Gå till innehåll
lördag 20 april 2024

Ledartavla


Populärt innehåll

visar innehåll med det högsta anseende på 2023-03-04 på alla områden

  1. 2 poäng
    Man kommer lättare som person längre ut från centrumlinjen på båten vilket gör det vingligt.
  2. 2 poäng
    Jag använder parafinolja. Finns i färghandeln till en bråkdel av vad båtbutikerna tar.
  3. 1 poäng
    Jag har samma behov att växla mellan plottern och paddan när kör motorbåt. Vid anläggning vid naturhamnar vill jag se Kryssarklubben app med foton på hamnarna. Jag kan nog inte hjälpa dig med bäst skyddet för en såpass ny padda men har kört med Lifeproof Nude på iPad Air. Fodralet är perfekt då den inte har någon folie framför skärmen som stör. På intrumentbrädan har jag monterat ett Railblaza stjärnfäste som funkar både för mugghållare och mobilen. För att fästa paddan på ett smidigt sätt har jag kombinerat Railblaza universalfäste, https://www.railblaza.com/intl/product/adaptor-kit/ en Quadlockarm . https://www.quadlockcase.eu/collections/quad-lock-360/products/quad-lock-360-arm-dual-pivot och limmat ett Quadlock universalfäste på Lifeproof-fodralet https://www.quadlockcase.eu/collections/cases/products/universal-adapter Detta ger ett litet smidigt fäste som kan tas bort och ersättas med andra trevliga Railblaza-tillbehör. Om du inte vill ha paddan frame kan du enkelt montera en mobil i samma Quadlock-fäste. Då behöver mobilen ett Quadlock-fodral. Jag tyvärr inga bilder att visa just nu.
  4. 1 poäng
    Tänker att man med ett kastdäck får en högre tyngdpunkt som gör det hela lite vingligare, men å andra sidan kan man röra sig smidigare över en stor yta
  5. 1 poäng
    Oxidytan är lite porös, så det är nog kapillärverkan in i porerna det handlar om.
  6. 1 poäng
    Vill du spara lite pengar köper du paraffinolja i stället. Same-same, men det står inte ”båt” på flaskan så det kostar en bråkdel. https://www.biltema.se/bygg/farg/traoljor/paraffinolja-100-500-ml-2000019182?gbraid=0AAAAADowiYimq_RLDnkAqLUq5IZ7fXcZ1&gclid=EAIaIQobChMIhqL9q_3B_QIVno9oCR24HwCBEAQYASABEgKhdPD_BwE
  7. 1 poäng
    Det finns t.ex. Hempel Mastrengöring/Aluprotect. Använder den och tycker den fungerar tillräckligt bra.
  8. 1 poäng
    Jag rekommenderar Samsung Tab A8 och köpa till ett vattentätt fodral. Den ligger precis under 3000 i handeln. Motsvarande prisklass av t.ex. Lenovo är säkert tekniskt vassare, men jag rekommenderar samsung för att jag gillar Samsungs anpassning av Android bättre än den rena android som många andra märken kör med. Jag har motsvarande modell fast en äldre generation från 2016 som jag kör Eniro på och streamar film, men med så många år på nacken är den rätt seg idag. Funkar dock fortfarande för ändamålen. Köper man en "begagnad" i obruten förpackning på typ tradera så verkar de ligga under 2000kr.
  9. 1 poäng
    Hej Zurdu! Jag har min båt liggandes i Stockholms skärgård och helt klart intresserad av att sticka på segelturer tillsammans! Jag har en Nord 80!
  10. 1 poäng
    Hej på dig Zurdu! Sommaren 22 var min båt på land. Men nu 23 skall hon i. Min brygga ligger i Mälaren inte långt från Hjulsta bro. Brukar gå ut genom Södertälje å sen ta en repa mot Blidö/Norrtälje eller ner till St Anna, eller båda. Seglaar oftast solo å lägger till i lä bakom nån ö om jag blir trött. Har inga bestämda mål å vagabonderar mest. Så visst kan det va kul att ha lite sällskap då å då om det passar. Min almanacka sträcker sig längre än 61 år men det är inget hinder, har seglat hem andras båtar från Medelhavet å hela Sverige runt. Dock ej norr om Övik. Har en Fingal, en av de senaste modellerna. Vill du veta mer så ta kontakt via pers. meddel här. ha det gott önskar en Ruskig prick..
Denna ledartavla är satt till Stockholm/GMT+02:00
×
×
  • Skapa nytt...