Gå till innehåll
torsdag 25 april 2024

Ledartavla


Populärt innehåll

visar innehåll med det högsta anseende på 2022-02-26 på alla områden

  1. 1 poäng
    När du kör med dom ska bägge motorerna ha ström och en av dom vara i backläge, och när du kör åt andra hållet ska bägge motorerna ha ström och den andra vara i backläge, det måste ju gå och fixa med lite relä och en spak. (Ok, redan löst ser jag)
  2. 1 poäng
    Jag skulle testa att lägga kapellet i badkaret/duschen och göra rent det med en mjuk borste och ev någon tvållösning så vet du om det bara är tvätt som behövs.
  3. 1 poäng
    Nu ser vi ju inte hur det är kopplat, men om du har en multiplexer som skickar vidare i 4,800 baud så måste du sålla rätt bland de meddelanden som skickas vidare till VHF:en. Men det kanske du gör? Har du lyssnat och sett vad som verkligen skickas? Vad händer om du kopplar bort AIS:en och konfigurerar plottern att prata 4800 baud? Om plottern har dubbla NMEA-0183 utgångar, vilket min har, så kan du ju till och med koppla VHF:en direkt till den andra utgången från plottern för att se om det fungerar. Får du inte det att fungera så är det nog något fel på dom meddelanden som skickas, vilket Ingemar ovan nämner. Och fungerar det så får du fundera på multiplexern.
  4. 1 poäng
    Problemet är att AIS-transpondern och plottern kräver hastigheten 38,400 baud medan VHF:en kväver och klarar max 4800 baud, alltså c:a en tiondel av hastigheten. Du har inte en ytterligare NMEA-0183 utgång på plottern som du kan använda och konfigurera till 4800 baud till den?
  5. 1 poäng
    Jag blir lite full i skratt när personer sparkar bakut bara för att någon tjänar pengar på sin idé och sin verksamhet. HappyBoat är skit, Båtskroten är skit! Varför ska de tjäna pengar!? Båtskroten har funnits sedan 2008 och har i genomsnitt genererat en rätt blygsam vinst. De senaste åren har vinsten ökat till något som inte direkt sticker ut för ett bolag i den storleken. Det är väl utmärkt att någon tog sig an problemet så att det numera går att skrota båtar och det är ju också bra att skrotningen sannolikt genererar arbetstillfällen. Om ingen fick dra nytta av sina idéer så skulle väl människan fortfarande bo i grottor.
Denna ledartavla är satt till Stockholm/GMT+02:00
×
×
  • Skapa nytt...