Jump to content
Friday 01 December 2023

Leaderboard


Popular Content

Showing content with the highest reputation on 11/18/2019 in Posts

 1. 2 points
  Bara AIS-mottagare i den. TS söker väl en transponder?
 2. 2 points
  Jag har en burk stay afloat ombord. Det funkar jättebra. Båten har inte sjunkit en enda gång fast jag inte ens öppnat burken! 😀
 3. 1 point
  Helt sant om det stämmer, det måste jag kolla upp. Ingen som upplyste om vid köpet vad jag minns. Tack!
 4. 1 point
  Backventilen i Din rövstol påminner starkt om den som sitter i bl.a. Matromarines versioner, nr 13 i bilden nedan. Vi har Mtromarine i våra båtar sedan ett antal år sedan, i något fall sedan 2004. Hittills utan haverier, peppar peppar... Så kaksprits generellt i eltoa? Nä, inte det, inte.
 5. 1 point
  Ja! Jag håller fullständigt med... Inget oklart där! Det var därför som jag undrade i början av inlägget om det finns nån lämplig ändhyllsa som skulle passa https://www.wurth.se/produkter/fordonsreservdelar--tillbehor/fordonsel/kabelskor--andhylsor/andhylsor/andhylsor/ Sådana finns för mindre kablar, men jag hittar inte nåt för de tjockare... Och jag vet inte om det är tänkte att ha nån ändhyllsa överhuvudtaget. Men att bara skruva kablar med skruv är inte nån lösning.
 6. 1 point
  Håller med, oftast får man så bra grepp med den att man slipper "slå" utan den fungerar som vanlig mejsel
 7. 1 point
  Borde vara perfekt. Om inte flödet räcker så är du den förste som får veta detta. -- Intressant med ogräsättika. Fick den ligga en stund? Man kanske borde hälla i en dunk om åres.
 8. 1 point
  Biltemas slagskruvmejsel är perfekt till detta jobb. Nr. 71-506 i katalogen
 9. 1 point
  Har en VHF med inbyggd AIS http://www.navalis.se/lowrance-link-8-dsc/product_details.php/products_id/1918 Skrev lite om AIS 2005 http://lasselundell.se/ais.html
 10. 1 point
  Men hallå!? Varifrån kommer vattnet? Innan du vet det kan du ju inte täppa till på insidan. Du får ju bara mer frostsprängningar och fortsatta problem.
 11. 1 point
  Ljudmässigt stör det nog inte, men avgaserna skall ta vägen någonstans. Och dom stör.
 12. 1 point
  Min pappa byggde en otimistjolle till mig när jag var liten, och jag fick dessutom åka på seglarläger i Blekinge. Härliga minnen men efter en säsong falnande intresset. Min kloka far köpte då b-kanot med brurkbrädor som planade på slör när det friskare i, då tändes intresset igen. Sedan hade bästa kompisen en tornado så lyckan var fullkomlig. Efterklok hade det varit bättre med en kölbåt sett ur riskminimering och med ett lys på 1.03 och 250kg i kölen så är det en trygg båt. Ett annat klokt beslut som mina släktingar uppmuntrade till var simmärken vilka belönades med fina presenter och pengar.
 13. 1 point
  Bonus malus tycker jag är det bästa förslaget hittills. Alla motorbåtsägare betalar sin skatt till alla segelbåtsägare. Därför ska vi införa motorbåtsskatt, vilket även är ämnet för tråden. Inga diskussioner om skatt på segelbåtar alltså. Det blir automatiskt of topic.
 14. 1 point
  Segelbåtar ska också beskattas om dom har motor. Om dom går för motor är dom just motorbåtar. Sen även en straffskatt för dom tar så mycket plats när dom kryssar fram genom farleder, då motorbåtarna får köra slalom för att ta sig fram.
This leaderboard is set to Stockholm/GMT+01:00
×
×
 • Create New...