Gå till innehåll
onsdag 24 april 2024

Ledartavla


Populärt innehåll

visar innehåll med det högsta anseende på 2023-02-28 på alla områden

  1. 2 poäng
    Om man bara ska ha en båt för att lära sig segla på egen hand så kan man ju köpa vilken ovanlig segeljolle som helst som är tillräckligt stor. Ovanlig skriver jag för att det blir mycket billigare än att köpa en känd modell. Se bara till att grejorna är hela och användbara.
  2. 1 poäng
    Absolut lacka. Möjligen olja, men skall du sitta på dem är det inte det bästa kanske. Sedan har de en undersida som är minst lika viktig att lacka, annars kommer de snart att slå sig (den fuktigare sidan blir "ytterkurva"). Det gör inte plywood på samma sätt. Men de kommer inte hålla mycket bättre än plywood, om du inte lackar dem väldigt noga. Men då hade plywooden klarat sig också. Visst, ek ruttnar inte så fort men jag gissar att den är stavlimmad, typ "hyllplan". Även det är en svag punkt.
  3. 1 poäng
    Mugghållare !?! Ditt projekt verkar jättebra. Men varför har inte tillverkarna av mugghållare fattat att sen 5 år tillbaka så har en normal alu burk eller 25 cl pet flaska bytt storlek ??? När segelbåten lutar så faller burken/flaskan ur hållaren. Varför finns det inte att köpa ? Någonstans?
  4. 1 poäng
    Ja. Dock inte helt hundra om detta är läckage. Som jag lärt mig nu så kan det bli en del under vintern. och detta kom plötsligt, i samband med redig väderomväxling (om det har någon betydelse) Samt att om det vore läckage så är det väldigt oregelbundet.
  5. 1 poäng
    Trissjolle är en trevlig liten båt för 2. Kan med fördel dras för hand på enkel vagn. Och de hittas på blocket. Finns nog få båthandlare som har små jollar om de inte är nya.
  6. 1 poäng
    Två-krona är ju en populär båt bland seglarskolorna.
  7. 1 poäng
    Ser fint ut nu, men blanda olika metaller som RF med galvat? Fungerar det?
Denna ledartavla är satt till Stockholm/GMT+02:00
×
×
  • Skapa nytt...