Gå till innehåll
tisdag 16 april 2024

Ledartavla


Populärt innehåll

visar innehåll med det högsta anseende på 2020-07-18 på alla områden

  1. 1 poäng
    Jag har ingen säkring mellan skiljerelät och något av batterierna. Anser att det inte behövs.
  2. 1 poäng
    förgasarna är 151 c = solex 44 pai sitter på aq 145A =b23 vatten i loppet elle skuren. låter ju kul
  3. 1 poäng
    Det visade sig vara en liten metallcylinder som lossnat från länkaget i kontrollen och orsakade glappet.
  4. 1 poäng
    Då kan det vara ide att kolla över ventiler, och även om det finns sprickbildningar i förbränningsrummen.
  5. 1 poäng
    Har den stått med vatten i cylindrarna? Eller är det något annat som tar emot, finns ju lite bakom motorn. Är väl inte så mycket annat att tänka på men en ny avgaslimpa kan ju vara ide att kosta på sig, om den bef är lite anfrätt. Kammen bör också flyttas över. Ev svänghjulet också.
  6. 1 poäng
    Sänk den manuell med releasen och testa igen. Tror tyvärr inte att det löser problemet Högre sannolikhet om du byter oljan genom att ta bort releaseventilen och tömma oljan den vägen. Pumpa ur det sista genom att lyfta och sänka manuellt.
  7. 1 poäng
    Ser det lika ut i andra änden på dina nya vajrar. Om ja så finns det ju ingen justeringsmån. Men som sagt skruv lite brickor som distanser och en låsmutter löser nog problemet
  8. 1 poäng
    Hej och hallå Jag håller på med en wallas 1800. Vart man än läser så är dom ju så tysta, det gäller inte min🤬 jag har obalans i fläkten som suger friskluft till förbränningen. Hur kan jag få den i balans. RillE
  9. 1 poäng
    Japp, bäst är att läsa av vad det står och sen se vem som säljer en sådan till bäst pris. Eller ta loss den och lämna för reparation beroende på skadans omfattning. Centrummuttern brukar låsas med en saxpinne eller en bricka med kanter som viks upp för att förhindra att den ska skruva upp sig. Träkloss mellan propeller och kavitationsplattan och lämplig hylsa och ledhandtag brukar lösa losstsgandet.
  10. 1 poäng
    Tack för all hjälp. Felet funnet! En dålig packning till sjövattenfilter. Märkte att när vi koppla på avgasslangen så blev det luft i slangen o sjövattenfiltret fylldes inte upp ordentligt. Nu kyls allt rätt o det funkar. Nu inväntar jag bara ny dämpare tills på måndag o sen kan vi lämna Strömstad.
  11. 1 poäng
    Japp det ska jag göra. Tack för all hjälp
  12. 1 poäng
    Rutt för maximalt inomskärs! https://kartor.eniro.se/m/FQwXO
  13. 1 poäng
    Reservdelsförsörjningen generellt är bristfällig till utombordare för segelbåtar... i alla fall för 80-tals motorer.
  14. 1 poäng
    Men då är inte problemet att det ”är nästan omöjligt att få tag i en propeller med stigning som passar en segelbåt”, utan att det inte finns en sådan propeller till Johnsons 9,9 från 80-talet..?
  15. 1 poäng
    Nej, först var det en Nimbus, sedan öppen plasteka, därefter en 47 fots motorbåt som inledningsvis blockerade inloppet med sitt förskepp, men nu har den båten förhalats bakåt så nu går det bra att sugtömma! Var har de forna tidernas ”hamnkaptener ” tagit vägen? Är dom döda och begravda hela högen eller var dom för dyra i drift? Eller har allihop återuppstått, föryngrats och fått anställning av Tjörns kommun i Skärhamns hamn? Ja iallafall ett gäng driftiga och duktiga ungdomar som möter upp redan vid den yttersta flytbryggan och anvisar gästande båtar lediga platser och berättar var man får och inte får lägga till. En sådan skulle dom behöva i varje hamn i Öckerö kommun också.
  16. 1 poäng
    Om du vill kunna köra motor med Solingen i farter uppåt 5+ knop så glöm det där med eldrift. Ökar du motorstorleken så måste du ha vagnslaster av batterier i stället. Och dessa skall laddas också. Om du har elmotor under 2kW kan du i stort sett glömma att köra elmotor i motvind om det blåser mer än 8 m/s. Propagandan för elmotorer i båtar påminner mycket om sanningen om lögner: http://blog.svd.se/historia/2014/07/22/om-en-logn-upprepas-tillrackligt-ofta/
  17. 1 poäng
    Vad är det som visar att det inte är en Gilbert Yacht tycker du/andra? "Överbyggnaden" ser lite eftermonterad ut och så sitter där en electroluxventil istället för en lucka. Det är vad jag tycker mig se... Vad det är har jag ingen aning om. Kanske en ombyggd Gilbert Yacht?
  18. 1 poäng
    Haha, ja! 😁 det var på den tiden som de var vanliga. Delar fanns det överallt. håller tummarna för problemfri gång då!
  19. 1 poäng
Denna ledartavla är satt till Stockholm/GMT+02:00
×
×
  • Skapa nytt...