Jump to content
Thursday 13 June 2024

Leaderboard


Popular Content

Showing content with the highest reputation on 03/31/2020 in all areas

 1. 3 points
  Själv fick jag också höra under krisen 2008 att jag var kräsen och lat när jag lät mig sägas upp från det arbete jag hade och vägrade att ta emot de arbeten som erbjöds. Uppsägningsorsakerna var enligt arbetsgivaren att jag citat "inte betalade avgifterna" det vill säga en betydande del av lönen som skulle betalas tillbaka åt honom kontant utan kvitto och att jag inte utförde arbetsuppifter som han gav order om det vill säga inte rev asbest utan skydd och att jag citat "hörde till en kriminell organisation" och vägrade gå ur den. Organisationen i fråga var facket och A-kassan. Arbetena som erbjöds var av samma slag eller rentav värre. Nåja...... jag bodde hemma hos mamma och pappa medan jag övervintrade krisen och så fort det gick att få en seriös anställning började jag arbeta på ett bygge. Enligt många borde jag själv också vara deprimerad missbrukare men vem har tid med sådana dumheter. Ju fler motgångar man har haft destu mer tid har ju gått åt till att sätta livet på fötter gång på gång. Någonting är grundligt fel om folk växer upp med en så enkelspårig livssyn att när allt inte går exakt enligt planerna ger de upp och blir sittande...... eller börjar missbruka. I grunden är det ju föräldrarnas fel om en generation växer upp med en sådan förvriden världsbild. Jag hade ju vuxit upp med vetskapen om att sånt där brukar hända oss i släkten och att då är det bara att försöka så gott man kan så brukar det ordna sig till slut.
 2. 2 points
  Det Kommer det. Med tanke på att det är samma modell som jag har och liknande monteringsdjup.
 3. 2 points
  Tänk att det finns en sådan knapp på min teknikspäckade Citroën också. Tänk att citroënteknikerna en gång kunde uppfinna en sådan enkel och lösning. Konstigt att det inte finns en sådan knapp på Ford Fonus?
 4. 1 point
  Man kan antingen ha ett billigt batteri när man åker till puben, å laddar sina batterier, eller så tar man skalet av ett gammalt billigt batteri och bygger in det dyra i det. Eller så köper man sin bira på bolaget eller av annan leverantör. Bjuckar en som vaktar det dyra batteriet påden biran medan man laddar... Eller så tar man det dyra, väldigt lätta, batteriet med som sällskap.
 5. 1 point
  Dra upp dragskon helt så du öppnar hela kedjan. Dra ända upp... Dra ner igen. Borde va klart med det. Om inte ta bild på andra änden åxå och översiktsbild
 6. 1 point
  Jag har en lösning på G. En eltoa och sedan en extra backventil på utslangen för säkerhets skull. Att flytta på tanken kan gå, det finns en variant, det är att flytta den till garderoben i hytten bakom toaletten, men den garderoben fick för en vecka sedan ny inredning för att husera alla småprylar, det är upptaget där Båten är en "modern" variant så det finns inget kölsvin som man är van vid. Kan vi slippa baktrycket så kommer tanken att fungera ett tag till.
 7. 1 point
  Enda räddningen är nog att öppna blixtlåset i andra änden, dra isär, håll delarna jämnt och trä på ryttaren i andra änden av blixtlåset. Sen låser du samman de två blixtlåsraderna med några stygn så de inte glider isär och att ryttaren inte kan passera avslutningen. Försök inte lossa avslutningsdelarna du fotat, dem kommer du inte kunna återmontera på ett bra sätt.
 8. 1 point
  Den du visar i bild är enbart till för att hålla in båten mot bryggan för enklare påstigning. Den egentliga förtöjningen är fyra svarta linor i "hörnen", varav en syns i bild. Men den "enkla" linan du menar har faktiskt klarat sig fint genom tre år, med stormar och allt.
 9. 1 point
  Sitter du i karantän pga corona. Klättrar på väggarna och spydiga kommentarer på mg är det vettigaste du har att göra. Skaffa dig något roligt för dig att pyssla med, Sy ett segel eller virka dig en dörrmatta till båten
 10. 1 point
  Nåja, det finns ju även krokus!
 11. 1 point
  Lackad teak är också väldigt rött. Och har man lite känsla för feeling kan man få till det rätt snyggt med bets och trolla bort skavanker innan lackning, se exempel på mina rutramar i teak som fick sig en omgång.
 12. 1 point
  Faan du har ju humor.
 13. 1 point
  Problemet blir ju iallafall inte värre om du byter till eltoa, men jag vågar inte garantera att det heller löser ditt problem. Kolla hur det ser ut mellan toan och tanken, alltså inspektera slangen och tidigare nämnda jokerventil. Troligtvis är det här du har problemet. Jokerventilen kan vara slapp och sladdrig eller med någonting som fastnat. Slangen kan vara åderförkalkad, alltså full av avlagringar på insidan, det är inte alls ovanligt att det blir kalkavlagringar av urin. Att finna en ny plats för septiktanken är kanske väldigt svårt, men alla vet ju (självfallet) att självfall är bra, att låta blandningen av fekalier, urin, spolvatten och toapapper rinna nedåt. Uppåt är det bara ovälkommet regnvatten utifrån som kan rinna...🚰 Så inspektera din installation, tag ett djupt andetag och på med engångshandskar, om det nu går att uppbringa sådana i dessa tider. Det finns med andra ord trevligare jobb ombord att göra, men detta är ju nöd-vändigt!
 14. 1 point
  Angående teaken, så kan olika rengöringsmedel ta hårdare än mekanisk rengöring. Jag hade nog slipat med fint sandpapper(240 korn) för hand och sedan på med olja. Maskera runt så slipper du kladda ner gelcoaten med olja.
 15. 1 point
  Ok, så eltoa kanske är en bättre lösning - så less på detta.. Jag har haft både twist n lock och eltoaletter i tidigare båtar. Aldrig haft såhär mycket problem med en toa.. Kanske skall kika på en eltoa. Att byta jokerventilen varannan månad är inte hållbart - kanske därför den heter jokerventil, för att man inte vet om den fungerar eller inte eller hur länge...
 16. 1 point
  Inte kortsluta ! Men däremot sätta ett belastningsmotstånd mellan t ex jord och parkeringsljus, ett för höger och ett för vänster (finns på Biltema). Sannolikt behöver du dock göra det även för blinkerslampornas pinnar för att inte få lampvarning på dem. Men som @Peter_K skriver borde det finnas en urkopplingsfunktion, men har du letat och inte hittat så är det kanske så.
 17. 1 point
  Blir intressant och se om det syns något när hon ligger i sjön också 😇
 18. 1 point
  Eller så var det tvärt om... alltså att man ska bara använda glykol: 🙄
 19. 1 point
 20. 1 point
  Jag har en Johnson-toa, manuell, stor skål. Liknande installation. Har hållit tätt nu i sex-sju år.
 21. 1 point
  Så det är bättre att kasta in landet i en 5-10 år lång ekonomisk kris, för att kanske rädda ett antal tusen människor (de kanske dör oavsett)? Jag menar inte att man inte ska göra nåt alls. Jag tycker det är rätt lagom just nu. Men att stänga stenhårt i 6-10 månader, som det som minst krävs för att helt få stopp på detta, det är helt förödande. Vi snackar 2-3 miljoner arbetslösa. Tiotals biljoner i skulder som inte kan återbetalas. Tiotusentals självmord pga hopplöshet. En förlorad generation som kommer ut i ett samhälle i ruiner. Nej tack.
 22. 1 point
  Om allt "lull-lull" funkar via (den enda) huvudbrytaren men inte motorn lär det inte vara fel på själva huvudbrytaren (fattar det som att du har två parallellkopplade batterier via en huvudströmbrytare). Motorrelaterad el brukar brytas/slås på via tändningslåset. Kolla att detta verkligen 1) har 12V på ingången och 2) ger 12V ut i "tändningsläge". Om det inte får 12V in så följ denna väg bakåt och kolla om det t ex sitter en säkring på vägen. Om det kommer spänning ut, följ vart den tar vägen. Ofta är - som @Georg_Ohm skriver ovan - tändningslåset en del av motorkabelhärvan och helt separerad från resten av elinstallationen i panelen eftersom det brukar levereras från motortillverkaren. Då kommer sannolikt matningen till tändningslåset från batteri, huvudbrytare och via motorn, och du skall som redan skrivits leta var spänningen försvinner här. Eftersom det var ett plötsligt och totalt bortfall som sedan varit permanent är min magkänsla inte ärgade anslutningar utan något mer konkret såsom säkring eller något som lossnat. Men det är som sagt bara en magkänsla, leta systematiskt och förutsättningslöst.
 23. 1 point
  Men minus två ampere är väl ändå urladdning, inte laddning.
 24. 1 point
  Kan du inte fäste linorna så dom går i kors, Dvs dom främre knaparna går till dom bakre öglorna på bommen?
 25. 0 points
  Varför inte en vattentät pannlampa? Mycket billigare och inte lika töntigt.😂
This leaderboard is set to Stockholm/GMT+02:00
×
×
 • Create New...