Gå till innehåll
tisdag 16 april 2024

Ledartavla


Populärt innehåll

visar innehåll med det högsta anseende på 2021-11-03 i Forum Inlägg

  1. 2 poäng
    Precis, Jan af Lisö har haft en sådan i mer än 10 år 😀
  2. 2 poäng
    Som Jan af lisoe skriver, kanppen i bakkant är " frikopplingsknapp " för att kunna gasa upp utan drivning. Fungerar enligt följande, tryck in hela vägen och för handtaget till önskat varvtal utan växel i.
  3. 1 poäng
    Jag har en hyttbåt, egentligen är den så tålig att den inte behöver täckas öht. Men det kan ju vara en vinst med att inte få en massa blötsnö som ligger och tynger på däcket. Jag har Press & sons täckställning som skruvas fast i båtens räckverk. Det är sammanlagt tio teleskopiska stöttor som håller upp en takås. Fura av dessa stöttor är kortare och kläms fast innanför sargen på hyttens tak. På ställningen vilar sedan tre presenningar av medelgod kvalitet. Dessa hålls på plats med spännband. Utskjutande delar liksom bandspännarna är madrasserade med bubbelplast. I aktern hänger jag upp en mindre trekantig billig presenning i gavelhålet, men förut är det helt öppet, det blir bra drag och ventilation under presenningarna.
  4. 1 poäng
    Bytte förra våren vårt då 10 år gamla kapell eftersom det gamla sprack när jag satte upp det på båten (efter att jag tillbringat mer än 50 timmar med att sy nya sömmar på det gamla 😢). Det gamla knäcktes nog av för många tvättar med det i övrigt bra medlet Ship Shape pga mögel på insidan. Det gamla började läcka sommaren innan jag bytte ut det men jag hade gott hopp om att det med ett bra (dyrt) impregneringsmedel skulle hålla tätt - vilket tyvärr inte testades mao. Så, med skonsam tvätt och ordentlig impregnering bör nog kapell hålla 10-15 år tycker jag. Ditt kapell verkar ha passerat ”bäst-före-datumet” eftersom det är nästan genomskinligt!
  5. 1 poäng
    Påväg SV längs Fuerteventura sydöstra kust, snart siktar vi in oss på Gran Canaria dit vi kommer i morgon bitti. Varningar om migranter sänds ut mer eller mindre regelbundet så man får försöka hålla utkik så gott det går, men det ser mörkt ut... Skönt att det är varmt i alla fall.
  6. 1 poäng
    Njäe… en bra köl gör väldigt mycket för höjdtagning på kryssen… det är därför man vill ha bra form och yta på den.
  7. 1 poäng
    Ja den styrningen är inte så rolig, vi har en likadan i vår Fjord 900, glappet har jag fått hyfsat bra. Angående att servon hackar, har du rätt oljenivå i behållaren för servoolja? Kolla remspänningen till servopumpen, remmen ska kunna tryckas ner ca 10mm från normalläget, är det mer behöver du spänna remmen.
  8. 1 poäng
    Om man får tro så tror jag att frikopplingsknappen är den grå framför spaken.
  9. 1 poäng
    Menar du knappen "längst bak" på reglaget ? Det är frikopplingsknapp, så du kan vrida på gasreglaget utan att få in växel, t.ex när motorn skall startas.
  10. 1 poäng
    Jag har en Saga 315 som jag har en NOA-ställning till. Ett par stöttor på marken framför fören med en tvärstötta, ett par på fördäck, en pinne på hyttaket, ett par stöttor på akterdäck och ett par med tvärslå på marken akter om båten. Ovanpå denna drar jag rep fram och tillbaka från pulpit och över ställningen och till pulpit på andra sidan för att förhindra att det bildas ”säckar” med snö och is. Ovanpå detta sätter jag två tunga pressar som får gå ca 0,5-1m omlott på mitten.
  11. 1 poäng
    Reglage enligt bild styr bara gasläge och växelläge, inget mer. Jag hade en sådan. Hoppas du har dödmansgrepp i rätt läge. Du får för hand dra upp gasen lite så motor får mer gas vid startförsök. Det gör du inne i motorn, kolla var gaskabeln ansluts. Var har du haft båten så du måste spola igenom den ?
  12. 1 poäng
    Hej, prova att sänka ner motorn något manuellt med frikopplingsskruven som sitter på sidan av tilten. Ibland kan tilten låsa sig i ändlägena utan att något behöver vara trasigt.
  13. 0 poäng
    Hej Karin, Jag vill gärna hjälpa dig men jag kan inte orientera mig i bilden! Sen vill jag inte vara den, men din motor är 40 år gammal. Händelser Året 1981: Brittisk polis griper The Yorkshire Ripper Ronald Reagan blir president Tv-serien Dallas har debut på SVT Det första mobiltelefonsystemet lanseras i Sverige Prins Charles gifter sig med lady Diana MTV startar sin sändningar Den sovjetiska ubåten U 137 går på grund Sverige höjer brevportot till 1:65 SEK.
Denna ledartavla är satt till Stockholm/GMT+02:00
×
×
  • Skapa nytt...