Gå till innehåll
fredag 29 mars 2024

Ledartavla


Populärt innehåll

visar innehåll med det högsta anseende på 2020-09-24 på alla områden

  1. 2 poäng
  2. 1 poäng
    Kolla på nån sur produkt på bt. Tex Oxalsyra. Vet inte om kolsyra, ättiksyra mm., "Vanliga" hushållsyror, klara att neutralisera men man kunde testa liten volym å ph-sticka (som finns å köpa överallt) Ph-sänkningen från 13,5 till 11,6 innebär en utspädning på ca 1:100 Så en sur produkt på ph 5 i lika volym som en motsvarande fast alkalisk ph9 bör bli ca ph7 =neutral
  3. 1 poäng
  4. 1 poäng
    Själv köper jag original Volvo-filter fast på bilsidan för halva priset mot båtfiltret. Det står Volvo på bägge två, bilfiltret är dessutom lite större vilket ger större filteryta.
  5. 1 poäng
    Ta ner drevet och kolla lagringen i struten, sätt på ett litet rör vicka axeln finns där glapp har du felet där vad gäller helikopterljud. Nästa är i drevet överhusets lager samt kona, vet du vad du har för drev? Kolla så växlingsvajern ej är defekt, ta av kåpan på drevet och kontrollera att vajern lägger i växlarna ordentligt innan du plockar ner det.
  6. 1 poäng
    Får tvätta mitt varje år med SS. Men bara taket då dom små jävlarna till mögel bygger på sig. Ingen annanstans får jag jordslag. Tror inte såpa tar bort mögelsvampar. Som @ChristerN skriver, luktar starkt och löser upp huden. Impregnering är ett måste efteråt. Brukar lägga ut det i på badrumsgolvet och spraya på, vänta en stund och sedan skölja med ljummet vatten. Har inte märkt att mitt tyg har fått några negativa effekter av SS. Mitt kapell är nog 5 till 6 år nu.
  7. 1 poäng
    Jag har använt ShipShape till ett tidigare kapell. Det tog bort jordslaget väldigt bra och jag var väldigt nöjd efter att ha provat flera olika medel med dåligt resultat. Men... Kapellet blev så småningom väldigt skört och trådarna i sömmarna gick sönder efter några år. I år blev jag tvungen att köpa nytt kapell efter 10 år. Säljaren sa det var normalt att kapellen höll 7-8 år och att jag skulle vara rätt nöjd med mina 10. Om du använder SS så var noga med att ha god luftväxling under jobbet och att skölja ordentligt efteråt. Möjligen kan man skölja med något neutraliserande medel (@Caribic410 kanske har något tips?). Medlet innehåller någon klor-substans och det luktar klart onyttigt. Jag följer tråden med nyfikenhet för att om möjligt hitta något som inte sliter lika hårt på kapellet för att behandla mitt nya kapell.
  8. 1 poäng
    Det slog mig just att ovan nämnda hembränningsapparat kan ha flera funktioner...
  9. 1 poäng
    Troligen orkar inte den motorn med duoprop. Om du tänker försöka ändå så måste du ha 2,30 utväxling. Jag har haft duoprp på en B 30 (AQ170) på en 17 fots båt och det var på gränsen. Ingemar
  10. 1 poäng
    Det får vi hoppas... Tänk så här, om inlägg kommentarer bara upphör som en dagsfärsk tidning. Nu blir tråden levande i dagsaktuella inlägg, nyheter och kommentarer fortsättningsvis och det måste ett forum må bra av att man kan hitta, söka bland alla trådar där vi letar efter kunskap om roliga saker... Så tänker jag! Som också är nybliven segelbåtfantast igen... 🙂
  11. 1 poäng
    Jag är lat. 😎 Ställer dynorna på högkant i båten. Ingen luftavfuktare Bra ventilation i båten när säsongen är slut. Till våren läggs dynorna på plats igen. Funkat bra de senaste 20 åren. Släpa dynor, bära upp på vinden, nä det får vara för mej. Slipper vid säsongstart, bära ner från vinden, släpa till bilen, lasta, kånka ut till båten.
  12. 1 poäng
    En sak till. Om man kör för fort ÄR man fortkörare. Det finns inget tyckande i det. Antingen kör man inom tillåten fartgräns, eller så kör man för fort. Man kan inte köra för fort och inte vara fortkörare.
Denna ledartavla är satt till Stockholm/GMT+01:00
×
×
  • Skapa nytt...