radie på 800 meter finns troligen fler än 15 svetsar. De flesta av typen MIG. Så det beror på vilka kontakter man skapar, om det kan tänkas behövas hjälp. Har inte räknat, men har sett ett antal, varav flera i båtklubbens verkstad. Så det beror nog mest på hur egna radarn är inställd. Vill man inte se.... Jag är mån om att hjälpa andra, det lönar sig i längden.
 10. 1 point
  Ebens drelt stalt också? Nä det är ingen som med dig skämta aprilo, den automatiska felstavningsfunktionen finns nånstans i din enhets programvara. På min ipad under; inställningar, tangentbord, stavningskontroll. Sökvägen kan ju variera en del beroende på olika telefoner och surfplattor. Men du kan söka under ”inställningar” både i Android och i äpplemiljö. Men välj bort ”korrigera automatiskt” eller ”autokorrigering” med den funktionen aktiverad kan det bli hursomhelst. Som när jag skrev ett mail till Bodil, ”Hej Bordell”…. Inte så bra alls. Jag blev tipsad på detta forum att avaktivera den funktionen då den bytte ut diverse ord som den inte kände till mot andra, nån form av AI, alternativ intelligens alltså. Ordet ”bottenmålning” byttes ut mot ”boendebelåning”, ”aquamatic” blev ”akvamarin”… Här under dessa rubriker kan man ju även välja språk. Man kan även ladda ned språk som inte finns från början, såsom cyrmraeg (walesiska), sydsamiska och retroromanska om man nu vill det… förr fanns även grönlandsdanska, men det finns inte längre att ladda ned, men det är kanske ersatt av kalaalisut, som är ett helt annat språk. Mamma Mia, hundar pratar mat, tro det eller ej, men svenskitaliano, eller ”spagettisvenska” finns inte med som alternativ, inte heller ”masthuggsgötebosska” eftersom det är en subdialekt.😄
This leaderboard is set to Stockholm/GMT+02:00
×
×
 • Create New...