Gå till innehåll
torsdag 28 mars 2024

Ledartavla


Populärt innehåll

visar innehåll med det högsta anseende på 2021-06-13 i Forum Inlägg

  1. 1 poäng
    Det måste vara en halvrund don med lite större diameter, annars så blir det samma sak igen dvs hål i pluggen.
  2. 1 poäng
    Du måste klappa till med en dorn på mitten av pluggen så hårt att det blir en inbuktning på mitten av pluggen, då expanderar den så att den sitter fast.. Perra
  3. 1 poäng
    Enligt BoatTest 468 lbs, vilket ger ca. 212 kg?
  4. 1 poäng
    Hej Det är väl så att Seapilots sjökort bara går i egna appen och i Raymarins plottrar, då det är Flir som äger både Seapilot och Raymarin Hälsningar Ove
  5. 1 poäng
    18 varv runt motpart har alltid kännts tryggt hittils tidigare (i insjö är ju ofta motståndaren typ en tall) Nu ligger iaf en stump träningstamp i vardagsrummet. Skotstek och färskpotatis till middag!
  6. 1 poäng
    Tyvärr verkar de inte gå att vrida. Med en skruvmejsel lyckades jag bända loss de 2 clips som skulle flyttas. Ser ut som en popnit från båda hållen så kanske är det enda riktiga sättet att borra ur dem. Det blir ju inte så snyggt under av bändningen.
  7. 1 poäng
    Tyvärr ingenting som anvisar vilken sida som ska ligga ner på motorn. Men det verkar som att rorkulten ner gäller även för yamaha
  8. 1 poäng
    Båten ligger i sjön! Som jag skrev tidigare provkörde jag motorn på land i ca 90min, trodde jag var safe. Men inte! Tippade i båten utan problem, startade och i trettio sekunder gick den fint. vatten spottade och jag skulle ge lite gas för att laddningen skulle hoppa igång. Poff! Det gick 30 sekunder till, hmm nu spottade den inget vatten längre.. öppnade huven och det var fullt med avgaser. Någon tidigare ägare hade lagat ett stort hål i avgaskröken med aluminiumtejp.. det sprack och avgasslangen fylldes med vatten. Försökte laga det provisoriskt för att komma till båtplatsen, det gick men knappt! Böjen åkte med hem, slipade bort dåligt gods och planerar att svetsa dit nytt material med TIG. Allt annat gick bra ink resan på 5mil i 30km/h.
  9. 1 poäng
    Har du kopplat isär motor och kabel och vridit på grejorna var för sig så att du vet vad som är trögt? Det kanske är motorn som kärvar i vridningen.
  10. 1 poäng
    Ryds 23 dc har bottenintag. Börja med impellern i den remdrivna pumpen, bara man vet hur den plockas bort så går det lätt, jag har skrivit om det här tidigare - bara söka!
  11. 1 poäng
    Här är en bra sida att titta på. http://www.drevman.se/html/impellerbyte.html
  12. 1 poäng
    Dom var ju specade efter någon DIN-norm, men redan som högtalarkontakter var dom inget vidare egentligen.
  13. 1 poäng
    Jag köpte en sådan HÄR . 1500/3000W ren sinus för knappt 1600 kr inkl frakt. Skickas från Tyskland så inga problem med moms. Rejält byggd med ordentliga kontakter mm. Lämnar snygg sinus och fungerar perfekt. Fjärrstarten är en stor fördel. Min var en tidigare modell så jag fick fixa det själv. Invertern kunde placeras undangömt precis intill huvudbrytaren och med egen, fet ANL-säkring. Att jag köpte en ren sinus-inverter berodde på att den var bara obetydligt dyrare än "modifierad sinus", sen är de rena lite effektivare. I de flesta fall fungerar dock de med modifierad sinus bra. Det skrivs mycket bullshit om att tex ren sinus fungerar bättre för "känslig elektronik". Men det är som sagt bullshit. Den mesta "känsliga elektroniken" idag inkl datorer har switchade nätdelar dvs först likriktar man inkommande ström sen gör om den. Därför kan ofta sådana prylar köras på 100-240 växelström eller 140 - 350V likström. I ett fåtal fall kan dock modifierad sinus ge upphov till störningar. Det som däremot kan vara problem med modifierad sinus är tex asynkronmotorer o likn.
  14. 1 poäng
    Det är en fantastisk båt du tittar efter. Jag har tillbringat många veckor på en 33:a och det är en riktigt härlig bobåt med fina utrymmen ute och inne. Som nämnts ovan så är det dock inte en bra seglare. Vi tuffade mest för motor men om vinden var rätt så seglade vi då och då. Fort går det inte men att sitta och njuta i 3-4 knop är inte så dumt det heller. Det exemplaret vi höll till på hade rullfock och rullbom och var inte meckigt alls att skicka upp segel.
Denna ledartavla är satt till Stockholm/GMT+01:00
×
×
  • Skapa nytt...