Gå till innehåll
torsdag 28 mars 2024

Ledartavla


Populärt innehåll

visar innehåll med det högsta anseende på 2020-05-18 på alla områden

  1. 2 poäng
    Oavsett denna miss så tycker jag TS är värd en eloge som kom tillbaka och berättade hur det gått. Det är långt ifrån alla som gör sig det besväret 🙂
  2. 2 poäng
    Du diskuterar bara en liten tårtbit i den stora kakan. Antalet döda inom lagens avgränsning. Men frågan är nu mycket större. Hur många avstår att köra båt berusade över lagens avgränsning, till följd av lagen? Dvs den positiva förändringen kring båtkörning och alkohol. Hur har antalet olyckor utan dödlig utgång påverkats av lagen? Hur många svårt skadade, hur många lindrigt skadade före och efter? Hur många sönderkörda sjömärken? Hur har det påverkat materiella skador på egen och andras båtar? Sönderkörda bryggor? Risk för allvarliga olyckor där det inte blev någon olycka? Hur mycket har grundstötningar påverkats? Dessutom vill du harmonisera lagstiftningen med grannländerna. Men absolut inte med de som har liknande lagstiftning, bara de med högre gränser. Dessutom har ju alla länder olika så hur harmonisera men då? Efter som det är extremt mycket norrmän i bohuslänska skärgården kanske norge borde harmonisera med oss istället. Det finns säkert flera tårtbitar i tårtan men din lilla tårtbit som är det enda som du diskuterar och tycker är viktig blir ju således en väldigt tunn och ihålig tårtbit. Speciellt som du bara är upprörd utan att presentera ett bättre förslag och argument för det förslaget. Och hur är det med fyllesniporna? Har den förändrade attityden kring båtliv och alkohol haft någon positivt effekt inom våld i nära relationer där alkohol ofta är motorn? Ja, tårtan är så otroligt mycket större än antalet döda inom lagens avgränsning som hamnat i rätten. Presentera en helhet och ett alternativ så kanske jag och många med mig ändra oss. Men som det är nu känns det väldigt, väldigt ihåligt.
  3. 2 poäng
    Genom att ta förbränningsluft och släppa ut avgaserna på samma plats undviker man tryckskillnad mellan dessa och slipper därmed okontrollerad luftgenomströmning som kan påverka förbränningen och i värsta fall blåsa ut lågan. Jag vill minnas att det kallades balanserad skorsten eller nått sådant.
  4. 2 poäng
    Tack för de orden. Och tänk om man inte hinner använda allt det som jobbats ihop under många år. Är helt övertygad om att mina barn klara sig utan ekonomisk sponsning från mig. Därför ska jag njuta av varje dag som jag har kvar. Med det sagt kommer jag att använda värdet som finns i huset. Givetvis är mitt hus inte ett hus som i dag är högt belånat.
  5. 1 poäng
    Även vvb i hem måste ha säkerhetsventil/övertrycksventil och dessa släpper igenom vatten när vvb blir varm.
  6. 1 poäng
    Angående strömtjuvarna får jag hålla med er båda. Troligtvis har de suttit där sen värmaren var ny, och det verkar ju lira ännu. Men för en herrans massa år sedan monterade jag in en ny plotter i en styrpulpet. Jag fick rådet av säljaren att tjuva ström till den precis som på värmarbilden. På den tiden hade jag inte vett nog att ifrågasätta rådet jag fick. Jag fick till och med med mig tjuvar i handen att använda. Det funkade rätt OK under de tio åren plottern satt i båten. Men vid lite högre vågor, och således hårdare stötar i båten så slocknade den och man var tvungen att starta om den. Jag skar också en packning från Biltemas ark. Satte den ute i kanten. Jag fick stopp på läckaget. Men även fast jag använde tunnaste packningen så sög pumpen för lite bränsle. Jag gissar packningen ändå byggde för mycket, ihop med trött membran. Jag gav upp/pausade projektet med värmaren då jag hittade större bekymmer på båten. (Avgasläckage mellan turbo och avgaskrök). Och att membranet var nitat gjorde att jag tappade glädjen lite 😢. Men möjligt att jag tar upp projektet igen. Bara det att Mcyver Lintott löste det lite kvickt ute på någon ö när frugan blev frussen, och jag lyckas inte ens trots min fina testbänk jag byggt hemma 🙃. Det tär på självförtroendet.
  7. 1 poäng
    Och - därtill... 3. Eftersom 0,2-gränsen inte fanns, hur många personer åtalades för ett brott före 2010 som inte var ett brott före 2010..?
  8. 1 poäng
    Jag såg annonsen och den ser fin ut. Någon inombordare verkar inte finnas men det följer med en 6 Hk utombordare. Det finns fler havsfidror på blocket. Bla en som är gratis. Kanske läge att åka och titta på fler så får du en uppfattning om vad man får för pengarna. Fast 12000:-, vid en mycket snabb jämförelse med de andra på blocket, verkar helt ok. Va kul att du skall köpa båt. Lycka till!
  9. 1 poäng
    Jepp! Jag börjar bli varse det fenomenet. På jobbet har vi ett fordon med 9 kw Webasto. Där pluggades insuget igen av is o snö varpå verkstaden provade att ta bort slangen helt. Det gick inte. Då blåste den ut sin egen låga. Dom satte tillbaks slangen men lät den suga luften ine i det rejält tilltagna utrymme den sitter. Sen funkar den sedan dess! Men den går ju som en klocka trots att avgasröret sitter under lastbilen i väldigt varierande vindddrag och insuget skyddat inne i utrymmet. Jag har hittat aluminiumslang som pallar 200 grader. Jag ska nog trots allt testa med det så att jag får det så kallade balanserade draget. Dock är det inte så frestande att mecka med detta. Bilden visar min hjälpsamma kompis som hjälpte mig med meckandet! Inte världens mest lättåtkomliga ställe precis
  10. 1 poäng
    Om du i framtiden ska sikta på båt med TAMD63 så ha i åtanke att mellan ca 1994-1997 så var/är insugsventilerna av dålig kvalité och det är inte helt ovanligt att små bitar går ur för att sen gå ner i cylindrarna och göra stora skador Detta är givetvis något Penta känner/kände till men aldrig informerade sina kunder om utan man bytte till bättre grejer i tystnad Om jag skulle köpa båt av de årsmodeller så hade jag räknat med att riva av topparna för att kolla vilka ventiler som sitter där och byta om det är de gamla
  11. 1 poäng
    Du gör helt rätt enligt mig. Du har jobbat och slitit för att nå dit du är. Du är värd att få njuta av din tid som pensionär på "ditt sätt" . De som inte kan unna en person lite lycka och framgång är inte värda att lägga energi på. Man sorterar snabbt bort sådana människor och fortsätter må bra istället. Ha en fin sommar Hybro. Vem vet våra vägar kanske korsas någonstans där ute.😄👍🏻 /M
  12. 1 poäng
    Om det är tajt med ett "S", har du provat att ta en lite längre slang och dra i en cirkel ? Ursäkta den kassa skissen, men du kanske förstår hur jag menar:
  13. 1 poäng
    Bara en tanke, utan att riktigt veta. Tar inte Wallasvärmaren den luft som värms inne i båten och förbänningsluften i ytterslangen på slangen som går till skorstenen. Om det inte är nåt fel inne i värmaren, så avgaserna från värmaren kommer in i den luft som båses ut i båten, så kan det inte spela nån roll om förbänningsluften tas i ett stuvfack och avgaserna släpps ut i fria luften. När både förbränningsluften tas från och avgaserna släpps i skorstenen,så är det ju bara några cm avstånd. Tas förbänningsluften i ett stuvfack och avgaserna släpps på utsidan tex sargen är det ju flera dm mellan intag och utlopp. https://www.dropbox.com/sh/9v4td2kfoyaqoy3/AAAnLrhHEP5figIsJXb-Hz_ka/Manuals?dl=0&lst=&preview=490535A.pdf&subfolder_nav_tracking=1 Svensk handledning finns en bit ner.
  14. 1 poäng
    Volvos "egna" glykol, typ 90, verkar vara vanlig etylenglykol, motsvarande biltemas blå, 36-1788. Dock så är ju även den du länkar till etylenglykol, fast som longlife. Den borde gå bra att använda, men jag är ingen expert. Volvo rekommenderar ju byte vartannat år med traditionell glykol, det kan man säkert glesa ut en del med longlife. Har själv köpt den blå för att byta i min MD41B, och känner mig inte minsta orolig för att använda biltemas produkt. Borde kanske köpt den röda för att slippa tänka på byte om två år igen .
  15. 1 poäng
    Angående slussarna i Torshälla-Eskilstuna kanal. Slussen och bron mellan Faktoriholmen och Kanonhusholmen fungerar, vet inte om slussarna i Torshälla är helt fungerande än. Står dock "klart" på kommunens webbsida. Det är också en eller fasta broar mellan Torshälla och Eskilstuna som är väldigt låga (i alla fall de i Torshälla) så det gäller att ha en låg båt.
  16. 1 poäng
    Nu blir det OT igen, men kan vi få höra din kanske? Blir nyfiken på att höra hur den står sig mot Mina drömmars stad eller kanske Den store Gatsby.
  17. 1 poäng
    Hej. det är lugnt, men att jag skulle vara den som lånat mig i på bostadsmarknaden där har du så mycket fel du bara kan ha. här följer en kortfattad historia om mitt liv. Öppen och ärlig. Jag började min bana på absoluta botten av samhället om man får kalla det så. Min familj gick väldigt tidigt (början av 80-tal igenom en större tragedi) där min far dog i en arbetsolycka, inga skyddsnät eller försäkringar som livförsäkringar osv fanns. Min mor 24 år gammal med tre barn fick sälja rubbet och cykla 3 mil varje dag för att ge oss mat på bordet. Jag fick se mina kompisar få både det ena och det andra jag själv bara kunde drömma om. Jag fick begagnade trasiga fotbollsskor och övrig utrustning för att ens kunna vara med. Istället för höst träning fick jag hugga ved för att kunna ha varmvatten och värme som 8 åring. Lärde mig tända pannan som 7 åring då mamma var på jobbet när vi vaknade. Min tävlingsinstinkt blev så stark att jag tog mig upp på elit nivå i både fotboll och hockey (14 år gick jag in i juniorlaget) yngst någonsin på orten för att vara med och kliva in i Elit som 17 åring. Jag hade redan som liten en stor dröm om att få äga en båt. Jag travade iväg till närmsta bonde och gjorde upp ett muntligt kontrakt om 50kr per tillfälle för att kasta ut all koskit från ladugården. 3 år senare hade jag lyckats få ihop 28 000kr (med gräsklippning och trädgårdsarbete i husen i socken) Jag köpte min båt en uttern 4502 med en mercury 40hk motor. åren gick och jag fick dipens på fabriken som 13 åring och jag stod och packade wellpapp till kl 22:00 på kvällarna i travar. När jag gick ut gymnasiet hade jag investerat hälften i fonder som växt ca 120% och resterande på kontot. Jag lyckades köpa en splitt ny båt, med försäljningen av uttern. Det blev en Ryds med en 50hk suzuki bak. Under dessa år lyckades jag fixa bra betyg samtidigt som jag jobbade efter träningarna. Jag blev antagen som lärling som resande kraftmontör med hela 12 000kr i grund lön där man jobbade ca 12h om dagen och sov på en luftmadrass i nästan 5 år i lunch baracken då jag inte hade råd med en husvagn. Resterande väg till idag är för lång för att dra här, men hårt jobb och möten med människor och en gnutta tur har det blivit. Men idag lever jag "min" dröm där jag reser i hela världen och jobbar med det jag brinner för. Jag och min fru fick köpa det billigaste huset i trakterna från 30- talet där jag under ca 8 år, kvällar, nätter, mornar innan jobbet slet röven av mig för att kunna sälja med en bra vinst och förverkliga dröm nr 2 ett nytt hus (kan tilläggas att jag handgrävde upp hela huset för att kunna dränera det) Då vi inte hade råd med en grävmaskin eller hyra en. Min väg till idag har inte varit spikrak med föräldrar som kan gå in och täcka upp med ekonomisk hjälp osv. Varenda krona jag idag har har jag jobbat mig till. Jag har mer än jag behöver i mina mått sett därför köper jag julklappar till mindre lyckligt lottade familjer på julen, jag skänker pengar till familjer i afrika och div övriga saker för just barn. Jag anser mig därför kunna unna mig att låna till min och min familjs sommar nöje med gott samvete. Nu fick nu en ocensurerad snabb inblick i mitt privata bagage och lite om att man aldrig ska döma någon pga materiella ting. Jag är otroligt tacksam för att jag fått göra min resa då jag lärt mig så otroligt mycket påvägen och träffat så sjukt mycket roliga människor oavsett bakgrund. Jag önskar alla försöker nå sina drömmar oavsett om man skulle behöva låna en slant eller två. Vi lever bara en gång och pengarna har inget värde förens du använder dem, som min mamma alltid sagt till mig. 😄👍🏻 Trevlig kväll /M
  18. 1 poäng
    Hur lång behöver den vara..? Här finns metallomspunnen anslutningsslang upp till 1,5 meter. https://www.rinkabyror.se/artikel/flexslang-r-fri-omfl-15rx200-mm/
  19. 1 poäng
    Hej Erlandssons brygga Sisjön har riktig slang. Varmvattenslang Hälsningar Ove
  20. 1 poäng
    Vi tvättade våra dynor med våttvättmaskin som vi hyrde och det funkade utmärkt. Både smuts och viss unken lukt försvann med det medel vi köpte till, men vad det hette minns jag inte. Det tar ett tag till fukten försvinner, dynorna blir ju inte snustorra direkt... Vad är det som luktar, eller vad luktar det menar jag. Mögel, "smuts", gammalt skumgummi, etc, etc. Synd att vår ozonmästare bhemac inte skriver mera, men du kan ju läsa vad han har skrivit tidigare.
  21. 1 poäng
    Jag har en sån där röd slang direkt på utloppet från vvb fastsatt med en sk pex-koppling. De gamla som man skruvade Ihop var det ofta problem med men de nya som man bara trycker ihop och säkrar med en clips funkar bättre. https://www.seasea.se/pex-koppling-rak-15mm https://www.seasea.se/pex-låsclips-10st-röd-15mm
  22. 1 poäng
    Går det inte att använda kopparrör (prisolrör) i stället?
  23. 1 poäng
    Jag satte fyra dörrstoppare av gummi, en i varje hörn, under mina durkskivor. Ett enkelt sätt att hålla luckorna stabilt i sidled utan knarr och knak.
  24. 1 poäng
    Under tak är det en annan sak, det håller jag helt med om. Det man skall tänka på är att teaken gärna blir lite hal när den är oljad och våt. Det har alla i min familj blivit varse om, mest varse blir man på tidig vår när det är 6-7 grader i vattnet..
Denna ledartavla är satt till Stockholm/GMT+01:00
×
×
  • Skapa nytt...