Gå till innehåll
tisdag 16 april 2024

Ledartavla


Populärt innehåll

visar innehåll med det högsta anseende på 2019-03-09 i Forum Inlägg

  1. 1 poäng
    Hmmm... Det där ser inte så bra ut som det gjorde innan du sjösatte. Jag misstänker två alternativa felkällor. Lamineringen blev för tunn så att botten krackelerade vid sjösättning när båten gled av kärran, vatten kom in mellan plasten och gelcoaten och gjorde att det fortsatte spricka. Skulle kunna förklara läckaget. Det var inte helt rent under gelcoaten så den fäste inte riktigt. Förklarar inte läckaget (om det nu kommer ifrån din lagning). Och vad gör du nu då? Nu är jag inte helt säker men jag skulle fresta lite på din plastning. Flexar den? Isf har den sprickor och behöver göras om. Om den inte flexar så skulle jag ta bort gelcoaten och slipa/rugga upp ytan och tvätta noga. Sen tvätta igen. Noga. Sen lägga på ett par lager gelcoat och avsluta med ett lager topcoat (ja, den proceduren känner du väl till vid det här laget).
  2. 1 poäng
    Han heter ju det. A.W.O.L. Absent Without Official Leave ...dvs desertering.
  3. 1 poäng
    Nackdelen för mig iallafall och alla andra Bayliner ägare av samma modell är att våra vattentankar är inbyggda så mycket så man måste riva hela ruffen för att komma åt den. Vill man ha ut den så måste man skära ner den i sektioner. Golvet är byggt på tanken så någon mätare uppifrån kommer resultera till att den sticker upp i golvet! Finns en tråd på Baylinerforum i USA när en kille river bort tanken pga "någon" valde att fylla den med bensin vid macken. Så Gobius vart den enklaste lösningen för mig då jag ser tankens sida under trappan där alla slangar kommer in. Var så nöjd att detta system fungerar så bra och fruktansvärt enkelt att koppla in så det vart ganska självklart att septitank får samma. Tycker inte det är dyrt och vem som helst kan koppla in dessa givare. För 1000kr får du ett komplett instrument idag, varför krångla till det?
  4. 1 poäng
    "Märkliga huset på bilden" är fyrmästarbostaden. Lotsverket ville spara pengar, så de släckte den riktiga fyren och byggde ett nytt lägre, och lägre beläget, torn ihop med bostaden. Man gav upp detta plågsamma försök efter några år, då "fyren" var för låg och ljuset syntes inte tillräckligt långt ut. Riktiga fyren, Heidenstams första, återtändes. Lanterninen från fyrtornet vid bostaden flyttades till Tärnö i Blekinge, så det är inte den riktiga lanterninen som syns på fotot. Huset kl 10 på bilden är fd lotshuset, där det numera finns ett litet "hotell" som kallar sig Malören Lounge med övernattningsmöjlighet och som jag varmt rekommenderar.
  5. 1 poäng
    Det är väl aldrig fel att ha en gummiisolerad kabel för anslutning mellan elverk och värmefläkten. Dom brukar heta H07RN-F 3x1,5, eller RD0E, finns både i löpmeter och färdig på exempelvis Jula. https://www.jula.se/catalog/el-och-belysning/elinstallation/kabelinstallation/installationskablar/rdoe-kabel-412485/ Färdig kabel: https://www.jula.se/catalog/el-och-belysning/elinstallation/kabelforlangare-forgrenare/forlangningskablar/skarvsladd-005517/ Sedan är det väl aldrig bra att låta en kabel klämmas i en dörrspringa, bra om du kanske kan dra kabeln på något annat vis. Elverk brukar ha en automatsäkring, överbelastningsskydd, och även ibland en jordfelsbrytare, om dom är rätt utrustade. Elverk är indirekt livsfarliga, man kan bil ihjälslagen av andra båtägare som irriterar sig på elverkets oväsen.
  6. 1 poäng
    Då har jag lite att tänka på.. Jag ska ju byta från motorbåt till segelbåt för att testa något annat ett tag. Då får jag byta ut Mustostället mot fjällräven, det kan jag leva med. Kan kasta min Snoot och även byta den mot en Fjällräven.. Mina sköna Eton skjortor får jag byta ut mot flanell, det får jag leva med.. Jag kör ingen pickup, Mercan och Volvon får vara kvar, men jag kan köra lite mindre och cykla lite mer för att passa in.. Men att rösta på MP, där går gränsen, då har helvetet frusit och jag är död sedan länge..
Denna ledartavla är satt till Stockholm/GMT+02:00
×
×
  • Skapa nytt...