Gå till innehåll
torsdag 25 april 2024

Ledartavla


Populärt innehåll

visar innehåll med det högsta anseende på 2022-11-08 på alla områden

  1. 3 poäng
    Min båtklubb införde för några år sedan en rekommendation att man inte skulle måla om hela bottnen - av miljöskäl - utan bara lappa på där det behövdes. Har nu gjort det I några år och märker ingen skillnad på hösten jämfört med när jag varje år målade hela bottnen.
  2. 2 poäng
    Håller med om mätmetoden, men tycker att den första mätningen skall ske med avstängd motor och sedan göra mätning två med motorn igång. Detta för att mäta på ett opåverkat batteri i vila som grundvärde.
  3. 1 poäng
  4. 1 poäng
    Har ett väl begagnat roder till en Cumulus som kanske går att använda som plugg efter omarbetning. Gratis... Bara att hämta.
  5. 1 poäng
    Det är aldrig fel att ha en äkta Dremel med tillbehör i verktygslådan! Det borde alla G-D-S-are ha.
  6. 1 poäng
    En liten kommentar. Att en generator ger allt den kan, är en lurig skrivning Vilken maximal spänning en generator lämnar bestäms av generatorns regulator. T ex 14.3 Volt. Gul kabel, oftast en senskabel, läser av spänning i den punkt den ansluts till. Är batterierna monterade långt ifrån generator, klena kablar (vanligt i bil), varmt motorutrymme, belstningssidan på tändningslås (Mazda 323, 626) o s v, vill man oftast mäta direkt på batteriets pluspol. Då är senskabel kopplad dit, eller den punkt man verkligen vill ha max systemspänning på. Vissa batterier kanske behöver något högre spänning än vad generatorns regulator bestämmer, för att verkligen bli fulladdade. Då kan man pröva med att lägga in en eller flera schottkydioder i serie med sensledningen. Så gör jag i min båt som är moddad från original 30 A Yanmar generator till en med max 70 A.
  7. 1 poäng
    Hej Lite sent i detta ämne men om mutter behöver "kapas" kör med en Dremel. Är det mässing så är det som att köra i smör. Inte blir det varmt eller gnistor, inget ".hetarbete ". Lätt att skydda skrovet.
Denna ledartavla är satt till Stockholm/GMT+02:00
×
×
  • Skapa nytt...