Gå till innehåll
onsdag 24 april 2024

Ledartavla


Populärt innehåll

visar innehåll med det högsta anseende på 2021-02-25 på alla områden

  1. 2 poäng
    Mycket omöjligt kan fixas med att använda glasfiberväv i kombination med Biltemas 2-komponents cyanoacrylat. I detta fall, sätt ihop lockets två bitar med en aning "vanlig" cyanoacrylat bara så de är fixerade till varandra. Klipp till och linda några varv med glasfiberväv (typ för epoxilaminering) som överlappar skarven på utsidan. Pensla på cyanoacrylat från lilla plastflaskan, (det är ungefär som lättflytande sirap) så väven någorlunda mättas. Spraya sen på härdaren ur sprayburken. Träna först på lite väv nånstans för att se hur det funkar. På detta sätt har jag lagat åtskilliga prylar av PVC och andra material. T.ex. en speciellt utformad batterilåda i en Buster-båt som hade rämnat på flera ställen och där det dessutom fattades några cm2-stora bitar som väven överlappade Det blir ofta starkare än orginalet.....
  2. 1 poäng
    Yamaha gör ju inga nivågivare...... Många båttillverkare använder t.ex. Wema eller Osculati. Hur djup är dunken? https://www.osculati.com/en/11572-m-001901/vertical-5-hole-level-sensor-with-s5-flange https://wema.co.uk/collections/senders/products/fuel-sender-s5-5-bolt
  3. 1 poäng
    Jomenvisst var det ett vackert fartyg. Nästan nytt. tillhörde Sv Orientlinjen http://faktaomfartyg.se/tavastland_1955.htm Jag kommer ihåg Stella i Pireus, hon var mycket vacker och kunde lära en k..t 17 åring mycket. När jag 50 år senare var i Pireus och väntade på att pappersexercisen skulle bli klar för transportsegling, försökte vi att hitta Tonys bar och Stella men förgäves. Tonys bar fanns det folk som kom ihåg men inte deras sångare.
  4. 1 poäng
    Den gamla bron åkte jag tåg över 1988, smalspårig järnväg. Konduktören klev ur för att lägga om växlarna vid mötesplatsen.
  5. 1 poäng
    Funkar "ok" men du kan få vit beläggning som sätter ner zinkens kontaktyta med vattnet och som du kan behöva putsa/borsta bort ibland. Här är magnesium bättre. Å andra sidan är den galvaniska täringen ett mycket mindre problem generellt i sötvatten, beroende på sötvattnets lägre ledningsförmåga. I Stockholms skärgård funkar zink, men när vi seglade i Norrland i ett antal veckor fick anoderna ett gult skikt på sig. När man rengör anoder ska man inte använda stålverktyg eller stålborste eftersom anoderna kan passiviserad av stålrester från verktygen. Anoden skyddar stålresterna istället för det den ska skydda.
  6. 1 poäng
    Haver gått igenom tvenne ggr. Första 1957 med M/S Tavastland http://lasselundell.se/medelhav.html Andra under transportsegling Aten - Koper
  7. 1 poäng
    Funkar "ok" men du kan få vit beläggning som sätter ner zinkens kontaktyta med vattnet och som du kan behöva putsa/borsta bort ibland. Här är magnesium bättre. Å andra sidan är den galvaniska täringen ett mycket mindre problem generellt i sötvatten, beroende på sötvattnets lägre ledningsförmåga.
  8. 1 poäng
  9. 1 poäng
    Det gäller inte vår gamla 8 hk 4-taktare från 1990 ca som aldrig varit riktigt bra. Men den skänkte ändå en massa glädje för den gav oss möjlighet att komma ut på sjön i en tid när ungarna var små och kassan skral. Hur det är nu vet jag inte. Känner de som både gillar och ogillar Honda som båtmotor.
  10. 1 poäng
    Stommen fick anpassas några millimeter i bakkant då den stöp men annars passade den fint. Nu kvarstår att sätta en list runtom. Återstår att se om tryck-öppna lådorna håller sig stängd vid sjögång.
  11. 1 poäng
    Det blir väldigt få som kan svara på detta om ni inte lägger upp bilder. Kanske slänga med några mått också. Gör ni det kan alla som inte hänger i Bavarior så ofta hjälpa till 🙂
Denna ledartavla är satt till Stockholm/GMT+02:00
×
×
  • Skapa nytt...