Gå till innehåll
torsdag 28 mars 2024

Ledartavla


Populärt innehåll

visar innehåll med det högsta anseende på 2023-01-30 på alla områden

  1. 2 poäng
    Men menar du att det finns bryggägare som förbjuder ryckdämpare helt? Konstigt i så fall. Att man förbjuder förtöjningfjädrar i stål som gnisslar och efter en tid rostar, är däremot lätt att förstå och de blir då ett föredöme för andra bryggägare. Sådana fjädrar borde tas bort från sortimenet, de gör ingen människa glad, utom möjligen kortsiktigt vid inköp där man då skulle kunna spara ett par tior per styck.
  2. 2 poäng
    Tror bestämt att ”moset” fortsatt - eller så är det någon autokorrigering 😉. Det ska sitta honor i de där förgreningarna.
  3. 1 poäng
    Hej, nix det var det inte. Frågade igen och fick då svar av en annan på sthlm radio och då fungerade det till slut. Det är som Raol var inne på ovan att det hänger på vissa nyckelord och kanske ordning som jag hade svårt att gissa mig fram till. (Även vissa på sthlm radio tydligen 😁). Projektet har stannat upp lite men jag tänkte skriva posta något här när jag är klar så kanske det kan hjälpa någon i framtiden om det finns fler som saknar känsla för att utrycka sig inom radiospråket 😄
  4. 1 poäng
    Ja, väldigt gärna. Det skulle jag uppskatta. Det var ju oväntat nära. Jag skickar mitt telefonnummer via meddelande.
  5. 1 poäng
    Jag kanske ska demonstrera, bor Skärholmen båten vid Essingen.
  6. 1 poäng
    Med kapskiva som är diamantbelagd lär det handla om ett tiotal sekunder för att kapa vilket lås som helst. Bryta är svårare med stål, men oftast är det större lås då, som inte ryms i de byglar som är på luckor och dörrar.
  7. 1 poäng
    Jag satt precis och kollade på den videon Boanjohan! Jag har även pratat med glasmästaren, 1500kr för två rutor skulle han ha. Jag tror det är värt det för att verkligen få det bra gjort så kan jag även ägna tankarna åt annat.
  8. 1 poäng
    Kanske Ed China tar lödtennet till hjälp för att slippa tänka på hanar och honor...😉
  9. 1 poäng
    Nu var det snart 20 år sedan jag bytte fönsterlister. Hade inte gjort det innan, så jag har bara gjort det en gång🙂 Men jag minns inte att det var något svårt, brukar minnas moment med många svordomar😂 Går säkert att hitta något på youtube spm visar hur man gör. Eller någon här som kan beskriva bra tillvägagångssätt för bra början. Om du vill undvika läckage så bör du nog investera i nya gummilister då de brukar börja läcka med åldern när de blir hårda.
  10. 1 poäng
    Tricket är att inte slipa bort fernissan utan att skrapa, eller att snarare lyfta bort den med en tunn stålspackel (japanspackel) och värmepistol. Om du värmer med pistolen och följer efter med spackeln, ungefär som en snöskyffel, i lagom fart så avverkar man stora ytor på kort tid utan att skada träytan. Efter det är det dags för en lätt avslipning och lackning enligt konstens alla regler.
  11. 1 poäng
    Kanske (också) lite utanför ämnet men jag funderar på att skaffa Apple Airtag. Det är en liten knapp/bricka som du enkelt kan placera/gömma någonstans i båten. Om någon stjäl/flyttar båten så kan man se var den befinner sig. Men det förutsätter att båten finns i närheten (upp till 100 m) av någon person med en iPhone (eller annan uppkopplad Apple-produkt). Trots den begränsningen så kan man nästan ge sig tusan på att det råkar finnas en iPhone i båtens närhet någon gång även fast den hamnat på andra sidan Östersjön. Airtag är inget stöldlarm och heller ingen GPS-tracker, men man kan köpa 4 st för 1500:- (ingen abonemangsavgift) så du kan t.ex ha en i båten, en i bilen, en på cykeln och en på hundens koppel.
  12. 1 poäng
    Jag tror inte någon borrat,det runda hålet du ser på sidan är täckt av en bricka, den flyger i väg när du knäcker låset.Du knäcker det låset utan att skada dörr eller bygel som det sitter i.Det troliga är nog nyfiken tjuv.Ronnie
  13. 1 poäng
    Svarar på min egen fråga, kan kanske hjälpa någon i framtiden... Fick svar från biltema: * Man måste måla över epoxi primern * man kan måla även under vatten linjen med 2-komponents polyuretan, om man inte tänkt låta båten ligga i sjön. Utan förvara den på trailer. * biltemas bottenfärg är ej godkännd för insjö. De hade en annan bottenfärg i sortimentet tidigare som var godkänd, men reglerna ändrades. Så nu har dom inget alternativ. Jag köpte bottenfärg på jula som var godkänd för insjö (Lago racing II) /Henrik
Denna ledartavla är satt till Stockholm/GMT+01:00
×
×
  • Skapa nytt...