Gå till innehåll
fredag 29 mars 2024

Ledartavla


Populärt innehåll

visar innehåll med det högsta anseende på 2021-01-17 på alla områden

  1. 5 poäng
    För 7-8 år sedan hade jag fått nog av att byta kassa igensatta bläckpatroner. Jag köpte en laserskrivarkombination (skrivare, scanner, kopiator). Sedan dess har jag aldrig haft något utskriftskrångel. Det är bara så skönt att veta att utskrifterna alltid fungerar.
  2. 4 poäng
    Jag har en 12V diskmaskin! Eller... det är en kyl som ger mig kall öl, och den kalla ölen driver mig när jag handdiskar. Räknas det?
  3. 2 poäng
    Hmmm... Den typen av reor får mig alltid att bli misstänksam. Går produkten inte att sälja? Fungerar den inte? Varför säljer man den till ett pris under sitt eget inköpspris (vilket man väl kan anta att det är)? Kommer den att försvinna från marknaden? Går det att med rimlig arbetsinsats måla med något annat om man väl applicerat denna?
  4. 2 poäng
    Låt säga att vi skulle sluta bottenmåla vår båt, och låt oss anta att det finns en bottentvätt på Smögen. Vi som använder den bor alla (från slutet av våren) i Göteborg, 13 mil från båten. Vi kommer att ta oss dit när vi ska ut med den. Gissningsvis sker det med 1-2 veckors mellanrum, om vädret är ok den aktuella helgen. Då skulle VARJE helg vid båten behöva inledas med en tur till Smögen, enkel väg närmare 7 nm, varav hälften i fartbegränsat område (5 kn) med segelförbud, så 1.5 timme ungefär. Sen själva bottentvätten då, som jag inte vet hur lång tid den tar, men säg 30 min från ankomst till avfärd. Sen 1.5 timme tillbaks igen, om det var norrut som var planen för dagen. Och detta under förutsättning att det alltid går att få tid precis när det passar, på en lördag eller söndag morgon. Och ändå skulle det bli sämre och sämre under säsongen, eftersom bottentvätten inte kommer att få loss fästplattorna som havstulpanerna sätter dit, så nya organismer kan få fäste ännu lättare och snabbare när väl den första "generationen" är borttvättad. Ja, sen har man förstås problemet med att bottentvätten inte kommer åt på alla ställen. Tycker du att det låter rimligt och realistiskt? När alternativet är att lägga en förmiddag på att måla på våren och sen ha en i stort sett ren botten resten av säsongen...
  5. 2 poäng
    Om man spekulerar fritt... Nästa urusla 12-volts-grej blir väl en tvättmaskin med centrifug på 100 rpm. Tre rimmar för uppvärmning av tvättvattnet och allt lika blött efter centrifugering som före. Det enda som gör att man vet att man har tvättmaskin med centrifug ombord är att batteribanken är slut.
  6. 1 poäng
    Jag har bockat smalare rör genom att såga en tjock spånskiva i rätt radie och sedan fräsa kanten skålformad, då får röret stöd av sidorna under bockningen.
  7. 1 poäng
    Jag tar mig friheten att dua mig. Vi har en Canon MF635cx och är mycket nöjda med den. En multifunktions färglaser. Vår har även fax! Fax är skitbra, det använder vi aldrig... Funkar även att skriva ut från mobila enheter via nätverket. Om vi inte redan hade en skrivare och jag visste det jag vet i dag skulle vi köpa en likadan. Den säljs iofs inte längre men kan tänka mig att efterföljaren inte är sämre. Edit: Läste Lintotts inlägg nedan. Oavsett vilken skrivare du väljer är dubbelsidig utskrift en bra funktion. Kanonen ovan gör det.
  8. 1 poäng
    Tänkte precis skriva samma sak. Att ha köpa en laserskrivare hem var en av de bästa investeringar vi gjort på år och dag, det var alltid ett oerhört meckande och kladdande med bläckstråleskrivare. Jag kan dessutom rekommendera en med stöd för lull-lull som t ex Airprint, vissa i familjen är överlyckliga över att kunna skriva ut direkt ifrån sina iOS-enheter.
  9. 1 poäng
    Går detta? D v s trycka vatten förbi en impeller i en impellerpump som står stilla?
  10. 1 poäng
    Kombinerar försiktig bottenmålning, en halv 0.75 burk färg och scrubbis i väntan på att göteborgsföretaget I-tech ska sälja sin produkt till något färgföretag riktat mot fritidsbåtar gör inblandning i färgen. Det fungerar som klipulver för tulpaner och får dem att simma vidare. Biologiskt, inte giftigt, inga metaller. Fick tipset här på MG och köpte en bunt aktier, bra affär!
  11. 1 poäng
    Jag skulle valt en ”utgrund” grundfärg för utomhusbruk, sedan en lackfärg. Den är mer hållbar i en båt och jag tycker det är lättare att få snygga ytor med lackfärg än med vattenbaserad färg. Halvmatt, semimatt kan ju bli snyggt, men det är ju individuellt.
  12. 1 poäng
    Och lite piss, kvar i tvättkassens garn, räcker kanske för att salta pärera, om man inte släpar för länge.
  13. 1 poäng
    Lite input att tänka på om du planerar att i framtiden kunna byta till LiFePO4 utan för mycket ombyggnation. LFP-batterier väger mycket mindre än blybatterier så balansera batteriplaceringen efter slutmålet "LFP". För att skydda LFP mot överladdning och underladdning så placeras ofta en strömtång runt respektive "laddning" och "förbrukar" till/från batteribanken. Försök göra en struktur så du kan få en laddningsplint och en förbrukarplint som ansluts till batteribanken så är det enklare att få till en sådan säkrare LFP-installation i framtiden (tänker framförallt i avseende på att skydda batteribanken från att haverera)
  14. 1 poäng
    Nu slår Neptun tillbaks mot alla nagativa motvalsmänniskor på västkusten. https://www.stromstadstidning.se/nyheter/anna-i-grebbestad-väcktes-av-smäll-huset-skakade-1.40057446
  15. 1 poäng
    Har den här dammsugaren ombord, som faktiskt funkar ok till att underhållsstäda med suger lätt upp kattsand, damm och med rätt munstycke katthår.
  16. 1 poäng
    Om du handlar Double Coat från säljaren i Götelabörg (han skickar...) så löser det sig himla fint; han säljer alla tillbehören också (skumgummirollers som tål färgen, tejp, klibbdukar... rubbet) och du får bra support. Färgen är grym.
  17. 1 poäng
    Låt bli att lyssna på mig när jag larvar mig. Ursäkta! Mackey
  18. 1 poäng
    Om allt ska vara som hemma kan man ju nästan lika gärna stanna hemma. Vi tycker det är rätt skönt att båtlivet är något helt annat än vardagslivet.
  19. 1 poäng
    Ett vanligt fel är att (den blåa) mikrobrytaren högst upp i plastboxen är trasig eller lider av glappkontakt. Den skall bryta strömmen till motorn när drevet är i bottenläge (=lyftstången är högst upp) och samtidigt släcka den orangea kontrollampan.
  20. 1 poäng
    Håller inte med. MD5 är rätt svår att döda, och inte skitsvår att meka. Först är ju att hitta var felet är; kompression eller bränsle - eller båda. Rostiga insprutare byter man.
  21. 1 poäng
    Jag kör lite enklare stuk i båten.... :-)
  22. 0 poäng
    Jo. Impellerpumpen är nämligen inte SÅ tät, och trycket i vattenslangen kan vara ansenligt. Så jag instämmer å det bestämdaste i tidigare inlägg - låt motorns pump suga upp själv, tryck aldrig in vatten.
  23. 0 poäng
    Jag tycker du låter motvalls och negativ till nymodigheter.
  24. 0 poäng
    Den får du nog inte igång igen.. såvida du är riktigt händig. Dono, men värre med rostiga insprutare (då får man inte fram bränsle.. Wd40 löser rost. Själv har jag en droppande vakumventil, som fått min motor att tappa färg och fälla zinkpulver (md2020). Är motorn uttagen ur båten?
Denna ledartavla är satt till Stockholm/GMT+01:00
×
×
  • Skapa nytt...