Gå till innehåll
fredag 19 april 2024

Ledartavla


Populärt innehåll

visar innehåll med det högsta anseende på 2019-01-30 på alla områden

  1. 1 poäng
    👍 Nu blir det snart åka av!
  2. 1 poäng
    Jag tänker börja med Thingspeak, för att hålla tröskeln låg och minimera sånt jag tycker är tråkigt, dvs administrera datorer/servrar. Verkar vara en riktigt schysst tjänst. Nackdelen är att man bara får bara ladda upp ett värde för en variabel var 15e sekund i gratisversionen (dock åtta variabler samtidigt). Jag som tänkt dumpa en längre mätserie snabbt får mångdubbelt högre energiförbrukning då. Jaja, än har jag inte gjort ett smack mer än beställt lite grejer, man ska inte låta det bästa vara det bras fiende.
  3. 1 poäng
    Gissningsvis vill Torgny-3055 ha en manlucka... 🙂 Mackey
  4. 1 poäng
    Montera en zink-anod, det har många Bavaria-ägare gjort. Virvelbildningen i en kropp i vatten tilltar med längden, så montera den mer än halvvägs från kölens framkant så stör den vattenflödet minst. Borra med 3,5 mm borr avsett för rostfritt stål på låg hastighet, t.ex. HSS borr från Biltema. Kyl och smörj med gängskärningsvätska. Tryck riktigt hårt under borrningen så borret skär i materialet ordentligt, annars ryker eggarna direkt. Gå på samma sätt upp till 5,5 mm borr. Använd sedan en gängtapp M6 av bra kvalite, använd fett för gängskärning, ta ett kvarts varv i taget framåt och ett 1/8 bakåt (för att bryta spånorna). Sätt fast anoderna. Bifogar bild på min.
  5. 1 poäng
    Nu har jag kört Sonoff brytarna ett tag. Visserligen bara hemma för att tända skrivbordslampan. Hittills har det fungerat oklanderligt. Försöken fortsätter. Finns gott om roliga appar inom IFTTT familjen, lampan tänds vid skymning, lampan tänds när jag närmar mig osv. Det ska gå att göra egna appar, tex som startar avfuktaren när luftfuktigheten är högre än 70% OCH temperaturen är över +5°C. Som dessutom meddelar mig detta. Det finns en intressant 4-kanalig Sonoff brytare som kan jobba på 12V. Förutom att styras via WiFi så kan man även styra med en billig fjärrkontroll. Den skulle vara ganska kul till däcksbelysningen... Jag har även testat en billig, motordriven inomhuskamera. Långsam att vrida sig men helt ok bilder. Startar man den mha Sonoff brytaren så tar det minst 5 sek innan den börjar leverera bilder. Inget för inbrottslarm. En lite bättre och framförallt, snabbrörlig utomhuskamera med zoom står på önskelistan. Skulle passa fint på radarstolpen. När snön vräker ner kan jag sitta hemma och kolla båttäckningen! Nästa projekt är att få igång 3G/WiFi modulen, det gäller bara att hitta SIM-kort adapern, kortet jag har är nano men micro i 3G modulen. Kul med standard! Sen ska vi kolla strömförbrukning och datamängder. NETATMO väckte mig i natt, temperaturen var under 3°C. Hua! (hade råkat sätta larmet på utetemperaturen).
Denna ledartavla är satt till Stockholm/GMT+02:00
×
×
  • Skapa nytt...