Gå till innehåll
tisdag 23 april 2024

Ledartavla


Populärt innehåll

visar innehåll med det högsta anseende på 2019-05-26 i Forum Inlägg

  1. 2 poäng
    Det finns adaptrar för lightningkontakt och usb. Här för lightning. https://cdon.se/hem-tradgard/qi-adapter-for-tradlos-laddning-usb-c-vit-p44155290?gclsrc=aw.ds&&gclid=CjwKCAjw8qjnBRA-EiwAaNvhwNLy6Sgl6FguFigHxs7_9L7_4wIlyz3kvVmE_J345_nrs0N6QLT_sRoChRAQAvD_BwE#fo_c=1753&fo_k=fd9a5b1c0b79351f8ffe144e147e9cea&fo_s=gplase
  2. 2 poäng
    Torkararmar till båtar är ofta inte rostfria. Till vissa armar medföljer en bussning så att de passar på 6mm axel. Jag vet inte om bussningen finns att köpa lös. Den här finns hos Hjertmans. Den har justerbar längd och vinkel på bladet.
  3. 1 poäng
    Om inte motorn låter illa från ventilerna skulle jag också låta ventiljusteringen bero till hösten när båten är upptagen. Då har du hela vintern på dig att fixa eventuella avbrutna bultar. För att undvika det skulle jag utöka verktygsarsenalen med en rostlösare och inte minst en bra gasbrännnare att hetta upp kärva bultar och muttrar med. Det är en utmärkt träning av självbehärskningen att lära sig värma innan man drar av någonting 🙂 Rostlösning kan man spreja på redan några dagar innan man ger sig på jobbet, man kan till och med ta en sväng via båten bara för att spreja på mer och låta oljan gosa med gängorna länge och väl.
  4. 1 poäng
    Tack för alla svar. Det lutar nog åt Hjertmans variant. 😎
  5. 1 poäng
    Detta är en bra torkararm. Här har jag gjort tvärtom, jag har sådana här på en gammal beach-buggy, funkar bra där! Men man får lägga litet gänglåsning på skruven till den yttersta delen. Armen är även teleskopisk, lossa den blanka spärren och man kan skjuta ut, skjuta in den yttre delen. Bosch torkarblad passar, det finns ett fästa med i torkarbladets förpackning som passar på denna arm, ja sådana finns väl i alla moderna torkarbladsförpackningar.
  6. 1 poäng
    Yes diskmedel fungerar även i skitiga sammanhang.
  7. 1 poäng
    Har försökt motsvarande med ett par mindre hål. Tejp var inte bra, släppte när jag fyllt på epoxi. Skulle jag göra om det skulle jag ta en bit plywood, ovanpå den en bit liggunderlag för att jämna ut, och sist en bit byggplast/plastpåse och hoppas att epoxin inte fastnar. Sedan kila fast det med en stötta mot golvet. En ytterligare erfarenhet var att eftersom däcket lutade lite rann epoxin över på ena sidan och fyllde inte på den andra. Så jag plastade upp en liten kraterkant runt hålet.
  8. 1 poäng
    Nej det blir bara mellan växel och motor men jag snålade lite så cv-axel får vänta. kör på dubbelkardan som satt men nu ser jag till att få rätt vinkel på motorn. har snart fått hem alla delar till den. Lägger upp bilder när den är ihopmonterad.
  9. 1 poäng
    jag har bytt sjövattenpumptätningar på mina kad42:or, den här videon var bra.
  10. 1 poäng
    Om du tar isär den så kan du ställa räknehjulen rätt. Precis som man gör med motorns timräknare Till min Silva logg köpte jag ett räkneverk som gick att nollställa med en knapp. Kostar ca 50 kr på eBay. Finns även elektroniska med minne. Sök på tex digital counter
  11. 1 poäng
    Jag har alltid tyckt att de flesta vindrutetorkare för båtar (ventiltorkare?) är helt undermåliga. Varför är det så? Armarna är det väl inget fel på egentligen, men bladen är oftast under all kritik. De funkar inte alltid ens när de är nya!!! Torkarblad till bil ger en helt annat sikt, eller ska man säga att de ger sikt eftersom båttorkarna inte ger sikt. En variant som ofta funkar bra är att använda Rain-X eller andra vattenavvisande produkter.
  12. 1 poäng
    Att såga av axeln löser ju bara problemet för stunden. Motorn ska ju tillbaks igen. Det går säkert på något sätt att skruva loss flänsen från backslaget. Finns det ingen inredning som går att ta bort?Jag brukar använda en insexnyckel förlängd med ett rör. Om du lägger i backen så håller motor emot. Det brukar gå att knycka loss skruvarna. Se till att det är rent i skruvskallarna så att nyckeln går ända i botten. Annars är det lätt att förstöra skallen, och då får man problem. Hur ser det ut framför motorn? Går det att dra fram den utan att lyfta den mer än att den lättar från bädden? I så fall kan du ta av propellern, och dra fram motorn med axeln på. Då blir det lättare att komma åt . När du monterar tillbaks motorn, måste den riktas upp. Om man inte ens ser backslagsflänsen blir det problem.
  13. 1 poäng
    Så är det och det vill TS slippa siddu! Därför tänkte jag att om nu komptrycket låter bra, och jämt, och att jag ockulärt har sett att ventilerna öppnar och stänger så bör väl spelet vara ok? Men kanske har jag fel...
  14. 1 poäng
    Och betvingat! Biltema i Vasa har lite glest i lådan för små tvingar just nu...
  15. 1 poäng
    Visst finns det 8 mm rör med 1 mm godstjocklek, här tex. TIllägg: Naturligtvis finns hyrdraulrör på andra ställen också... Bara att leta upp någon lämplig firma i närheten, kanske någon som arbetar med hyrdraulik så kan du säkert få fyra stumpar...
  16. 1 poäng
    Lämna tonåringarna hemma, finns väl inga tonåringar som vill vara med morsan och farsan på sjön. Då blir det mer plats ombord och inget tjat om att åka hem. Numrera båtkandidaterna 1—36 och snurra rouletten.
  17. 1 poäng
    Nej. Men en RO renare ska klara Östersjön, samma pengar men lägre kapacitet. Kan vara värt att kolla: https://www.klimat-comfort.se/startsida/ro-dricksvattenfilter-3576942 Tanken på att aldrig behöva besöka hamnar för att bunkra vatten tycker jag är helt suverän! -- Min är beställd, 2116 kr inkl frakt och allt. Ska bli spännande!
Denna ledartavla är satt till Stockholm/GMT+02:00
×
×
  • Skapa nytt...