Gå till innehåll
torsdag 25 april 2024

Ledartavla


Populärt innehåll

visar innehåll med det högsta anseende på 2022-11-06 på alla områden

  1. 2 poäng
    Gick ut nu för att ta foton.
  2. 1 poäng
    När jag byggde ett roder till trimaranen jag hade så limmade jag plywood och sedan så limmade jag dit en tunn lina runt hela kanten för att den skulle vara exakt lika tunn hela varvet runt, efter det så plastade jag med väv och lamineringsepoxy. Kanten blev extremt hård och tålig mot slag efter detta, och jag seglade i runt 15 knop med detta rodret utan några som helst vibrationer. Jag ändrade lite på vinkeln mot akterspegeln för att få ett lite mer distinkt grepp vilket kan ses på en bild där rodret är rakare istället för lutande bakåt.
  3. 1 poäng
    Ang din fråga om hållfasthet ,Pga proppeller om byggnad byggde jag om mitt roder till Svean.Det är ihåligt,med borrade hål i botten,ingen risk för frostsprängning.Det innebär att det är vattenfyllt när jag seglar.Bra eller dåligt jag vet inte.Under vissa blåsiga dagar denna sommar,mellan Sverige och Danmark,behövde du två händer för att hålla i mot.Vi pratar om över 20 sekundmeter,bottenrevat på öppet vatten Vågor som kommer över däck.Rodret är fortfarande helt.Ronnie.Lita på din kompis,jag tror han vet vad han pratar om.
  4. 1 poäng
    Kolla på https://www.noonsite.com/ som innehåller mycket information. Kan dock vara lite oöverskådlig om man vill söka brett tycker jag men sedan ett par år finns en kartfunktion som dock inte verkar fungera just idag. Sedan kan jag ju inte låta bli att tipsa om https://marinwiki.se. Men det är mest kring våra svenska kuster som det finns information i den även om det finns prickar på andra ställen också 🙂
  5. 1 poäng
    nej, du får däremot räkna med rikligt med beväxning på skrovet, särskilt på sydligare breddgrader.
  6. 1 poäng
    Jag håller med Seawolf och Mackey här. Ska man fukta av båten ska man börja med att se till att den är tät. Att köra med avfuktare med (bevisligen) otät båt den här vintern är inte bara att elda för kråkorna, man gör även Kreml en tjänst och det kan man väl gott låta bli.
  7. 1 poäng
    Den är absolut trevlig och till sommaren blir det en bra båt för barnbarnet att både ro, segla och köra motor. Den behöver ju inte förvaras på en hylla i förrådet. Vår ligger utomhus hela vintern med en presenning över sig. Den uppblåsta korven kan man ta bort och förvara på en hylla i förrådet om man tycker det käns tomt. 🙃 Bäst är ju som du skriver att förvara gummibåten uppblåst. Enklast brukar vara att hänga upp den i garagetaket (istället för takboxen), fast vi har låtit "korvarna" ligga på däcket under vintern.
  8. 1 poäng
    Om färglagren är tillräckligt tjocka kan det lyckas att vattenslipa med fin duk och sedan polera. Det finns en liten risk att slipa för djupt så varsamhet är en dygd 😀
  9. 1 poäng
    Och avdriften kommer som ett brev på posten. I alla fall den gamla Posten.
Denna ledartavla är satt till Stockholm/GMT+02:00
×
×
  • Skapa nytt...