Gå till innehåll
onsdag 24 april 2024

Ledartavla


Populärt innehåll

visar innehåll med det högsta anseende på 2022-01-05 på alla områden

  1. 2 poäng
    Noll. Sånt lämnar jag åt proffsen. Min sketna båtmotor har högre marknadsvärde än min bil, så lite bryr jag mig om både den och utseendet. Jag anade att det skulle dyka upp nån kommentar i stil med att båtar är bruksföremål och man ska inte bry sig så mycket. Håller i stort sett med, men nu frågade jag inte om folk tycker jag ska måla, utan HUR jag gör det på lämpligt sätt. Mina anledningar är mina egna. I stort sett korrekt. Antar att du inte har mycket till övers för de som står och polerar båten halva våren heller. Nu tillhör jag inte dem, i och för sig. Tack, det var hjälpsamt. Jag ska se om jag får tag på tandläkarstol och belysning samtidigt. Känner igen formuleringarna från trådar där vissa tycker att andra tillbringar för mycket tid med polering. Folk är olika, helt enkelt, men jag gissar att du är tillräckligt gammal för att veta det.
  2. 1 poäng
    Jag kan bjuda på cayennepepparn om några andra forumdeltagare betalar för bottenfärgen till testet 😉
  3. 1 poäng
    Ett mer vetenskapligt rimligt test vore att måla båten "randig" med vanlig färg på den främre fjärdedelen, sen en fjärdedel med pepparfärgen, sen en fjärdedel med vanlig färg igen och sist en fjärdedel med pepparfärg. Ur prestandasynpunkt är det viktigt att måla båten symmetriskt i sidled, och också eftersom ljusförhållanden vid båtplatsen kan spela in. Att ha flera zoner i längsled är bra för att minska påverkan av olika flödesintensiteter under skrovet i olika farter. Om påväxten skiljer sig mellan de olika områdena kan man börja dra slutsatser. Däremot går det inte att dra några vettiga slutsatser av ett enstaka år eftersom påväxtförhållanden kan variera kraftigt från år till år. Nu är det snart vår, så ett ypperligt läge att testa det jag beskriver. Dokumentera väl, ta bilder före och efter, och återkom med rapport i höst!
  4. 1 poäng
    De som köper båtar från Åland brukar köra hem båten. Hur de gör när de kommer till Sverige vet jag inte. Men man kan handla båt från fasta Finland och slippa "Ålands-problemet".
  5. 1 poäng
    Hur mycket cayennepeppar måsta man ha. Tidigare är dt många som prövat lite mera vetenskapligt och kommit fram till att cayennepeppar i stort sett inte ger någon effekt alls.
  6. 1 poäng
    Behöver man inte betala moms för båtar från Åland? Nedanstående är saxat från tullverkets hemsida: "Kanarieöarna och Åland ligger inom EU och tillhör tullunionen men ingår inte i EU:s skatteområde. Detta innebär att du inte behöver betala någon tull för varor från dessa områden, men däremot moms."
  7. 1 poäng
    Hej igen En kort uppdatering Installation är pågående med separat tank. Tänkte först jag skulle försöka hitta en beg. värmare på blocket med hittade en Autotherm 2d till väldigt bra pris hos amtmarinprodukter så det blev en sån istället. Fick bra support och skaffade efter lite rådgivning en annan ljuddämpare så jag slipper skarva med den som föjde med i kitet. Hade först tänkt en 4d men den hade inte fått plats i skottet och jag har nog heller inte det värmebehovet ändå. Återkommer med bilder på installationen senare (för stöktigt nu i båten) 🙂
  8. 1 poäng
    Kan vara värt att titta på finska sidan efter båt. Tidigare, för ngt år sen, var priserna på beg båtar i Finland 10-20% lägre än i Sverige. Därav så sålde vi Ålänningar våra båtar till Sverige när det var dags att byta båt. www.nettivene.fi
  9. 1 poäng
    Jag har ett gäng av dessa, spridda runt om i båten. Fördelen är att man får utspridd värme på flera platser i båten. https://www.clasohlson.com/se/Värmefläkt-plug-in-Mill-HT500/p/Pr368024000
Denna ledartavla är satt till Stockholm/GMT+02:00
×
×
  • Skapa nytt...