Gå till innehåll
fredag 19 april 2024

Ledartavla


Populärt innehåll

visar innehåll med det högsta anseende på 2021-12-29 på alla områden

  1. 1 poäng
    Så här i juletid har det alltid funnits en tråd där vi önskar varandra god jul. Så till er alla från mig önskas en GOD JUL och GOTT NYTT ÅR på er därute.
  2. 1 poäng
    Ja det är märkligt, först det faktum att det inte egentligen finns några föräldrar i Ankeborg, däremot en massa brorsöner, systerdöttrar, kusiner och då farbröder liksom farmödrar, i serierna alltså, men i släktträdet finns dom med. Ja två av kalles kusiner, Alexander Lukas och Knase Anka, man var är Moby Duck? Var det möjligen rentutav ”valfritt” att exkludera honom? Det andra konstiga faktumet är Ankeborgs dresscode, att väldigt många bär jacka eller rock, men inga byxor, liksom damasker men utan skor… Nu är vi inne i fjärde vågen, tack vara alla som vägrar, eller inte har möjlighet att vaccinera sig. @IngemarE hann före. Men den gode vännen Don Rosa forskade en hel del inom ankismen och kunde efter idogt arbete presentera ett någorlunda komplett släktträd. Men det kunde lika gärna ha blivit en snårig buske. Detta är väl någonting man skall studera närmare mellan ”Grevinnan och Betjänten” och tolvslaget. Sedan skulle det ju vara intressant att få studera Björnligans släktträd, det kan ju bli både fängslande och cellsamt. Gott Nytt År!
  3. 1 poäng
    För alla petimätrar här inklusive jag själv: det där mögelindexet är taget från en avhandling som en finsk akademiker gjorde på furu (föredömligt länkad från inlägget), så man får ta det som tumregel snarare än absolut sanning. I övrigt har ju tråden kommit fram till vad som gäller: antingen städar man ur det som mögel typiskt sätter sig i, t ex textilier och annat som lätt blir smutsigt, eller avfuktar riktigt ordentligt så att fukt/mögel inte blir ett problem. Avfuktar man bör man försluta det utrymmet så gott det går, så att man inte försöker avfukta hela omgivningen. Alla glada som har krypgrund bör veta hur det funkar i både teori och praktik 🙂
  4. 1 poäng
    Ingift. Däremot är brorsönernas far inte känd. https://kalleanka.se/wp-content/uploads/kalleanka-slakttrad.jpg https://sv.wikipedia.org/wiki/Kalle_Ankas_släktträd
  5. 1 poäng
    "Håll minst 1,5 m stånd i affären." Såg foto på något ditåt nyligen, men hittar det inte nu.
  6. 1 poäng
    Hej! Köpte i somras en Maxi Fenix efter många år utan båt. Så fort den den kom upp på land så slet jag ut all el för det göra om med nya batterier, övervakning solcellsladdning osv. Men jag hittade ingen panel som föll mig i smaken och jag kunde inte hitta något på internet som direkt var menat för båt. Så jag börjad fila lite på en egen som passade mina behov och slutresultatet blev så här. Finns det andra som stött på samma problem?
  7. 1 poäng
    Om det finns intresse funderar jag på att skapa ett digitalt verktyg som gör det möjligt för vem som helst att designa sin egna panel. Just nu har jag ritat upp panelen i Fusion 360, men jag tänker att det borde gå att rita upp den relativt enkla designen med ett onlineverktyg som de flesta förstår sig på. Tanken är isåfall att man själv ska kunna välja storlek/form, text, hålbilder osv. Hade någon av er haft nytta av ett sånt verktyg?
  8. 1 poäng
    Syns i detta sjökort, https://map.openseamap.org/
  9. 1 poäng
    Tänk jag pratade i eftermiddags med en tillfällig båtgranne, där jag är nu, och han berättade samma historia ang. de mekaniska problemem med Engbo, enligt honom är det en annan konstruktion på senare engbospel. Det du kallar skivor, kallar jag linhjul, och enligt expertisen heter dessa "kablarer". Mitt nuvarande spel har inget autostopp, och jag tror det är en bidragande orsak till att kablarerna går sönder, man förlitar sig på att automatsäkringen på 70A skall lösa ut, men det gör den inte. Har du någon käck metod att testa en 70A automatsäkring så här ute till sjöss? Jag har naturligtvis med mig min tångamperemeter. Men vet inte om jag vågar kortsluta en batteribank med denna automatsäkring.... skulle haft någon belastning emellan. När jag trycker på den röda knappen fälls inte armen på säkringen ut, den får man hjälpa ut med en skruvmejsel, skall det vara så?
Denna ledartavla är satt till Stockholm/GMT+02:00
×
×
  • Skapa nytt...