Gå till innehåll
tisdag 16 april 2024

Ledartavla


Populärt innehåll

visar innehåll med det högsta anseende på 2019-07-28 på alla områden

  1. 2 poäng
    Hur ska du visa t ex 299 grader annars?
  2. 2 poäng
    Ser ut som man kan ställa in tal mellan 1-360, tex bäring.
  3. 2 poäng
    På tal om att skrämma bort nya medlemmar. Känns som en del av er fastnat lite väl mycket i säkerhets frågor.😎
  4. 1 poäng
    Biltema byter inte elektronisk utrustning
  5. 1 poäng
    Grymt stort tack för all hjälp, har hittat han på aröd å han har ett begagnat liggandes. Tack
  6. 1 poäng
    Något med 3-hundra verkar ju rimligt, men varför har det andra hjulet 7, 8 & 9 i sådana fall?
  7. 1 poäng
    Jag har nog inte båda fötterna på jorden alla gånger men men det har iaf bidragit till en och annan lösning på problem och funktioner. Men minst lika ofta till en kostnad och att bra att ha högen växer eller en funktion som man länge kan fundera på vad den skulle vara bra för. Men hur som haver så har det berikat mitt liv på gott och ont. Så utan att fortsätta drömma och hitta på ny saker skulle nog jag bli ganska deprimerad sur gammal gubbe.
  8. 1 poäng
    Fast då är det effektivare att skicka solelen direkt till propellern, med möjlighet till utjämning via ett litet batteri
  9. 1 poäng
    Enda sättet att någorlunda säkert veta är om du själv kollar att gnista finns när motorn inte vill starta.
  10. 1 poäng
    Vindkraft är enormt dyrt att producera, med mycket låg effektivitet. Livslängd på snurrorna är kort och nedmontering eller upprustning är inte kostnads effektivt. Ett tag kan man säkert plåga medborgarna med höga elräkningar för vindkraft, men när det går ut över tex industrin (internationell konkurrens), så glöm det.
  11. 1 poäng
    Mätshunt till en batterimätare / amperemätare
  12. 1 poäng
    Tack! Var ut pch kollade nu och såg att det var gummit som gett sig. Så nu har jag beställt ny propeller.
  13. 1 poäng
    Ok, jag tycker nog att en livflotte ska vara redo att fällas och öppnas på ett par sekunder. Alltså ska den vara monterad lättillgängligt på däck eller längs relingen. Att först ta sig ner i en (i värsta fall brinnande) båt för att hämta en livflotte (som väger en hel del), och sen ut igen, det känns bara måttligt säkerhetshöjande.
  14. 1 poäng
    Nja, min är i väska och står i akterhytten men skulle mycket väl få plats under soffan i salongen.
  15. 1 poäng
    Ironi har du förstås aldrig hört talas om!?
  16. 1 poäng
    Har också ett Seagrip sen många år tillbaka. Säkert tjugo år sen. Fungerade som huvudankare till min dåvarande Flipper 760. Släppte inte en enda gång. Har för mig att om det släppte så skulle det rotera och det andra flyet greppa. Idag är det som reservankare till min Nimbus 28DC. Har Brucekopia som huvudankare, lättare att placera i vagga. Kommer dock aldrig att göra mig av med detta ankare så länge jag har båt. Då jag sålde Flippern behöll jag detta.
  17. 1 poäng
    Vem skrämmer bort en ny medlem? I övrigt kan jag hålla med dig om motorval. Japanska motorer som Yamaha och Honda har jag med upplevt som driftsäkra. Billiga motorer som Parsun mfl har jag hört mycket negativt om. Men det är inget jag forskat i bara min egen upplevelse.
  18. 1 poäng
    När Du tar upp båten bör Du kunna se varifrån det droppar vatten. Kolla även var bottenfärgen torkar långsammast. Det brukar vara misstänkta ställen. Du bör åtminstone kunna se vilka skarvar som är blötast. Sågspån och myrning fungerar ju hjälpligt sålänge båten ligger still....
  19. 1 poäng
    Nja, plywood är inte som trä, när plywood sväller så är den dålig. Det är ju naturligts i skarvarna det läcker, spån kan funka, skutorna körde med myrstackar. Plywood har en begränsad livslängd, börja de läcka så är det i vart fall "the end of of begining". Att plasta skrovet är en radikal lösning men kolla först så det inte är en massa som är murket.
  20. 1 poäng
    Det märkliga är att det är nästan bara i och alldeles intill båtbryggorna där folk vistas, som det finns mellanstor fisk. Där det är båt- och brygg och följdaktligen folktomt finns knappt fisk över huvud taget, utom en och annan relativt storvuxen och lite pyttar på några cm. Alltså sådana som t.ex. skarven inte får tag i. Forskare numera verkar styras av åsikter och inte fakta. Dvs, man börjar med sin åsikt, sen väljer man ut vissa saker som stöder åsikten, och sen kallar man det för forskning.... Envar kan lätt konstatera att fisklivet är betydligt mycket livaktigare vid bryggor och kajer där det finns folk än där det är folktomt. Visserligen kan bryggorna skugga lite av botten, men precis intill växer det som vanligt. Man behöver tydligen vara en vanlig seende och tänkande person i stället för "forskare med agenda" för att begripa att de eventuella nackdelar bryggor och dagens båtar har för faunan med råge kompenseras av det skydd mot sälar, skarvar, måsar, tärnor, och fiskljusar osv. som båtliv och bryggor ger. "Agendaforskare" utgår från sina åsikter om olika företeelser i samhället och gillar man dem inte så kräver man att de skall beskattas för att de finns, för "de skall bära sina kostnader". När skall cyklisterna börja "bära sina kostnader" för alla cykelbanor, vinterplogning osv. som de kräver? För övrigt, en USA-undersökning där visar att uppemot 1/3 av all animalieproduktion i USA går åt till hundar och katter. Med tanke på miljöbelastningen från denna produktion är det hög tid att kräva miljöskatt av alla hund- och kattägare, samt att på allvar predika "hundskam, och "kattskam"!
  21. 1 poäng
    Skygglappar ger väl just någon form av smalspårigt tunnelseende (trångsynthet, fördomsfullhet, intolerans), medan de utan skygglappar är mera vidsynta (tålamodiga, fördomsfria, toleranta, framsynta).
  22. 1 poäng
    ...fast nä. Det är bara ”svärje vänner” som hela tiden kommer in på ämnet. Oavsett vad som diskuteras.
  23. 1 poäng
    Sverige har inte skatt på lös egendom. Båtar, bilar, husvagnar, MC, husbilar, dyra pälsar, antika gevär, gamla målningar. Skattefria !!! Sverige har ingen skatt på någon av dessa varor. Skatt tas normalt ut på fast egendom och inkomster av olika slag. Eller i samband med köp av något, exempelvis whisky eller bensin eller mjölk Vägtrafikskatt tas ut om du registrerar på din husbil eller liknande för att sen köra på det allmänna vägnätet. Men någon skatt på bilar finns inte.
  24. 1 poäng
    Då ska du köpa en båt som klarar det redan nu. Att köpa något mindre och rusta upp kostar bara pengar och dessutom kommer du troligen förlora pengar på båten. Möjligen kan köpa något tills vidare men då ska du räkna med att slänga den. Det är inte ett dugg enklare att lära sig segling i en liten båt och mycket av det du lär dig har du ingen nytta av i en större båt.
  25. 1 poäng
    Jag har fått lära mig att alltid ha kätting närmast ankaret dels som ryckdämpare dels för att tyngden gör att kättingen följer botten och därmed håller ankaret längs med botten även om båten vill dra i ankaret. utan kätting vill ankarets del närmast tampen lyftas och då lättare tappa greppet. Använder den runtomlysande topplanternan som ankarlanterna. Förvisso på mindre motorbåt så den är väl bara tre meter över vattnet. Funkar toppen. Fick dock koppla om då sidolanternorna tändes samtidigt från början. Löstes med en strömställare med av och två on-lägen där första läget är ankarläget och läge två även tänder sidoljusen.
  26. 0 poäng
    Jag envisas med att tro att det är tvärtom.
  27. 0 poäng
    Du skrev ju själv att "Deta var ju ett bra sätt att skrämma bort en ny medlem på detta forum. Om nu någon föreslår att du även skall införskaffa en hjärtstartare och en livflotte så kan du definitivt sluta att lyssna" Så vad menar du??
Denna ledartavla är satt till Stockholm/GMT+02:00
×
×
  • Skapa nytt...