Gå till innehåll
torsdag 25 april 2024

Ledartavla


Populärt innehåll

visar innehåll med det högsta anseende på 2023-02-16 på alla områden

  1. 2 poäng
    Jag har en segelbåt en mil från Nynäshamn och brukar segla i Stockholms skärgård och Mälaren. Har du egen båt och söker segelsällskap så seglar vi i varsin båt dit vi vill. Mina forna seglarvänner är bortgångna och de som lever har slutat med båtliv. Jag är 61-år och har seglarliv från maj till september.
  2. 2 poäng
    Hej alla. Jag har nu funderat. Och kommit fram till att jag väntar med att köpa någon båt så jag lägger det hela på is nu. Så får jag se senare om jag kan hitta något som kan passa mig. Som många har skrivit så finns det gott om båtar att få tag på. Så från och med nu så har jag is i magen och avvaktar tills jag hittar en riktigt bra båt. Tack alla här inne för ert stöd och engagemang. Tusen tack för hjälpen allihopa. Mwh Henrik. 😀😀😀👍👍👍☺️☺️☺️
  3. 2 poäng
    Som många skrivit tidigare så är det inte ett renoveringsobjekt du vill ha om du tänker lära dig segla. Speciellt inte om du har ont om pengar! Varför använder du inte dina sista pengar och sätter snipan du har i toppskick? Så kan du säkert sälja den för betydligt bättre vinst och du lär dig dina begränsningar och vad saker kostar...
  4. 1 poäng
    Fast... den enda maktmänniskan i denna enfaldiga kamp är ju du själv. Övriga parerar ju bara efter bästa förmåga.
  5. 1 poäng
    Jättekonstiga resonemang. Om man nu lägger så mycket energi på att driva en fråga är det väl självklart att man har kontakt med andra båtägare i samma predikament. Det är lätt att få uppfattningen att själva sakfrågan är underordnad, Mellgard har på något sätt blivit kränkt och måste därför processa in absurdum till höger och vänster.
  6. 1 poäng
    Ja lycka till. Det skulle vara kul att höra vad du tillslut får tag i så återkom gärna då i detta forum.
  7. 1 poäng
    Fortsätt att kolla båtannonser och åk gärna och titta på olika båtar. Både i den prisklass du angav och lite över den nivå du tänkt dig. Du kommer att lära dig mycket om pris/kvalitet/utrustningsnivå som du kommer att ha glädje av den dag du bestämmer dig. Men var försiktig - segelbåtar är vanebildande. Och följ rådet ovan om att fixa till din snipa. Det köpare tittar på är skicket, skicket och skicket. De flesta vill inte börja med renovering när det finns fungerande båtar att köpa.
  8. 1 poäng
    Hej Georg-Ohm Som Thomas Vikhög förklarat så hade jag ordnat en billig pump och kört igenom Racor 500 filtret med 10µm insats. Ner i rent kärl. Ställt ett par dagar, syna efter botten avlagringar . Till Tomas Vikhög: Tankade några gånger på Lynetten(DK) med OK:s "naturgasdiesel" i vår gamla båt (AD41B) . Fick trots nya spridare en alltmer ryckig gång och felsökte runt utan att finna något fel varpå en VP-tekniker informerade mig om följande ur en VP-bulletin. Efter byte av matarpump och diesel slangar gick maskinen jämt igen. Nu undviker jag syntetisk diesel framställd ur naturgas.
  9. 1 poäng
    Jag har följt debatten och läst alla goda råd du fått. Visst är det spännande om man fastnat för en båt som man gärna vill ha. Jag själv är lite intresserad av att bli delägare i en Finnsailer 35, men måste nog backa ur när jag ser hur mycket det är att renovera. Men den skulle passa att segla med till Medelhavet! Du kan få den billigt! (???!!!) Bra sagt att man köper renoveringsobjekt för att man tycker det är roligt, inte för att spara pengar. Och så får vi vara glada för alla goda råd vi får av varandra här! PS När det handlar om renovering gäller min 80-80 regel: När du tror att gjort 80% av jobbet så har du 80% kvar!
  10. 1 poäng
    Du kan hålla med handen på termostathuset. Varmt är 45 grader, hett är 50 och 55 grader så drar du bort handen som en reflex.
  11. 1 poäng
    Det lär krylla av objekt i de lägre prisklasserna om 1-2 månader när båtplatserna ska betalas. Just i år sitter många i en mycket sämre ekonomisk sits än tidigare. Renoveringsobjekt köper man inte för att spara pengar, de köper man för att man VILL renovera. Om du köper den gula vegan och renoverar den för 100kkr kommer den vara värd kanske 20-30kkr när du är klar. Det är mycket smartare att köpa en båt som redan är fräsch och låta den tidigare ägaren ta den förlusten.
  12. 0 poäng
    Ja så kommer jag att göra. 😀👍. Men renovera min snipa gör jag inte. Den är till salu för 3500 kr. Många som hört av sig och vill köpa den. Så den kommer att bli såld ganska snart här. 😀👍☺️
Denna ledartavla är satt till Stockholm/GMT+02:00
×
×
  • Skapa nytt...