Gå till innehåll
torsdag 28 mars 2024

Ledartavla


Populärt innehåll

visar innehåll med det högsta anseende på 2021-01-25 på alla områden

  1. 2 poäng
    Förmodligen inte, det är väl därför TS säljer den. Det var sjökort för östkusten i denna. Ganska värdelöst enligt mig
  2. 1 poäng
    Detta blir intressant 🙂 Jag har också kikat på den modellen men den blev en sån här eftersom jag hittade ett Penta roderlägesinstrument. Montering återstår men eftersom maskinrummet är tomt för tillfället så är det lätt att komma åt när det väl blir av.
  3. 1 poäng
    Alltid malt whiskey
  4. 1 poäng
    Försäkringsrabatt vs abonnemangskostnad för larm/tracker är ju onekligen intressant. Med en 18 år gammal segelbåt har vi valt Pantaenius (utan åldersavdrag men högre årsavgift) och idag fick jag mejlsvar, inga rabatter för larm/tracker.
  5. 1 poäng
    Helt klart inget jag kommer att installera i båten där har jag en ny. Dock har jag som hobby att jobba lite med elektronik och håller på att reparera en gammal VHF för skojs skull. Den är heller inte godkänd sedan många år.
  6. 1 poäng
    Rostfria ringen är bra enligt ovan. Trä kommer som sagt inte att hålla. Vill du ha en budgetlösning kan du köpa en u-formad gummilist av lämplig storlek på Kuntze och montera runt kanten.
  7. 1 poäng
    En båt med tillverkningsfel är knappast ett försäkringsärende. Det finns olika typer av konsumentskydd. Garanti är ett tidsbegränsat skydd från tillverkaren med löfte om att produkten ska fungera som utlovat. Det är tillverkarens ansvar att motbevisa kunden om felet inte anses täckas av garantivillkoren. (T.ex. orsakat av yttre omständigheter, felaktig skötsel o.s.v.) Din garanti har gått ut så den vägen är endast framkomlig om tillverkaren/säljaren vill ta det som ett goodwill-ärende för att slippa få dålig reklam för sin produkt. Artikel i båtpressen kan få tillverkaren mer intresserad av att ta ansvar för felet. Producentansvar är ett annat konsumentskydd. Jag har inte forskat om hur länge det gäller men det kan säkert en konsumentvägledare berätta. Vid åberopande av producentansvar så är det kunden som måste bevisa att felet är ursprungligt, vilket såklart kan vara besvärligt. Båtens allmänna skick mm kan ge visst stöd för din uppfattning om att det är ett tillverkningsfel. En korrekt tillverkad båt ska rimligtvis inte få den typ av skador du beskriver efter så kort tid som 5 år. I riktigt besvärliga fall så kan du behöva gå via rättsprocesser för att få rätt mot tillverkaren. I detta läge kan du eventuellt ha hjälp av ditt försäkringsbolag om du har ett rättsskyddsvillkor som täcker sådana processer.
  8. 1 poäng
    Köp en Martec vakuumventil. Den läcker aldrig. "Orginalventilerna", både Volvo o Yanmar är dåliga konstruktioner som ofta läcker efter några år. Martecventilen finns med lite olika diameter på anslutningarna så välj rätt storlek.
Denna ledartavla är satt till Stockholm/GMT+01:00
×
×
  • Skapa nytt...