Gå till innehåll
torsdag 18 april 2024

Ledartavla


Populärt innehåll

visar innehåll med det högsta anseende på 2020-01-30 i Forum Inlägg

  1. 4 poäng
    Nu är vi nästan färdiga med vår monter och tillfälliga kontor. Vi ser fram emot 9-10 dagar med mycket båtsnack. Välkomna in och snacka båt och båtliv och träffa andra ”maringuidare”. Vi hittade ett ”gäng” gamla maringuidenvimplar som delas ut till medlemmar på plats. Antalet är begränsat, så det är först till kvarn som gäller. ( Skickas ej ) Vi finns i monter F02:42 på andra våning. Öppettider: Mån - fre 12:00 - 20.00 Lör - sön 10:00 - 18.00 Mässan pågår från 1/2 - 9/2 2020 Hälsingar från oss bakom spakarna
  2. 2 poäng
    I detta sammanhang känns det rimligt att nämna Yacht devices Circuit Control. Företaget har visat sig vara innovativt, lyssnande och ha smarta/robusta lösningar. https://www.yachtd.com/products/circuit_control.html https://www.marinwebben.se/nmea-omvandlare/yacht-devices/nmea2000-ydcc-04-stromstyrning
  3. 1 poäng
    Om jag fattar produkten rätt så är detta inte vad jag kallar ett bussystem för att ansluta grejor och fjärrstyra dem. Det är "bara" en dyr fjärrkontroll som kan slå på/av elen till grejorna. Elen ansluts separat till varje grej. Titta på exemplet på företagets hemsida där de demar en länspump. Elkablarna som ska driva pumpen hänger löst (ska självklart anslutas) så det enda som produkten gör är att starta/stoppa pumpen. Sen kan man självklart bygga ett parallellt distribuerat elsystem (som beskrivits tidigare i tråden) men då är det inte så enkelt och kabelbesparande....
  4. 1 poäng
    Verkehrshaus, i Luzern är ett väldigt trevligt teknik och transportmuseum. Man har en riktig krokodil i samlingarna, ja naturligtvis ett ellok som togs fram för den backiga och slingrande Gotthardbanan, vad trodde ni, en reptil? Vidare icke förvånansvärt ingår det en linbaneutställning, en massa bilar och motorcyklar som plockas fram av en robot. Men mer förvånansvärt i detta alpland finns det även en sjöfartsutställning, flygplan, rymdfarkostrar och litet av varje. Jag tror det var ett planetarium där också. Man kan lägga till gratis vid gästbryggan intill museets entré!🤩 Det mest udda museum jag varit på var ett VVS-museum i Budapest, minns inte vad det hette, men ingick även det i ett större teknik och trafikmuseum.
  5. 1 poäng
    Nu är det ännu mera grejer på hyllor och i gångarna, fullknökat som vi säger på Götebosska. Nu även en massa tv-apparater. Museet är öppet på söndagar en tid till. Guidade turer i vagnhallen. Ja det blir väldigt varmt i den vagnhallen sommartid. Du såg bara vagnarna som stod ytterst på spåren, bakom dessa finns det många fler... Det finns även en hästspårvagn från 1880-talet, dessvärre eller dessbättre finns inte hästen kvar. Brorsönerna kan få testa spårvagnsimulatorn, man kör M25 på stan (på bildskärm) och kan välja färdväg. För 60-talsnostalgikerna finns det några filmer från mitten av 60-talet, Från Långedragslinjen, från Masthugget och Majorna, sista åren med stora Långedragsvagnarna och sista åren med trådbusarna. Sällskapet lånade ut spårvagnar och buss till inspelningen av "Vår tid är nu" (som spelades in i bl.a. Göteborg och i Jonsererd) även till Kurt Ohlssonsfilmen, Tjenare Kungen, Filmen om Monica Zetterlund och diverse andra film och tv-produktioner.
  6. 1 poäng
    Jag var där i mitten av 90-talet. Föreståndaren var en gammal man som inte kunde förstå varför vi, en hel gymnasieklass från Uddevalla, var där. Det var väl inget intressant för oss ungdomar, tyckte han, lätt förvånad. Men det var trevligt och mycket att se på, men trångt och ganska oorganiserat. Trådbandspelaren är mitt starkaste minne. Vilken udda grej!
  7. 1 poäng
    Hoppas inte att Sjöfartsmuseet i Göteborg har tagit sig vatten över huvudet då dom bygger ett nytt underjordiskt akvarium. Museet är stängt för ombyggnad, öppnar 2022. Stängt för ombyggnad Under tiden kan man istället besöka Göteborgs spårvägsmuseum, om man är tekniskt intresserad och intresserad av lokaltrafik samt göteborgshistoria. Inte så svårt att hitta, följ bara spåren! Öppet på söndagar, dessvärre är det stängt på sommaren, men då kan man istället åka med jättegamla spårvagnar i stan, oftast mellan Drottningtorget/Centralstationen och Liseberg (Sankt Sigfrids plan). Många äldre spårvagnar luktar träbåt inuti, mycket trä och Hempels båtlack. Pling, pling! I Danmark besökte jag ett annat slags sjöfartsmuseum och akvarium, Hirthals. Där fanns då ett supermegajätteakvarium med alla slags fiskar som finns i Nordsjön, bland annat ett väldigt stort sim av makrill. Makrill är annars jättesvår att hålla vid liv i akvarium. I en del akvarium skall det ju ligga ett skeppsvrak... det gjorde det här också, en niometers fiskebåt... Detta var många år sedan, måhända ser det annorlunda ut idag. Det har faktiskt brunnit en gång sedan dess, hur nu brand kan uppstå i ett offentligt/ofantligt akvarium...? Det fanns en museieguide också, han simmade omkring i detta akvarium och pratade med besökarna i mikrofon i masken han bar. Danska är ju svårt att förstå som det är, det blir ingalunda enklare att förstå om det pratas under vatten med bubbel och gurgel samtidigt. Möjligen låter det då som Vogonpoesi i LGTG. Nordsjömuseet i Hirthals. Allt om Vogoner, bra att känna till!
  8. 1 poäng
    Köper du en 30 fots USA båt för under 250000 kr. Så kommer du att bli en trogen gäst på maringuiden. Du får mycket båt för pengarna, men om du inte kan skruva själv eller har en båtkunnig kompis, kommer det att bli dyrt. Du kommer i och för sig att få många kompisar här både kunniga och googlare. Googlaren kan väl mest tipsa om sidor på nätet. Men du märker snart vilka som vet vad de skriver och talar om. Och inte bara plankar andras kunnande.
  9. 1 poäng
    Hej Detta är totalt fel, aldrig har vi kunnat köpa så billiga och bra sjökort över stora dela av Europa med flera som idag. OpenCPN programvara är dessutom gratis, en titt här så klarnar det. https://www.sxk.se/vastkustkretsen/navigation-navigationsprogram Hälsningar Ove
  10. 1 poäng
    Utrota alla fiskar. För de kissar väl också?
  11. 1 poäng
    Tack Raol Jag har kommit till inställningen att inte ge mig in i diskussioner som kräver ens rudimentära kunskaper i matte eller fysik , det blir bara frustrerande. Men undvik att förorena havet!
Denna ledartavla är satt till Stockholm/GMT+02:00
×
×
  • Skapa nytt...