Gå till innehåll
tisdag 16 april 2024

Ledartavla


Populärt innehåll

visar innehåll med det högsta anseende på 2019-08-20 på alla områden

  1. 2 poäng
    . 26 april för 8 år sedan, med isflak i vattnet. Jag och valpen kom tuffande mot klubbholmens brygga. Boj o bojkrok med vita linan på 3:dje bojen från land (var standard året innan). Gled mycket sakta mot bryggan. Helt vindstilla. Gick fram för att kliva upp på bryggan, ta emot båten och göra fast. STOPP, en meter från bryggan! Bestämde mig för ett raskt hopp, med tamp ordentligt fastgjord i båten, i ena handen. Nu bar det sig inte bättre än att tampen la sig runt ett knap, och jag var tvingad att släppa, mitt i hoppet. Där hamnade jag på bryggan, utan mobil o utan båt, som dessutom var på väg utåt. Inga andra båtar i siktet. Snabbt rev jag av kläderna och hoppade naken i bland isflaken. Tog mig till aktern och fick ut stegen till badbryggan.... Hunden blev glad. Dum som jag var, så nämnde jag detta för en i hamnen... .
  2. 2 poäng
    Totalt Off Topic och i dessa tider troligen bannlyst... 😟 I vårt (mitt och gummans) förhållandes unga år tyckte gumman att jag höll på så mycket med leksaker på min fritid. Jo, jag sysslade med motorsport och därtill hörande lustigheter. Jag var dock inte så värst dålig på att umgås med henne heller så jag frågade henne vid ett tillfälle om hon ansåg sig vara en av mina leksaker. Svaret blev ett rodnande "JA" och hon tillade att det var riktigt roligt. Det är ungefär 40 år sedan och hon anser sig fortfarande vara mycket bra behandlad, trots att jag (på ren pin tji) ibland presenterar henne som min leksak. Och, jodå, hon propsar fortfarande på att båtsäsongen börjar med en heldag på Allt för sjön med hotellvistelse... Så, visst är det kul med leksaker och det kan aldrig bli för mycket! 😋 Och för att återknyta till Erlandsons Brygga och bli någorlunda On Topic så brukar vi besöka deras monter på mässan. Och den håller öppettiderna. 😎
  3. 1 poäng
    Ungefär så tänkte jag att det skulle gå till. Känns inte svårt, har plastat en del tidigare, så detta känns görbart. Manluckan är också så pass stor att det går att komma åt överallt. Svårast är att hitta bra plats att vara på. Eller så låter jag smed titta till svetsarna istället. /L
  4. 1 poäng
    Tyvärr verkar det finnas gott om dåliga svetsare med tanke på att så många skittankar byts varje. Urin är starkt korroderande och det blir inte bättre av att rostfritt lätt drabbas av spaltkorrosion. Titta hur det ser ut i en urinoar. Ingen rost där eller? Problemet var nog mindre förr, man använde sin tank högst några dagar och sen tömde den (i havet). Idag kan de stål halvfulla i flera veckor.
  5. 1 poäng
  6. 1 poäng
    Nu är jag ingen mekaniker men är du säker på att du skall renovera motorn själv med den generella frågan? Vad exakt är det du skall renovera?
  7. 1 poäng
    Koncentrerat utsläpp i Smögen. Hur många hålltankar var detta som rann ut på samma ställe? https://www.gp.se/nyheter/västsverige/240-000-liter-bajsvatten-rann-ut-i-havet-utanför-smögen-1.17287806
  8. 1 poäng
    Det är konstigt, här gör man ett båtdäck i plast. Helt tätt och väderbeständigt. Sedan lägger man på ett teakdäck och borrar tusentals hål i däcket. Istället får man ett mycket snyggt däck, men svårskött. Kostnaden att renovera kan kosta skjortan. Men snyggt och det faller ju vi båtmänniskor lätt för.
  9. 1 poäng
    Jag lånade en plats med stolpar. När båtarna på båda sidor hade gott ut så kom jag inte ut! Man ska inte spänna upp tamparna för hår när man ligger mellan stolpar!
  10. 1 poäng
    Problemet är nu löst! Efter att sett över oljan i växelhuset enligt Faderullans tips så visade det sig att växelhuset var helt tomt på olja. Inte en droppe! Upptäckte då att huset var spräckt i botten... Lagade sprickan med metallspackel och fyllde på med olja och provkörde därefter. Går klockrent nu och inga fler huggningar sker! 🥳 Vi får väl se hur länge det håller men om jag hittar något beg hus så blir det väl att byta ut så småningom. Får tacka för tipsen!
  11. 1 poäng
    Jag tycker att skrovet ser ut som en Triss 57, dock är 57:an en ht vilket denna inte är så det är en slamkrypare tror jag.
  12. 1 poäng
    Om han inte kan se att det är helt olika skrov så måste han vara synskadad.
  13. 1 poäng
    Nu, efter ett antal timmar i nya båten kan man börja summera hur den fungerat under sommaren. När båten blev klar hade jag ett par veckor kvar av semestern. Den sjösattes vid sommarstugan. Det har blivit flera utflykter i närområdet. Det finns inget trevligare än att ta den här båten på en sväng i solnedgången en stilla kväll. Att tyst glida omkring mellan öarna och grynnorna får en att glömma stickorna i fingrarna från altanbygget, axlarna sjunker och man hinner se sig omkring. Elmotorns långsammare hastighetslägen är som gjorda för att smyga omkring mellan stenar och grynnor i den grunda skärgården närmast sommarstugan. Det enda ljud som hörs är ett lätt hummande från motorn men det mest dominerande är klucket mot skrovet och måsjävlarna. Utflykt i solnedgången En dryg timmes utfärd laddar ur batteriet så lite att om nästa dag är solig så har man 100% laddning nästa eftermiddag. I dag passerade jag stugan på väg hem från ett jobb. Kunde inte stå emot att svänga in där och ta en kvällstur med båten. Det blev 4,5 nm med ett strandhugg för att kolla blåbärsbeståndet på en ö. Väl tillbaka visade batterimätaren att det fanns 74 % kvar i batteriet. Det borde vara gott och väl fulladdat till veckoslutet. Under årens lopp har jag byggt och fixat med en massa olika grejer men den här båten är det första jag byggt själv som inte behövt modifieras eller ens justeras det minsta. Nåväl, kanske ändå något. Jag bytte faktiskt ut fyra vanliga muttrar till kupolmuttrar på de aktre beslagen, men det får man nog sätta upp på estetik-kontot...
  14. 0 poäng
    Slipa med sandpapper eller något mer mekaniskt? Ska jag slipa enbart på den skadade delen?
Denna ledartavla är satt till Stockholm/GMT+02:00
×
×
  • Skapa nytt...