Gå till innehåll
fredag 29 mars 2024

Ledartavla


Populärt innehåll

visar innehåll med det högsta anseende på 2019-02-01 på alla områden

  1. 2 poäng
    Arbetet med båten har legat på is pga flytt och annat, men nu har jag iaf gett mig på det övre växelhuset. Två av de fyra insex-skruvarna fick jag loss utan större problem, men sen tog det tvärtstopp. De var redan lite skadade i skallen, så jag gav mig på dem med värmepistol, gasol, slagmejsel och allt jag kunde komma på. Resultatet blev två totalt runddragna skallar. Ingen fara då egentligen då plan B ändå kändes mest realistisk, att lämna iväg det till en bekant med kunskap och utrustning som ska testa att svetsa på mutter på dem för att dra loss, går ej det så borrar han bort skallen, då bör man kunna dela på huset för att komma åt bättre och få loss de två skruvarna. Det löser sig. I helgen blir det båtmässan, hoppas hitta en bra deal på flytvästar till mig och sambon!
  2. 1 poäng
    Jag har en DF65 och en IOM ”international one metre”.
  3. 1 poäng
    Att flyga drake är en konst och dessa franska drakar kanske man skulle ha ombord och släppa upp om det blir för närgångna drönare.
  4. 1 poäng
    Jag har precis köpt ett billigt parti på 40 st drakar med näst intill osynliga nylonlinor som jag ska flyga med i sommar. Alla samtidigt om det behövs! 👿 Mackey
  5. 1 poäng
    Det är nog bara dom som redan retar sig på, eller måste ha nåt att reta sig på, som retar upp sig. Så det värsta som kan hända och förmodligen händer är att det egentligen inte finns nåt att reta upp sig på.. men då kan man ju alltid reta upp sig på dom som retar upp sig på allt å ännu mer, som socker på gröten, reta upp sig på dom som inte bryr sig... de e inte lätt men de e svårt.
  6. 1 poäng
    Jag använder ofta spirbom till min genua. Då spirar man genuan i lovart, det blir väldigt effektivt. Gennakern däremot funkar ju bäst när du skär vinden ganska ordentligt, det är ett slör-halvvindssegel. I lättvind kanske du kan ha en viss vinning av att spira, men blåser det lite mer är det bättre att skära vinden och gippa sig ner jämfört med att hålla på och spira seglet. Att segla helt plattläns är aldrig effektivast. (...vet att jag kommer få mothugg här...)
Denna ledartavla är satt till Stockholm/GMT+01:00
×
×
  • Skapa nytt...