Gå till innehåll
fredag 29 mars 2024

Ledartavla


Populärt innehåll

visar innehåll med det högsta anseende på 2020-12-21 på alla områden

  1. 2 poäng
    Vi har fäst en krokvuxen botten på dem , o justerbara fenderfix, så får de hänga i mantåget klara för attxanvändas
  2. 1 poäng
    Hänga en motor i grannen ?!?!? (Hur gick det förresten med din motor där tändstiftet gick av, eller är den också hos grannen ?)
  3. 1 poäng
    För segelbåtar som allt som oftast har sjön långt upp på friborden tycker jag krokbottenlösningen verkar ypperlig. Inte för att jag kan säga att jag förstått detta till 100% men det ser praktiskt ut på bild. Jag har alltid försökt följa den pregnanta tanken att det som är mest säkert är mest sjömansmässigt och gå på skarndäck och fnula i onödan när man är på sjön går därför bort. Eftersom jag numer ligger inne med deplacerande pensionärspråm knyter jag fast dessa på sjösättningsdagen jämte en smäcker lina som knyts i den främre fenderns nedre krokbottenlösa fäste och sedan sträcks akteröver genom de resterande med ett dubbelt halvslag på varje. När linan lämnar den aktre fendern slår jag två öglor efter varandra på lagom avstånd att läggas på en pollare som sitter ganska långt akteröver. När öglan i änden på linan ligger på pollaren hänger fendrarna rakt ner i parkeringsläge. När jag far iväg lutar jag mig enkelt ut från sittbrunnen och lägger den andra öglan på pollaren varvid korvarnas nederdelar lyfts uppåt/akterut och intar en tjusig mer aggressiv vinkel, ungefär i paritet med de i vackert marinblått textilförhydrade dito som sitter i sina rostfria ställ på pulpit bara för att se fräna ut och aldrig används.
  4. 1 poäng
    Jag har såväl sett samt samtalat med några killar och gubbar som periodvis ofta fiskar på samma ställe utanför en hamn. Dessa spolingar och gentlemän härstammar från Polen, Tjeckien och kanske något annat europeiskt land. Den gubben jag brukar tala med berättade att han är uppvuxen med att det var viktigt och nödvändigt att fiska till husbehov. Alla arter man kan få i havsvattnet ”med tillsatser” tillagades enligt gamla recept hemifrån eller efter svensk tradition (torsk med äggsås och svensk lutfisk stod ofta på menyn). Inför julen drar man sig mot något vatten ”utan tillsatser” för att försöka fånga karp, men han erkände att det numera var lättare att få tar i karp i Saluhallen. Men fram på vårkanten kan man sikta dessa husbehovsfiskare igen, då är det havsöringen och senare horngädda och makrill man försöker att få.
  5. 1 poäng
    Nu vet jag ju inte var du bor, men det går ju att fiska nu också. Fiskar till skillnad mot björnar går ju inte i ide utan äter året runt🙂 Sedan är det väl så också att beroende på fiskarter så kan de ju flytta sig längre ut o in i skärgårdar beroende på årstiden. I dina trakter kanske det är sådana fiskar som hellre drar längre ut på vintern? En annan aspekt är ju också att folk i allmänhet ofta inte tycker det är så skönt att vara ute vid vattnet denna årstid. Bara lite filosofiska funderingar... Där jag bor har vi vatten utan tillsatser (läs sälta) så där kan man i alla fall fiska abborre och gädda nu om man vill. Gäddan är dock lite slöare så här års så då får man veva lite saktare.
  6. 1 poäng
    Fäster gör det nog, men.... ...Problemet du lär få är att gelcoaten spricker på sik tnär träet rör sig, eftersom det inte finns någon armering. För jämfört med de flesta färger och lacker är gelcoat skörare/hårdare. Ungefär av samma anledning som det aldrig blir bra att kakla direkt på en träskiva, eftersom träet har mycket större rörelser än fix/fog och det keramiska materialet. En tunn skiva gips t ex kan vara skillnaden mellan succé och katastrof. Bättre är att använda någon form av färg. Om du inte plastar in med ett lager polyester och glasfiberväv först, förstås. Men det låter som inredningsdetaljer, och då är det ju nästan overkill när måla med färg lär vara ett fullgott alternativ.
  7. 1 poäng
    Mellan utrymmena som du pumpar in luft i finns en skiljevägg. Som vanligtvis buktar mer eller mindre åt ena hållet. Antag att angränsande och större utrymme har lägre tryck än den cell som blir mjukare efter en tid, och det finns ett internt läckage, så kan det bli säckigt. Kolla så att du har samma tryck i alla tuber och uppblåsbara utrymmen.
  8. 1 poäng
    Ser ut att behöva lite kärlek men det mesta av smutsen går att tvätta bort. Har du provstartat motorn, hur går den? Båtmodell, Ryds? Motorstorlek, står det 35 hk?
  9. 1 poäng
    Gammal motor, som man får förmoda att den är minst lika dåligt skick som båten i övrigt - För båten ser vid första blick att vara väldigt eftersatt och i rent uselt skick, och första intrycket är det som sitter kvar. Max 7000:-, inte en krona mer
Denna ledartavla är satt till Stockholm/GMT+01:00
×
×
  • Skapa nytt...