Gå till innehåll
lördag 20 april 2024

Ledartavla


Populärt innehåll

visar innehåll med det högsta anseende på 2022-04-23 på alla områden

  1. 4 poäng
    Uppdatering 3 Ingemar på Sankt Anna @sanktanna lagade toppen åt mig i vintras. Jag monterade av den och körde ned den. Han borrade upp hålet med ett specialverktyg han hade och satte in en aluminiumring. Han passade även på att kolla rensa kanalerna på allt pannkitt som fastnat. Så det var INGEN bra idé. Här är en bild på lagningen.
  2. 3 poäng
    Kastade loss i torsdags, strålande solsken så nu är man helt röd som en hummer... Men det blir väl bra så småningom. Lite kallare denna helg då det är N vindar. Petri och Henrik anslut med sina respektive. Trevlig grillning och sällskapsspel igår!
  3. 2 poäng
    Ja det enklaste och självklara är att kolla om du har gnista, men det kanske du redan gjort även om det inte står med i din lista.
  4. 1 poäng
    Har liknande problem med min bella 620, alltid sett riktigt illa ut. Men i år kom jag på att använda en lång flaskborste, fungerade utmärkt.
  5. 1 poäng
    Koppla en tändinställningslampa på en tändkabel i taget, testa även på kabeln mellan tändspole och fördelare för att se om det kommer någon gnista.
  6. 1 poäng
    Köpte en ny mätare idag. Kopplade den sporadiskt och det ser ut att funka bra. Den gamla är nog dags att kassera.
  7. 1 poäng
    Var nere i båten igår och det var stoppet som vikt sig vilket inte syntes på fotona. Inget märke efter någon smäll dock. Och det vek sig utan att någon större kraft användes. Skumt men jaja, även metal tröttas ut verkar det som.
  8. 1 poäng
    Om inte pengarna spelar super stor roll så är det bästa nog att lämna in dem och få dem blästrade och lackerade. Då kommer det hålla många fler år.....fast risken är ju såklart att det då kanske är billigare att köpa nya än att få dem proffs renoverade.
  9. 1 poäng
    Har kollat anslutningarna nu och kan konstatera att det kommer fram spänning till skarven mellan kablaget från manöverpanelen och kabeln till själva cylindern. Det går faktiskt inte via någon kopplingsplint, utan det kopplas ihop med kabelskor. Så det blir till att börja lossa kablaget och byta cylinder…. Och det stämmer Georg, att det polvänder. 😊👍
  10. 1 poäng
    Slipa rent/jämnt och spruta med silvermetallic (gärna med klarlack över) avsedd för bilfälgar så kan du få det att se snyggt ut åtminstone ett par tre år i alla fall.
  11. 1 poäng
    Av erfarenhet vet jag att det är svårt att få det att bli bra över tid. Det är som om legeringen "ruttnar". Men noggrann slipning, rengöring, primer och lämplig lack gör att det håller några år. Ja, det är dom sex skruvarna som håller fast stativet i golvet (eller durken som alla petimetrar nu kommer att påpeka att det heter) ev. även lite lim av nåt slag. Om du kommer åt att titta underifrån sitter det förmodligen med genomgående bult (eller mer korrekt maskingängad skruv som samma petimetrar nu kommer att skrika) /B
  12. 1 poäng
    Trippelkollat! Vevaxeln och kamaxeln står på "märket". Den tredje remskivan som är kopplad till fördelaren ser jag inte för motorkåpan sitter i vägen. Men öppnar jag fördelaren så står brytarspetsen på "märket" även där.
  13. 1 poäng
    26V över tändspolen känns väldigt fel.
  14. 1 poäng
    Det är jätteenkelt, allt du som båtägare behöver visa på är att du fört på enligt instruktioner, dvs det praktiska. International har löst det tekniska åt dig, så här står det på produktbladet: ”Primocon förhindrar läckage utav TBT från en underliggande bottenfärg förrutsatt att den appliceras i minst 80μm torrt skikt (minst 2 skikt med rulle) och att färgfilmen är intakt.” https://www.international-yachtpaint.com/s3/documents/TDS/Primocon_swe_A4_20190712.pdf Om Transportstyrelsen hävdar annat får de ta det med Akzo Nobel eller vilka som nu äger varumärket. Tror att de skulle få det jobbigt i en domstolsförhandling då du som båtägare måste kunna lita på att det som påstås av en seriös leverantör stämmer. Nu har ju du inte valt den vägen, utan försöker med eget hittepå göra gällande att en självpolerande bottenfärg av oklar tjocklek som dessutom minskar under säsongen till noll enligt dig själv skulle kunna fungera som spärr. Det är ytterst tveksamt, och du saknar evidens för att det är så som du hävdar. Vilket jag förklarat under ett par år för till synes döva öron.
Denna ledartavla är satt till Stockholm/GMT+02:00
×
×
  • Skapa nytt...