Gå till innehåll
fredag 19 april 2024

Ledartavla


Populärt innehåll

visar innehåll med det högsta anseende på 2019-10-14 på alla områden

  1. 2 poäng
    Jag har sagt det förr men det tål att återupprepas. Köp ett paket blöjor att ha i båten! Eller sno några från en barnfamilj vid tillfälle. Bättre och mer prisvärd uppsugningsutrustning finns inte! Perfekt under motorn vid alla kladdiga jobb eller i ett söligt kölsvin. Den stora skillnaden mot kopiösa mängder papper är att blöjan håller kvar vätskan i sig när du lyfter upp den. Papper, svampar och trasor droppar ju när de börjar bli mättade.
  2. 1 poäng
    Frost är inget problem om motorn är nertrimmad. Bränslestabilisator är bra att haft i tanken innan upptagning så det gått igenom bränslesystemet.
  3. 1 poäng
    Service på motorn gör du väl på en firma?
  4. 1 poäng
    Jämför man med Videopad på 7 MB så känns det hisnande, men det är inte så att jag lider av platsbrist. Jag chockerad dock fortfarande över hur program som till synes är oförändrade kan gå från att rymmas på disketter till att ta flera GB.
  5. 1 poäng
    Det finns ju en hel del skrivet här tidigare om vinterförvaring så du kan ju prova sökfunktionen. Om jag ändå försöker svara på dina frågor skulle jag säga att de varv jag har sett alltid själva gör konservering av motor etc även om de säljer en förvaring i varmhall. Detta för att de kan råka ut för strömavbrott med påföljande frostgrader i sina hallar och är det inte frostskyddat får de då en hel del kostnader för frysskadorna. Med detta sagt så rekommenderar jag att du kollar avtalet angående detta (frysskador och ansvar för följdskador pga kyla) innan du skriver på.
  6. 1 poäng
    Hej Igen, För vår del funkade Hard Copper racing helt ok, vi ligger i Karlslund. Fick några enstaka tulpaner samt lite ansamling i bakkant på rodret, men där såg det ur som vi strukit lite tunt. Använde 2 burkar a 750 ml på en 36 fotare. Hur gick det för er andra?
  7. 1 poäng
    Bara för att klargöra, om du serikopplar fem batterier och laddar med 12 V så får du problem. Batterierna skall paralellkopplas. För övrigt låter det som en bra idé.
  8. 1 poäng
    50% chans antingen går det bra eller åt helskotta.
  9. 1 poäng
    PS det går inte att smaka sig fram till skillnaden då båten ligger i Mälaren (Västerås).
  10. 1 poäng
    Kanske bäst att ta reda på var läckan är innan man börjar reparera. Börja med att smaka på vattnet, är det regnvatten eller havsvatten. Botnia 23'an är ju inte självlänsande så regnvattnet hamnar nere i kölsvinet hur man än gör. Ser att det finns en länspump, fixa så den fungerar. Det är lättare att hitta läckan när det är någorlunda torrt i kölsvinet. PS Om båten är av årsmodell 1988 - 1989 kan det hända att jag har varit med och byggt den. Låter vara osagt om det är en bra eller dålig sak 🙂
  11. 1 poäng
    DaVinci Resolve är en bra start. Troligtvis behöver du inte titta längre än så. Det är ett proffsprogram som även används till att redigera "riktiga" filmer. Det innehåller massor så det är en liten starttröskel men den är du snart förbi för den mest grundläggande redigeringen. Sedan kan du ta ditt klipperi i stort sett var du vill. Det finns mängder med tutorials på nätet i alla svårighetsgrader. Det kostar inget att prova eftersom det är gratis, för oss dödliga.
  12. 1 poäng
  13. 1 poäng
    Kan du inte löda först, och sedan montera..?
  14. 1 poäng
    Allra bäst är det att helhjärtat delta i verkligheten och njuta av några internetfria veckor.
Denna ledartavla är satt till Stockholm/GMT+02:00
×
×
  • Skapa nytt...