Gå till innehåll
torsdag 28 mars 2024

Ledartavla


Populärt innehåll

visar innehåll med det högsta anseende på 2022-08-10 på alla områden

  1. 4 poäng
    För er andra som är lika förvirrade kan jag meddela att "BUV" tydligen används som förkortning för "båtuppställningsvagn".
  2. 2 poäng
    Min Skilsö 35 är assymetrisk....🙄 Fult ? Inget man tänker så mycket på estetiskt, men det är VÄLDIGT praktiskt med den skjutdörr och nedsänkta skarndäck som då får plats på ena sidan. Även Grandezza 37 m.fl har samma lösning.
  3. 2 poäng
    HITTADE FELET. Problemet var en trasig cdi. Tur nog hade jag ej slängt min gamla, provade dit den för skoja skull, och hoppade igång direkt. Tack alla
  4. 2 poäng
    Hade det varit min båt, hade jag fixat skadan själv. Slipat upp, plastat, förstärkt. Rätt mycket jobb, men inte så svårt. Däremot - jag hade INTE köpt en båt i den här prisklassen/typen med den skadan, speciellt inte då det är en vanlig båttyp. Då hade jag valt ett bättre exemplar, och hellre betalat några kronor till.
  5. 2 poäng
    Men köpa en båt med eventuellt grundstötnings skada som ligger bland dom dyraste på blocket skulle iaf jag undvika om jag inte fick ner priset rejält eller skadan besiktad av kunnig besiktningsman.
  6. 1 poäng
    Airhead alla dagar i veckan. Absolut bästa lösningen. Jag har haft det i två båtar och däremellan hade jag en med tank och tömning. Aldrig mer att jag ids leta efter fungerande tömningsstationer, alltid lever med en viss doft av toa eller har rädslan att något med spolningen måste lagas under sommaren.
  7. 1 poäng
    Nej då, jag blev lite paff bara, har aldrig sett något liknande. Båten är ju hur snygg som helst, min är katastrof i jämförelse 😆
  8. 1 poäng
    Samt nya soffor och nytt bord.
  9. 1 poäng
    Jag tycker inte det är så fult, och det är i princip bara rakt bakifrån och framifrån som det syns. Från sidan ser ju sidorna olika ut, men man ser bara en i taget... Sen stavas det "asymmetri". Kommer av "a-" som betyder "icke-", "syn" som betyder "ihop med", och "metron" som betyder mått. Sen blir "nm" till "mm" pga lättja i munnen.
  10. 1 poäng
    Hej Jag hade valt att installera en spoltoa med tank, för tömning vid lämplig marina. Vänlig hälsning bertil Rolland
  11. 1 poäng
    Kastade ut vår Jabsco till en Dometic Masterflush pga av läckage trots rengöring och packningbyten 3 ggr första halvan av säsongen. Inte ångrat bytet en sekund.
  12. 1 poäng
    Du har en läcka någonstans och det börjar nu bli för lite hydrauloja i trimmen. Var det läcker kan man inte säga utan att titta på motorn. Du bör lämna den till verkstad och få det åtgärdat. Har du tur så är det bara en packning som kan bytas. På min Mercury 150 4t fick jag byta hela kolven då packningssatsen inte kunde köpas separat. Tyvärr ingen billig reparation för min del och jag hoppas du har bättre tur.
  13. 1 poäng
    Ja, här finns det helt klart förbättringspotential. Jag skall bygga en låda/skåp men bra om det är prydligt bakom. Jag är hyfsat nöjd med resultatet/funktionerna annars. Plintarna med 5 mega säkringar är också från Victron och kostade drygt 300 kr st. Jag gör nog ett inlägg och beskriver hela systemet nån gång så att experterna kan förklara hur jag skulle gjort istället. En sak som jag kanske skulle gjort annorlunda är att skaffa en inverter/charger istället för 2 separata laddare, inverter och nu överföringsbrytare som diskuteras ovan. En pryl med 3 funktioner hade blivit både enklare och billigare. Jag har dubbla laddare för att största modellen som är kapslad, IP67, ger max 25A. Jag har totalt 500Ah med lagring så 50A känns som minimum. Det sitter även en DC/DC omvandlare från 12v till 24v så nu får 24v banken laddning från 12v laddarna, solpanelerna och generatorn. Innan min uppgradering fanns det bara en 24v laddare som gick på landströmmen.
  14. 1 poäng
    Yep, men kanske är värt om man får ner priset rejält. Man har ju en bra anledning till prut…
  15. 1 poäng
    Det finns ett otal adapterkablar för att kombinera Airmar transducers (ekolodsgivare) med MFD av olika fabrikat. Dock finns stor risk att adaptern tappar bort vattentemperaturen om Ni går från 9-pinnars ekolodskontakt till 7-pinnars MFD via 9-7-adapter. Jag får nämligen det problemet om jag försöker ansluta min Simrad/Airmar B744V 9-pin till nyare Simrad MFD 7-pin via 9-7-adapter. Men Ni kanske hittar någon som passar för Era behov i bifogade länkar:https://www.airmar.com/uploads/SpecApps/airmaremea_mixandmatch_cable_12x18_poster_MR.pdf https://www.airmar.com/xref.html
  16. 1 poäng
    Stort tack! Nu hittat två ej inkopplade kablar vid motorn, gissar att de är för inkoppling till varvtalsgivare (se bild). Färgen stämmer med iaf med kopplingsschemat. Någon som kan bekräfta det? Får nog i så fall bli en varvräknare som får signal från generatorn för att spara tid pch pengar...
  17. 1 poäng
    När båten står på land brukar de flesta havstulpanerna ge med sig efter ett par frostnätter, dom lossnar inte spontant, men är något lättare att skrapa bort.
  18. 1 poäng
    Dom sitter minst lika hårt fast, eller värre på aluminiumbåtar. Det krävs en väldigt kraftig högtryckstvätt för att få bort dessa odjur. När båten ligger i sjön krävs torr- eller våtdräkt, simfenor, cyklop, rejäla handskar och en isskrpa av plast, i vissa fall kan man få använda en vässa spackelspade. Det blir en ring av kalk kvar som man kan ta bort med något bra medel för ändamålet, men jag målar bara över dessa ringar (ja när båten står på land då förstås) och det går bra.
  19. 1 poäng
    Börja med att kolla oljenivån och att releaseventilen är helt stängd. Du kan behöva lufta (köra upp och ned några gånger) om det saknas mycket vätska. Senast ändrad av guestsson | 05 juli 2012 | 23:53
Denna ledartavla är satt till Stockholm/GMT+01:00
×
×
  • Skapa nytt...